Aankomst op Treviso Airport
Niet dichtbij, wel goede airport transfer naar Venetie

Als Treviso Airport jouw luchthaven is om in Venetie te landen, dan ben je hier op de juiste plek. De luchthaven is klein, maar vanuit Treviso zijn er 45 internationale bestemmingen te bereiken. Het is daarom een goed alternatief voor het grotere Marco Polo Airport. 

Hoe kom jij van de luchthaven naar Venetie? Tip) - Reserveer een Taxi van Vliegveld naar Venetie

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de luchthaven in Treviso.

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Waar is Treviso Airport en hoe reis je naar Venetie? 

Ryan air Treviso Airport

Treviso Airport, ook bekend als Treviso Sant'Angelo Airport, is een populaire keuze voor reizigers die budgetvriendelijke opties zoeken, met name omdat het een basis is voor budgetvliegmaatschappijen zoals RyanAir. Vluchten naar verschillende bestemmingen binnen Europa, waaronder Eindhoven en Maastricht, zijn hier te vinden.

Gelegen tussen Treviso en Padova langs de snelweg SS-515, is het vliegveld relatief dicht bij Venetië, ongeveer 32 km verderop. Met de auto is het ongeveer 45 minuten rijden naar de parkeergarages van Venetië, waardoor het een handige optie is voor bezoekers die de beroemde stad willen bezoeken.

Voor bezoekers zonder auto biedt het vliegveld een handige shuttlebusdienst verzorgd door ATVO. Deze shuttle bussen brengen toeristen rechtstreeks naar Venetië. Het is aan te raden om voor deze shuttle bus tickets online aan te schaffen om een soepele transfer te garanderen. Voor deze perfecte transfer shuttle bus kun je bustickets online kopen >

Deze service wordt vaak geprezen om zijn efficiëntie en comfort, waardoor het een populaire keuze is voor toeristen die op zoek zijn naar een stressvrije manier om van en naar Venetië te reizen. 

Aankomst in Venetië: De shuttlebussen komen aan bij Piazzale Roma in Venetië, het laatste punt dat met de auto of bus bereikbaar is. Vanaf hier kun je overgaan op vaporetto's (waterbussen) of te voet verder gaan naar je bestemming in de stad.

In het algemeen is Treviso Airport een efficiënt en budgetvriendelijk alternatief voor bezoekers die naar Noord-Italië reizen en biedt het essentiële diensten om hun reis comfortabel en gemakkelijk te maken.

Nieuwste pagina op deze site

 1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

  Jul 13, 24 06:42 AM

  Ticket Vaporetto
  Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Maar je kunt ook met de trein. Dan moet je buslijn nummer 6 nemen richting het treinstation van Treviso. De reis naar Venetie duurt dan wat langer. Hoe je van Treviso luchthaven in Venetie komt lees je hier; 

Nu weet je dat dit vliegveld niet zo dicht bij Venetië ligt als het lijkt. Wees dus voorzichtig wanneer je een vliegticket boekt. Het belangrijkste voor je om te onthouden is dat er uitstekende transfers naar Venetië zijn. Wil je meer informatie over hoe je van het vliegveld naar Venetië komt? Klik hier >

Het tweede belangrijke om te weten is dat...

...Treviso Airport voldoende faciliteiten heeft

Treviso Airport in night

Er is één start- en landingsbaan en een terminal die 3 verdiepingen telt. Ieder jaar maken 1.300.000 passagiers gebruik van dit vliegveld. 

 • Informatie balies zijn aanwezig en meestal spreekt de gastvrouw of gastheer Engels
 • Geldautomaten en wisselkantoren zijn te vinden in de terminal
 • De luchthaven heeft één tax free winkel en een winkel voor boeken, tijdschriften en tabak
 • Er zijn drie cafés om wat te eten of te drinken
 • Daarnaast zijn er baby faciliteiten
 • Eencabrio auto hurenop het Vliegveld Treviso
 • Bagage: Trolleys kun je vinden aan het begin van de terminal 
 • De balie voor gevonden voorwerpen is op de begane grond.
 • Zakelijke ruimtes om te vergaderen zijn er niet. Heb je een zakelijke meeting dan kun je gebruik maken van hotels die dichtbij de luchthaven zijn. 

Accommodatie: Er zijn een paar hotels in de buurt van het vliegveld voor reizigers die vroeg vertrekken of laat aankomen. De stad Treviso zelf biedt ook een scala aan accommodatie opties en is slechts een korte reis verwijderd. Airport hotels die je kunt gebruiken >

Parkeren Treviso Airport

Wil je parkeren? Geen probleem. Treviso heeft dit goed geregeld.

Lang parkeren kan op twee verschillende plekken. Parkeerterrein C en D zijn een paar minuten lopen van de terminal. Deze parkeerplekken kosten ongeveer EUR 6,50 per dag. Dit is de goedkoopste manier om te parkeren! Boek je parkeerplek online >

Om iemand op te halen of weg te brengen kun je aan de voorkant van de terminal 10 minuten gratis staan. Dit is parkeerterrein A. Daarna betaal je €3,- per uur.

Parkeergarage B is aan de voorkant van de terminal met 170 plekken. Per uur kost dit €5,-. Je kunt betalen bij de machine aan de voorzijde van de terminal. Maar je kunt ook betalen bij het verlaten van het parkeerterrein middels je creditcard. 

Informatie Treviso Airport

Voor meer informatie over het vliegveld Treviso ga naar www.trevisoairport.it Airport code (TSF) Adres; Aeroporto DI Treviso: Aertre S.p.a., Via Noalese, 31100 Treviso, Italy.

Telephone: +39 (0)422 315 111
Fax: +39 (0)422 315 219
Email: info@tv.veniceairport.itJe hebt gelezen over de luchthaven in Treviso. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Airport >  Treviso Airport >

Lees ook:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website