De Beste Tips over het Venetie Vliegveld

Home >  Venetie Airport >  Venetie Vliegveld >Het dichtstbijzijnde Venetie Vliegveld is Marco Polo Airport. Op 8 km van de stad! Logisch… Maar met RyanAir kom je op een andere luchthaven aan. Dit is het kleinere Treviso Airport. Kijk onderaan mijn pagina voor meer uitleg…

Marco Polo Airport heeft voordelen. Het is een internationaal vliegveld en is groter. Per jaar gaan er twee miljoen passagiers via dit vliegveld.

Mijn Tip) Reserveer direct Taxi's op het vliegveld van Venetie

51 vliegtuigmaatschappijen maken gebruik van de luchthaven. Vanuit Nederland zijn het:

KLM naar Venetie

KLM naar Venetie Boek nu >


Transavia Venetie Vliegveld

Transavia naar Venetie


Vliegveld Venetie Alitalia

Alitalia naar Venetie

Er landen ook directe  en internationale vluchten uit Amerika, Japan, China en Rusland. 

Maar het belangrijkste: het vliegveld heeft de beste mogelijkheden om zonder moeite in je hotel in Venetie te komen. 


Hoe kom je van Venetie Vliegveld (Marco Polo) in de stad?

Buskaartje Treviso

Marco Polo Airport informatie: (VCE): www.veniceairport.it  Faciliteiten: Bank/wisselkantoor, auto huren, duty-free shops, restaurants, bars en snackbars. Telefoonnummer +39 (0)4 1260 6111

Bus: Lekker makkelijk en binnen 25 minuten in Venetie. Je kunt kiezen voor de OV-bus van ACTV lijn no.5. Een kaartje in de machine of in de bus kost EUR 6,50.

Andere optie is de shuttlebus van ATVO naar ‘Venice Piazzale Roma’. Handig is dat er voor je koffer wordt gezorgd in de bagageruimte. Een retourticket kost online EUR 15,- (binnen 7 dagen retour).

Bij het OV-loket in de aankomsthal, in de bagagehal, vlakbij de bushaltes en in de ATVO bussen kun je de tickets kopen. De bussen zijn te vinden aan de voorkant van de aankomsthal.

Waterbus: Vanaf het vliegveld is dit met de Alilaguna. Deze gaat van de kade vlakbij Marco Polo Airport naar Venetie. Je loopt uit de aankomsthal en gaat naar links. Het is 7 minuten lopen voordat je er bent. Bij het OV-loket in de aankomsthal kun je de kaartjes kopen, in de bagagehal of in de waterbus. Een retourticket met de Alilaguna water bus kost EUR 15,- en je bent er in 30 minuten.

Watertaxi: Met een eigen privé motorboot vanaf het vliegveld naar Venetie. Hier heb je profijt van. Want de watertaxi zet je af voor het hotel die je geboekt hebt. De meeste hotels in Venetie zitten vlakbij een kade waar de watertaxi kan stoppen. Ideaal! Het kost wel wat. Je bent zo ongeveer tussen de EUR 90,- en EUR 100,- kwijt.

Taxi: Met de gewone auto taxi naar ‘Piazzale Roma’. Ook makkelijk. Vraag het tarief voordat je in de taxi stapt! Het vaste tarief van Marco Polo Airport is nu EUR 45,-.

Huurauto: Een eigen auto ter beschikking vanaf het moment dat je aankomt op de luchthaven. Handig als je verder wilt reizen. Je kunt de huurauto parkeren op Piazzala Roma voor 1 dagje Venetie en verder reizen in de Veneto omgeving! Aanbieders van Venetie huurauto's >

Je kunt ook gelijk naar RentalCars.com gaan. Dit is de site die ik 2x gebruikt hebt en is helemaal prima. Een soort booking.com... 

Het goedkope Venetie Vliegveld Treviso Airport

Venetie Vliegveld trein

Treviso Airport informatie:

(TSF) Adres; Aeroporto DI Treviso: Aertre S.p.a., Via Noalese, 31100 Treviso, Italy. Telephone: +39 (0)422 315 111 www.trevisoairport.it Email: info@tv.veniceairport.it

Grote autoverhuurbedrijven zijn aanwezig met kantoren in de terminal. Taxi - Radio taxi www.taxitreviso.it tel. 0422 431515

Het grote voordeel van de kleine luchthaven in Treviso is dat het goedkoper is. Met name RyanAir heeft hier haar thuisbasis.

En vanuit Eindhoven ben je voor een paar tientjes in Venetie…

Treviso Airport ligt op 32 km van Venetie. En Treviso is een stad op zich en is het ook waard om te bezoeken. Maar hoe kom je van de luchthaven naar Venetie? En wat is de beste manier?

Bus: Neem een ATVO shuttle bus naar Venetie Piazzale Roma. De totale reis naar Venetie duurt ruim 1 uur met 1 stop op het treinstation van Mestre. In het hoogseizoen is de weg drukker, waardoor overdag de reis langer duurt. Aan de voorkant van de luchthaven zijn de opstapplaatsen. Een retourticket kost EUR 22,-. De kaartjes kun je kopen in de bus, in de bagagehal of in de aankomsthal.

Trein: Ja, Venetie heeft ook een treinstation. Je kunt met de bus of taxi naar het treinstation in Treviso. Met de bus neem je lijn no. 6 (ACTT) die vertrekt net als de shuttle bussen aan de voorkant van de luchthaven. Het is een klein kwartiertje naar het station en hier gaan treinen naar Venetie Santa Lucia…

Mijn eerste keer in Venetie ging ik op deze manier. Het was avontuurlijk kan ik je zeggen, maar leuk! Voordeel met de trein is dat deze route niet druk is. Anders zit je straks in een snikhete bus in de file naar Venetie…, bah.

Taxi: Luxe en ideaal naar Venetie. Kosten zijn ca. EUR 80,-

Huur een auto: Mijn speciale pagina over hoe je een auto moet huren in Venetie of op het vliegveld: Aanbieders van Venetie huurauto's > 

Je kunt ook gelijk naar RentalCars.com gaan. Dit is de site die ik 2x gebruikt hebt en is helemaal prima. Een soort booking.com... Goedkoop Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetie, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden? Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over het Venetie Vliegveld. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Airport >  Venetie Vliegveld >


Lees ook: