Venetie Entree betalen.
Entree- of toeristenbelasting voor bezoekers aan Venetië

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Je moet in Venetie entree betalen. Voor iedereen die van plan is Venetië te bezoeken! Vanaf 2024 is de stad aan het experimenteren met een entreefee, en hier moet je op letten. 

Als je Venetië bezoekt voor een dagje zonder overnachting, dan mag je een bijdrage van €5 neertellen. Dit is een proef om te zien of het de drukte kan temperen zonder de overnachters te raken – slim, toch?

Als je overnacht in de stad, heb je al betaald via de toeristenbelasting, dus geen dubbele kosten.

!! ⚠️Maar ook als je overnacht in Venetie, dan moet je registeren. Want als bezoeker moet men kunnen aantonen dat je bij een accommodatie verblijft waar toeristenbelasting wordt voldaan.

Bij de registratie moet je veel gegevens achterlaten. Wat een gedoe.... En gedurende deze ‘proef’ periode kan er nog veel wijzigen. Houdt daarom deze pagina in de gaten of mijn socials. Of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Venetie Entree betalen? Markeer deze datums:

Nieuwste pagina op deze site

 1. Van het Vliegveld naar Venetie? Hoe doe je het Snel & Goedkoop?

  May 26, 24 06:14 AM

  Email-Venetie
  Hoe kom je Van het Vliegveld naar Venetie? Ik help je, want ik laat opties zien Sne Hoe kom je daar het Snelst & Goedkoopst. Mijn Venetie Ervaring

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

De proef in 2024 rondom de entreefee geldt gelukkig niet elke dag, maar op specifieke data tijdens de piekuren van 08.30 tot 16.00 uur.

Voor 2024 zijn dat de volgende momenten:

 • Van 25 april tot 5 mei 2024 (na Pasen)
 • 11 en 12 mei, zaterdag en zondag
 • 18 en 19 mei, zaterdag en zondag
 • 25 en 26 mei, zaterdag en zondag
 • 8 en 9 juni, zaterdag en zondag
 • 15 en 16 juni, zaterdag en zondag
 • 22 en 23 juni, zaterdag en zondag
 • 29 en 30 juni, zaterdag en zondag
 • 6 en 7 juli, zaterdag en zondag
 • 13 en 14 juli, zaterdag en zondag
 • Andere data worden later bekend gemaakt

Venetie entree betalen is vooral na Pasen en in de weekenden is het zover. Dit zijn de momenten dat je moet opletten en niet verrast wilt worden. Of het ook in de tweede helft van 2024 gaat gelden is nog niet zeker.

Entree Tickets kopen voor Venetie

Venetie Entree Betalen - Grand Canal ViewOm bij dit uitkijkpunt te staan, moet je als dagbezoeker entree betalen.

Dagbezoekers moeten sowieso betalen. Overnachting in de stad? Ook dan aanmelden.

Vanaf 16 januari 2024 kun je de toegang regelen. Doe het online om in het bezit te komen van een QR-code, die je moet laten zien als je de stad in wilt. Denk eraan, als je dit niet doet, kan het tussen de €50 en €300 kosten. De website waar je dit moet regelen is https://cda.ve.itEn dit is de Engelse versie: https://cda.veneziaunica.it/en

Geen zorgen, het is vrij makkelijk en je bent zo klaar om de Venetie entree te betalen. Maar ik heb het zelf getest en ik vind het erg om zoveel gegevens van mijzelf achter te laten. Maar dat is gevoel.

Je moet bijvoorbeeld ook heel duidelijk je eigen telefoonnummer achterlaten waar je op te bereiken bent. Dit telefoonnummer verifiëren ze nu, door een speciaal nummer te bellen.

Laat je comments achter onderaan deze pagina als je een ervaring of mening hebt.

Betaling en registratie is ook mogelijk bij verschillende kiosken in Venetie. Bijvoorbeeld op het Piazale Roma plein, Punta Sabbioni en Fusina. De entree is dan nog steeds €5,-.

✅ Het tarief geldt alleen voor het historische centrum van Venetië. Momenteel uitgesloten zijn Lido di Venezia (inclusief Alberoni en Malamocco), Pellestrina, Murano, Burano, Torcello, Sant'Erasmo, Mazzorbo, Mazzorbetto, Vignole, S. Andrea, la Certosa, San Servolo, S. Clemente en Poveglia.

Doorgangsplaatsen, zoals Piazzale Roma, Tronchetto of de zeehaven, zijn ook uitgesloten als je daarna het historische centrum niet betreedt.

Je kunt haast niet de toegangsprijs ontlopen. Venetie entree betalen zal dus wel moeten. Vervoer is alleen mogelijk met de vaporetto of de gondel over het water. Of het nu met de trein, bus of auto is, vanaf het treinstation Santa Lucia of het busstation Piazzale Roma kun je alleen te voet of per boot verder.

Vrijgesteld van betalen: Wie hoeft er niet te betalen?

Als je jonger bent dan 14 jaar oud, of als je in Venetië werkt, studeert of woont, loop je gewoon door. Let op ⚠️; Je moet altijd kunnen legitimeren dat je nog geen veertien bent, hier studeert of woont.

Gasten van hotels binnen het historische centrum zijn ook vrijgesteld, want die betalen al toeristenbelasting. Maar je moet jezelf dus wel registreren via deze link.

Let op, dit is een proef: 2024 is een proefjaar. Afhankelijk van hoe dit gaat, kunnen de regels voor 2025 veranderen. Dus, voordat je je vakantie plant, check dit artikel vaker voor de laatste updates over 'Venetie entree betalen'.

Waarom eigenlijk betalen voor Venetië?

Venice Entrance Fee San MarcoEen toegangsprijs in Venetië betekent geen vrij uitzicht meer op de San Marco Basiliek als je een dagbezoeker bent.

Simpel, Venetië wil niet overlopen worden door massatoerisme. Venetie entree betalen is er om de stad leefbaar te houden en de schoonheid te bewaken. Dus eigenlijk, als je die €5 betaalt, draag je bij aan het behoud van deze unieke wereldstad.

Bespaartips:

Natuurlijk, we zijn Hollanders, dus een paar bespaartips komen altijd van pas.

 1. Parkeer je auto in Mestre en spring op de trein – het is goedkoper en je vermijdt de duurdere parkeerplekken en parkeergarages dichter bij Venetie. Reserveer goedkope plekken >
 2. Koop een meerdaagse kaart voor het vervoer over het water. Losse kaartjes op de openbare waterbussen zijn vrij duur: 9,00 euro.
 3. Je kan alles gemakkelijk te voet verkennen. Het duurt ongeveer 30 minuten om van Piazzale Roma naar het San Marcoplein te lopen.
 4. Neem de traghetto over het Canal Grande in plaats van een gondel voor een authentieke ervaring zonder de hoge kosten.
 5. Vul je waterfles bij een van de drinkfonteinen in plaats van dure flessen water te kopen.
 6. Boek samen met ons goedkopere hotels in Venetie – zodat je daar op bespaart. Goedkope accommodatie >

Vanaf wanneer is het besloten om entree voor Venetie te betalen?

Het stadsbestuur heeft in september 2023 besloten dat de toegangsprijs op 1 januari 2025 van kracht gaat worden, na enkele proefacties in 2024. Venetië is een populaire bestemming in Italië, vooral voor uitjes, korte uitstapjes naar de stad, dagtochten (80% van alle toeristen) uit heel Italië of op doorreis naar verschillende bestemmingen in de Middellandse Zee.

Bovenal is het aantal deelnemers aan het cruisetoerisme met grote sprongen toegenomen. Venetië wordt nog steeds overspoeld met cruiseschip toeristen.

Moeten we Venetië niet meer bezoeken?

Op elk moment van het jaar ontvangt Venetie miljoenen bezoekers die een korte pauze nemen van hun dagelijkse leven voor een korte vakantie. Velen van hen zijn dagbezoekers die slechts één keer de entreeprijs hoeven te betalen. Venetië blijft de stad van romantici, cultuurliefhebbers en ‘fijnproevers’. Een wandeling door de steegjes van de oude stad en het proeven van een heerlijke gelato zijn ongetwijfeld de toegangsprijs waard.

Tip: Als je mijn aanbevelingen opvolgt om geld te besparen op je eendaagse bezoek aan Venetië, zul je de kosten van het ticket snel terugverdienen.

Wat vind jij van de toegangsprijs?

In Venetie entree betalen is een proefperiode en we moeten even meebuigen. Een definitief besluit zal waarschijnlijk pas vallen nadat de proeffasen in 2024 zijn geanalyseerd.

Venetië is en blijft een stad die je gezien moet hebben, en met een beetje planning en slimme keuzes, kun je nog steeds volop genieten van de Venetiaanse charme zonder dat het je een fortuin kost.

Kortom; Ik denk dat het goed is. Het toegangstarief geldt voor dagtoeristen en cruisepassagiers die regelmatig aan wal vertrekken. Een dagtocht naar Venetië, een romantische gondeltocht langs het Canal Grande, een snelle foto met de duiven op het San Marcoplein, of een wandeling over de Rialtobrug – deze ervaringen zullen duurder zijn.

Daarbij komt dat de huidige Venetianen een hoge prijs betalen voor al dit bezoek. Jaarlijks komen ruim 30 miljoen mensen naar Venetië. Elke poging om de enorme toestroom van bezoekers te reguleren is volkomen begrijpelijk.

Nu wordt er niemand verhinderd de stad en al haar mystiek te leren kennen, zowel in de koudere als in de warmere seizoenen. Venetië moet de controle behouden over het massatoerisme en de gevolgen die dit met zich meebrengt. En soms heeft dit zijn prijs!

Check voor je gaat de details, betaal je bijdrage als het moet, en geniet met volle teugen van La Serenissima!

En... laat hieronder jouw mening, vraag of ervaring achter!

Heb je een vraag of een bijdrage over dit onderwerp?

Heb je een vraag of een bijdrage over dit onderwerp?

[ ? ]

Je kunt zelfs foto's toevoegen (optioneel)[ ? ]

 

Klik hier om nog een Foto toe te voegen (max. 3) (optioneel)

Informatie over de Schrijver (optioneel)

Ontvang Waardering!

(Voor- en achternaam)

Stad

Voeg je stuk hier toe

 •  Regels.


(Je kunt op de volgende pagina een Voorbeeld zien van jouw Bijdrage)


Je hebt gelezen over hoe je Venetie entree moet betalen en waarom. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Lees ook deze Artikelen:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website