De Beste Tips over het Venetie Vliegveld
Hoe kom je in Venetie, Slim, Goedkoop en Snel

Het dichtstbijzijnde Venetie Vliegveld is Marco Polo Airport. Op 8 km van de stad! Logisch… Maar met bijvoorbeeld RyanAir kom je op de kleinere luchthave Treviso Airport. In dit artikel lees je over de beide Venetie vliegvelden, de faciliteiten en het vervoer. 

Hoe kom jij van de luchthaven naar Venetie? Tip) - Reserveer een Taxi van Vliegveld naar Venetie

Venetië Vliegveld Marco Polo Airport Departure Hall
VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Marco Polo Airport heeft voordelen. Het is een internationaal vliegveld en is groter met veel faciliteiten. Per jaar gaan er twee miljoen passagiers via dit vliegveld. 

In het Italiaans noemen ze dit Venetie Vliegveld 'Aeroporto di Venezia Marco Polo' of 'Aeroporto di Venezia-Tessera.' De airport code is VCE. 51 vliegtuigmaatschappijen maken gebruik van de luchthaven. Er landen ook directe en internationale vluchten uit Amerika, Japan, China en Rusland. Vanuit Nederland zijn het:

Nieuwste pagina op deze site

  1. Van het Vliegveld naar Venetie? Hoe doe je het Snel & Goedkoop?

    May 26, 24 06:14 AM

    Email-Venetie
    Hoe kom je Van het Vliegveld naar Venetie? Ik help je, want ik laat opties zien Sne Hoe kom je daar het Snelst & Goedkoopst. Mijn Venetie Ervaring

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet
KLM naar Venetie
Transavia Venetie Vliegveld

KLM en Transavia naar Venetie Boek nu >

Maar het belangrijkste: Het vliegveld heeft de beste mogelijkheden om zonder moeite in je hotel of Venetie te komen.

Maar hoe kom je van het vliegveld in Venetie? Lees over...

...Hoe kom je van Venetie Vliegveld (Marco Polo)?

Ticketmachine Venetië VliegveldMachine om je busticket of Vaporetto kaartje te kopen

Bus: Lekker makkelijk en binnen 25 minuten in Venetie. Je kunt kiezen voor de OV-bus van ACTV lijn no.5 (Aerobus).

Een kaartje in de machine of in de bus kost EUR 6,50. Sindskort kun je ook de kaartjes online kopen. Dit zijn dagkaarten van de ACTV vervoersmiddelen en ook te gebruiken op de vaporetto boten (waterbus). Koop hier je Travel Card >

Andere optie is de shuttlebus van ATVO naar ‘Venice Piazzale Roma’. Handig is dat er voor je koffer wordt gezorgd in de bagageruimte. Een retourticket kost online EUR 15,- (binnen 7 dagen retour). 

Bij het OV-loket in de aankomsthal, in de bagagehal, vlakbij de bushaltes en in de ATVO bussen kun je de tickets kopen. De bussen zijn te vinden aan de voorkant van de aankomsthal. Maar wel zo makkelijk is ze vooraf online te kopen. ATVO kaartjes kopen >

Waterbus: Vanaf het vliegveld is dit met de Alilaguna boot. Deze gaat van de kade vlakbij Marco Polo Airport naar Venetie. Je loopt uit de aankomsthal en gaat naar links. Het is 7 minuten lopen voordat je er bent. Bij het OV-loket in de aankomsthal kun je de kaartjes kopen, in de bagagehal of in de waterbus. Een retourticket met de Alilaguna water bus kost EUR 15,- en je bent er in 30 minuten.

Watertaxi: Met een eigen privé motorboot vanaf het vliegveld naar Venetie. Hier heb je profijt van. Want de watertaxi zet je af voor het hotel die je geboekt hebt. De meeste hotels in Venetie zitten vlakbij een kade waar de watertaxi kan stoppen. Ideaal! Een watertaxi vooraf reserveren > Het kost wel wat. Je bent zo ongeveer tussen de EUR 90,- en EUR 100,- kwijt. Wil je een gedeelde taxi? Dat kan natuurlijk ook. Gedeelde kaartjes voor een watertaxi kopen >

Taxi: Met de gewone auto taxi naar ‘Piazzale Roma’. Ook makkelijk. Vraag het tarief voordat je in de taxi stapt! Het vaste tarief van Marco Polo Airport is nu EUR 39,-. Je kunt ook zorgen dat de taxi chauffeur al klaar staat op het vliegveld. Vooraf boeken > Dit is via mijn eigen domein Naarvenetie.Transferz.com. 

Huurauto: Een eigen auto ter beschikking vanaf het moment dat je aankomt op de luchthaven. Handig als je verder wilt reizen. Je kunt de huurauto parkeren op Piazzala Roma voor 1 dagje Venetie en verder reizen in de Veneto omgeving! Aanbieders van Venetie huurauto's >

Heerlijk! Okay, vertel mij meer over... 

...het andere Venetie Vliegveld; "Treviso Airport"

Venetië Vliegveld Treviso

Dit Venetie Vliegveld Treviso wordt in het Engels 'Treviso-Sant'Angelo Airport' genoemd. In het Italiaans noemen ze de luchthaven 'Aeroporto di Treviso-Sant'Angelo Canova.' Airport code is TSF. Het grote voordeel van de kleine luchthaven in Treviso is dat het goedkoper is. Met name RyanAir heeft hier haar thuisbasis. En vanuit Eindhoven ben je voor een paar tientjes in Venetie…

Adres; Aeroporto DI Treviso: Aertre S.p.a., Via Noalese, 31100 Treviso, Italy. Telephone: +39 (0)422 315 111 Email: info@tv.veniceairport.it

Treviso Airport ligt op 32 km van Venetie. En Treviso is een stad op zich en is het ook waard om te bezoeken. Maar hoe kom je van de luchthaven naar Venetie? En wat is de beste manier?

Bus: Neem een ATVO shuttle bus naar Venetie Piazzale Roma. De totale reis naar Venetie duurt ruim 1 uur met 1 stop op het treinstation van Mestre. In het hoogseizoen is de weg drukker, waardoor overdag de reis langer duurt. Aan de voorkant van de luchthaven zijn de opstapplaatsen. Een retourticket kost EUR 22,-. De kaartjes kun je online kopen of in de bus, in de bagagehal en in de aankomsthal.

Venetie Vliegveld trein

Trein: Ja, Venetie heeft ook een treinstation. Je kunt met de bus of taxi naar het treinstation in Treviso. Met de bus neem je lijn no. 6 (ACTT) die vertrekt net als de shuttle bussen aan de voorkant van de luchthaven. Het is een klein kwartiertje naar het station en hier gaan treinen naar Venetie Santa Lucia… 

Mijn eerste keer in Venetie ging ik op deze manier. Het was avontuurlijk kan ik je zeggen, maar leuk! Voordeel met de trein is dat deze route niet druk is. Anders zit je straks in een snikhete bus in de file naar Venetie…, bah.

Taxi: Luxe en ideaal naar Venetie. Kosten zijn ca. EUR 79,-. Reserveer vooraf een taxi op Treviso Airport.

Huur een autoGrote autoverhuurbedrijven zijn aanwezig met kantoren in de terminal. Taxi - Radio taxi www.taxitreviso.it tel. 0422 431515. 

Wil je genieten van een onbezorgde roadtrip in een huurauto? Bekijk mijn gedetailleerde artikel over Auto Huren in Venetië. Hier vind je ook informatie over de benodigde vereisten voor het huren van een auto in Italië. 

Je hebt gelezen over het Venetie Vliegveld. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Airport >  Venetie Vliegveld >

Lees ook:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website