Parking Venetie zoeken en van tevoren boeken

Parking Venetie: Met de auto Venetië in rijden, dat kan niet. Ergens aan de kant van de weg parkeren is ook geen optie. Bijna elke poging om illegaal te parkeren in Venetië is erg duur en eindigt meestal met een weggesleepte auto of camper. 

Reserveer daarom een parkeerplaats van tevoren: parkeerplekken zijn namelijk schaars bij Venetië. Je leest in dit artikel waar je kunt reserveren en een parking Venetie kunt vinden (inclusief de grote parkeergarages bij de oude binnenstad en parkeren voor de brug Ponte della Libertá).

INHOUDSOPGAVE

 1. Parking Venetië zoeken
 2. Waarom Garage San Marco?
 3. Parkeren in Venetië na de brug (Ponte della Libertà) of voor de brug?
 4. Parkeren Venetië na de brug
 5. Parkeren Venetië voor de brug in Mestre of Marghera
 6. Nog meer parkeer tips in Venetië

Parking Venetie zoeken

Het gebeurt zelden. Maar toch zijn er toeristen die proberen met de auto Venetië in te rijden. Ze rijden niets vermoedend (vaak in de avond/nacht) over de Ponte di Calatrava (brug tussen Piazzale Roma en het treinstation van Venetië). Ze proberen een parking Venetie te krijgen of met de auto bij hun hotel te komen.

Je kan dan veel beter bij Garage San Marco parkeren. De parkeergarage die misschien wel de beste locatie heeft om bij alle hotels in Venetië te komen.

Parkeer-Kaart

Parkeren Vlakbij Venetie 

CHECK BESCHIKBAARHEID

Waarom via ons kopen?
Wij zijn vaak in Venetie. En parkeren in- en vlakbij de stad. Daarom bieden wij de:

- beste prijzen.
- best beoordeelde plaatsen en tickets!
- gratis parkeren. Lees onze artikelen.

Phone-Venetie

100% Mobiel. Laat de ticket op je telefoon zien.

Email-Venetie

Speciale Wensen? Gebruik de support desk van Parclick.NL

Twijfel-Venetie

Heb je twijfels? Lees onze artikelen of Contact ons. 

Nieuwste Artikel

 1. Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie: Oplossing om te parkeren

  Mar 31, 24 07:22 AM

  Tronchetto parkeren
  Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie. Ik bied dé oplossing voor reizigers die met de Auto, Caravan of Camper komen.

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Waarom Garage San Marco?

Parking Venetie San Marco

Garage San Marco bevindt zich op Piazzale Roma, het toegangsplein tot het historische centrum van Venetië.

>>> Op deze website kun je een parkeerplaats in Garage San Marco reserveren

Het is wel één van de duurste garages, maar slechts enkele meters tot de toegang in Venetië. De garage is het hele jaar geopend, heeft 900 parkeerplaatsen en is 24 uur per dag beschikbaar.

Door te reserveren voor parkeerplaatsen heb je voorrang en zijn er geen wachtrijen. De tarieven zijn €7 per uur (minimaal 2 uur) of €35 per 24 uur. Boek vooraf om eventueel korting te krijgen.

Parkeren in Venetië na de brug (Ponte della Libertà) of voor de brug?

Na de brug moet je rechtdoor rijden en kom je vanzelf op het plein Piazzale Roma. Direct aan dit plein kun je 30 minuten gratis parkeren. Maar daar is bijna nooit plek en de tarieven zijn zeer hoog. Je moet altijd een kaartje uit één van de automaten halen, zelfs als je minder dan een halfuur staat om iemand op te pikken.

Parking Venetie KaartVoor of na de brug Parkeren in Venetië?

Op het plein Piazzale Roma zijn vier parkeergarages. Een paar honderd meter verder richting Tronchetto zijn er nog drie. Als je voor de brug wilt parkeren zijn er in Mestre en Marghera meerdere mogelijkheden om je auto neer te zetten bij een parking Venetie.

Sommige zijn zelfs gratis. Je moet dan wel openbaar vervoer gebruiken om in Venetië te komen.

Ik noem een aantal voor- en nadelen:

Parkeren na de brug bij Venetie:

 • Het is gemakkelijk om bij het hotel of appartement te komen
 • Het is duur met 25 - 36 euro per dag

Parkeren voor de brug ergens op straat of op een parkeerplaats in Mestre of Marghera:

 • Kan helemaal gratis zijn
 • Het kan ingewikkeld zijn om naar Venetië te gaan en het is niet erg veilig.
 • Als je een buitenlandse auto hebt, is het ronduit onveilig. 

Parking Venetie voor de brug op omheinde parkeerplaats waarvoor je moet betalen:

 • Het is veilig en het hoeft niet erg duur te zijn
 • Het is een beetje ingewikkelder om naar Venetië te komen, vergeleken met parkeren bij Piazzale Roma. Maar met bussen, shuttles en een tram is dat niet echt moeilijk meer.

Parkeren Venetië na de brug

Autorimessa Comunale Venetie Parking

Autorimessa Comunale: Rond Piazzale Roma zijn een paar parkeerterreinen, waarvan de grootste Autorimessa Comunale is. Er is plaats voor ruim 2000 auto's en 300 motorfietsen. En het is de goedkoopste rond Piazzale Roma voor ca. €35 (online) / 24 uur. Autorimessa Comunale op Google Maps. Het is een van overheid gesubsidieerde parkeergarage.

Garage San Marco heb ik hierboven al over geschreven. Het zit in de rechterhoek van Piazzale Roma dus rechts aanhouden na Autorimessa Comunale. 

>>> Op deze website kun je een parkeerplaats vlakbij Venetië reserveren

Verder heb je nog wat kleinere parkeergarages aan het Piazzale Roma, zoals:

 • Garage Sant'Andrea, net voor Garage San Marco. Dit is alleen voor korte verblijven, aangezien er geen tarief geldt voor 24 uur. Prijs is €9 / 2 uur. Je mag dus maximaal 8 uur blijven.
 • Autopark Doge waar de prijs €36 / 24 uur is.
 • Parcheggio NCC Piazzale Roma is ook aan het Piazzale Plein en is buiten parkeren. Prijs is €25 / 24 uur, maar er zijn niet veel plekken beschikbaar.

Een ander goed alternatief om na de brug vlakbij Venetië te parkeren is; Tronchetto Parking Venetie op het Tronchetto-eiland. De prijs is hier €25 / 24 uur. Het ligt een beetje buiten de toeristische paden, maar er is plaats voor bijna 4000 auto's.

Dus in het hoogseizoen, zoals in de zomer wanneer de andere parking Venetie vol zijn, is het bijna altijd mogelijk om hier een plekje te vinden. Na de brug moet je gelijk rechts aanhouden dan zie je vanzelf de bordjes met tronchetto parking. Bekijk hier hun website > 

Onze tip: Koop vooraf kaartjes voor de vaporetto waterbussen en openbaar vervoer in Venetië 

Het is niet altijd makkelijk om in Italië kaartjes te kopen. Je weet niet waar en buitenlandse kaartautomaten zijn moeilijk te gebruiken, er zijn taalproblemen, wachtrijen, etc. 

De 1, 2 of 3 dagen geldige tickets voor de vaporetto (veerboten) in Venetië zijn nodig voor bijna elke toerist. Deze tickets zijn nu te koop via Tiqets.

Parkeren Venetie voor de brug in Mestre of Marghera

Het is waar. Je kunt echt in Mestre gratis parkeren als je naar Venetië gaat. Dat lees je hier. Maar houdt wel rekening dat het niet veilig is als je hier in de nacht de auto laat.

En je verliest best veel tijd om in Venetië te komen. Zorg in ieder geval dat je ergens buiten het centrum, maar dicht bij een bus of de tramhalte parkeert. Dit openbaar vervoer heeft in de meeste gevallen rechtstreeks verbinding met Venetië.

Parking Venetie Mestre

In de buurt van het treinstation in Mestre zijn er een paar parkeerterreinen voor betaald parkeren. De prijs is hoger dan de andere parkeerterreinen voor de brug naar Venetië.

Maar als je vooraf reserveert dan is het goedkoper dan vlakbij Venetië na de brug. En met de trein ben je zo in Venetië! Delfino AutoRimessa is zo’n garage die overdekt parkeren en openlucht parkeren aanbiedt.

>>> Op deze website kun je een parkeerplaats in Mestre Delfino Autorimessa reserveren 

In Marghera naast Mestre is het iets ruimtelijker. Je hebt hier verschillende parkeeropties aan de weg of privé parkeerplekken. Als je niet wilt betalen, kun je verder weg parkeren. Het is gratis, maar zoals eerder gezegd... Riskant. Parkeer dichtbij haltes van buslijn 6, 6L of 66. (Alles met een 6 erop gaat naar Marghera -> Venezia).

Voor de brug 2 goede opties.

 • Je hebt Venice City Park waar je €5,50 per 24 uur kwijt bent
 • Je hebt Parkeren op Marive + een Boot naar Venetië waar je nu €5,00 (tijdelijk) kwijt bent.

Parkeren op Marive is op het San Giuliano park

Parking San Giuliano Park Venetie

Parking Venetie op Marive (San Giuliano Park) De boten vertrekken elk halfuur vanuit San Giuliano naar Venetië (F. te Nove) en andersom net zo goed. Elke extra volwassene kost €10,00 voor de boot en het is gratis <12 jaar.

In de wintermaanden varen de shuttle boten vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur vanuit San Giuliano Park. Vanuit Venetie (F. te Nove) is de eerste boot om 10:30 uur. 

Deze oplossing is veel beter dan parkeren in Marghera of Mestre. Ook als je kiest voor een goede parkeerplaats naast het station of ergens anders.


Je hebt gelezen over Parking Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website