Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Zo, even wat anders. Bezoek Venetie Treviso
Beleef de rijkdom van deze stad vlakbij Venetie

Home >  Venetie Airport >  Venetie Treviso >

Klinkt Venetie Treviso jou bekend in de oren? Vast, omdat je aankomt op het (TSF) vliegveld en direct door gaat naar Venetie…

Treviso lege winkelstraatDe nog verlaten straatjes van Treviso

Maar Treviso is ook een bezienswaardigheid! Renaissance pleinen, paleizen, rijk beschilderde kerken en oude waterwegen.

Maar het is geen ander Venetie. Zo heeft Treviso geen Grand Canal of een San Marco Plein. Het heeft geen massa toerisme, geen drukte en geen abnormale hoge prijzen. Dat zijn voordelen, toch?

Van het vliegveld Treviso (eigenlijk heet het Treviso-Sant 'Angelo Airport) gaat het merendeel van de reizigers direct op de bus naar Venetie. Iedereen negeert de hoopvolle Treviso publiciteitsaffiches rond de luchthaven. Treviso is een leuke winkel uitvalsbestemming als je wat langer blijft in de Veneto. 

Maar waarom...

Nieuwe Informatie

  1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

    Oct 10, 21 06:29 AM

    Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

    Lees meer

...zou je Venetie Treviso bezoeken?

Het centrum van Treviso is een kleine ommuurde stad met middeleeuwse poorten, smalle en geplaveide straatjes. Het zijn indrukwekkende bezienswaardigheden.

Wist je dat de stad de thuisbasis is van de internationale kledingketens Benetton, Lotto Sport Italia en fietsenmaker Pinarello? Treviso is ook bekend als het oorspronkelijke productiegebied van de Prosecco-wijn. En het is de stad waar de populaire Italiaanse dessert Tiramisu is ontdekt.

Treviso is een gezellig stadje met diverse attracties en geschikt voor een dagje uit. Het is ideaal om vanuit je hotel of camping bij Venetie een dagtocht te maken naar Treviso. Een aangename plek om te wandelen. De stad is goed voorzien met cafes en restaurants voor het proeven van de lokale gerechten en de mousserende Prosecco.

Duomo Kathedraal

Ik weet de stad kan niet concurreren met Venetie, maar de stad is absoluut mooi!

Het is de hoofdstad van de provincie van Treviso en de gemeente heeft ruim 80.000 inwoners.

Het belangrijkste museum van Treviso is het Museo di Santa Caterina. Een voormalige klooster, die onlangs is geherstructureerd om een kunstgalerie en een archeologische collectie te huisvesten. 

En als je het dan echt leukt hebt, dan kun je er ook nog gewoon slapen. Ook ideaal als je de volgende dag vanaf het vliegveld moet vertrekken.

Dus...

...Waar te verblijven in Treviso? 

Locanda San Tomaso is een charmante B&B in een 14e-eeuws gebouw in de oude stad. Vanaf € 90,- heb je een mooie tweepersoonskamer, inclusief ontbijt. En het is vlakbij het Treviso treinstation. 

Hotel Al Fogher is een door een familie gerunde driesterrenhotel (Best Western) in een niet-pittoreske maar gunstige locatie, op 15 minuten lopen van het historische centrum en vijf minuten van de luchthaven per taxi. Boek het vanaf € 70,- inclusief ontbijt. 

Maison Matilda is een boetiekhotel in een oud palazzo vlakbij de Piazza Duomo (plein vlakbij de gelijknamige kathedraal). Vanaf € 149, inclusief ontbijt. 

Waar te eten in Treviso?

Toni del Spin (Via Inferiore 7, Treviso). Reeds lang gevestigde trattoria in de oude stad, die gespecialiseerd is in de lokale keuken. Hoofdgerechten € 6,- t/m 14,-. 

Ristorante da Pino (Piazza dei Signori 23, Treviso). Dit is een van de drie "da Pino" restaurants in Treviso. Groot comfortabel restaurant. Hoofdgerechten € 8- t/m € 19,-; pizza's € 5,- t/m 9,-. 

Hoe kom je in Treviso? 

Het centrum van Treviso ligt op 5-10 minuten lopen van het treinstation in Treviso. Vanuit Venetie is het een makkelijke trein verbinding. Minimaal 2x per uur gaat er een trein.

Met de bus van het vliegveld naar Treviso doe je met de ACTT, buslijn 6. Aan de voorkant van de luchthaven vertrekt deze en rijdt het naar Treviso's treinstation. Tickets kosten ca. € 1,- als je ze koopt in de luchthaven of € 2,- bij de chauffeur.

Het is met name RyanAir die vliegt op Treviso Airport. Vanuit Eindhoven of Brussel Charleroi is een vliegticket hoogstens € 100,-. 


Je hebt gelezen over Venetie Treviso. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Winkelen >  Venetie Treviso >

Lees ook: