Proef de sfeer van de Venetie Rialto Markt
Naar de Rialto? Met NaarVenetie ga je geld Besparen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK
Venetië Rialto Markt producten

De Venetie Rialto Markt is de beste markt in de wereld. Dit is de mening die ik deel met bezoekers en reisgidsen. En wat denk jij?

Met NaarVenetie.com ga je geld besparen en genieten. Ik geef persoonlijk advies en ook andere bezoekers geven tips over hun reiservaring naar de Venetie Rialto Markt. 

De markt is er namelijk dagelijks met specialiteiten uit de regio. Jij zult van deze plek houden! Zelfs de lokale mensen uit Venetië bezoeken de markt voor hun verse producten. Ga er naar toe en proef de sfeer. De mediterrane verse producten zijn van hoge kwaliteit.

Zie hieronder de openingstijden, de geschiedenis en lees over een... 

...Bezoek aan de Venetie Rialto Markt

Venetie Rialto Markt

Een traktatie voor de zintuigen! Glimmende perziken en kersen, artisjokken en rode witlof uit Treviso. De Venetie Rialto markt is een levendige plaats met lokale mensen en toeristen! De Rialto markt is aan de noord-west kant van de Rialto brug in de wijk San Polo. Je moet langs de Canal Grande lopen naar rechts en dan is het achter de souvenirstalletjes. Je kunt in deze buurt zo een halve dag verblijven. Een must om te bezoeken!

Openingstijden:

 • Versmarkt (07:30-13:00 ma-za)
 • Pescheria markt (07:30-13:00 di-za)

Het aanbod van groenten, fruit en vis is seizoensgebonden.

Doe meer dan alleen de toeristische museums en pleinen. Koop een kaart van Venetie of een handige Reisgids voor Venetie.

Ga op pad door de smalle straatjes en steegjes. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen!

En niet geheel onbelangrijk in Venetie; de Verse Vis!

Rialto Vismarkt Venetie: Pescheria

Vismarkt Venetie

Naast de versmarkt is er de Pescheria. Een neo-gotische vismarkthal langs de Canal Grande. Overdekt vanwege de pikkende vogels.

Een stukje Rialto Markt vol met kronkelende paling, zachte krabben, enorme zwaardvissen en verse tonijn.

De lokale vissers komen gewoon aan met de verse vis die ze net gevangen hebben in de laguna! Een prachtig gezicht wat je niet vaak meer mee maakt. Maak een tour met gids over de Rialto Markt >

Verse Vis Venetie

Ik heb hier een foto gemaakt van een visser die zijn sloep parkeerde aan de kade van de vismarkt. Hij stapte uit zijn boot en liep rechtstreeks naar zijn kraam waar de verkopers stonden.

Hij riep keihard 'verse vis!' en de vis is op de Rialto markt geslacht en werd klaar gelegd in de kraam. Restaurant eigenaren of bewoners kunnen het dan direct kopen. Verser kun je het niet krijgen. En bovenal, het is een mooi tafereel...

Om dit allemaal beter te begrijpen heb ik hier...

...De geschiedenis van de Rialto Markt voor jou

De Venetie Rialto Markt is van oorsprong het historisch hart van de stad. Waar het allemaal begon met de eerste inwoners. Tegenwoordig is het nog steeds het commerciële centrum van Venetië. Uit de historie is bekend dat Venetië in 1097 al een levendige Markt had.

Nieuwste pagina op deze site

 1. Van het Vliegveld naar Venetie? Hoe doe je het Snel & Goedkoop?

  May 26, 24 06:14 AM

  Email-Venetie
  Hoe kom je Van het Vliegveld naar Venetie? Ik help je, want ik laat opties zien Sne Hoe kom je daar het Snelst & Goedkoopst. Mijn Venetie Ervaring

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

De gebouwen rondom de markt dateren echter uit de 16e eeuw. Dit is het gevolg van een brand die in Rialto woede. In 1514 zijn toen alle gebouwen met de grond gelijk gemaakt. Tot heden kenmerken de luifels en de elektronische kassa's het verschil met die historische tijd.

De smalle steegjes rond de Rialto markt hebben de naam van het type marktkraam die hier stond. Lees verder over de historie van de Rialto Brug >

Top 10 souvenirs in Venetie

1. Glaswerk: Maak indruk op je vrienden door ze een echte kandelaar uit Murano te geven.

2. Gourmet Food: Voor iets authentiek Italiaans, probeer vergine olijfolie op smaak gebracht met chili pepers of pasta in de vorm van de gondels en maskers.

3. T-shirts: De essentiële souvenir van Venetië, verkocht in de straat stalletjes.

4. Maskers: Een verbijsterende reeks van maskers, traditioneel gemaakt voor het jaarlijkse Carnaval. Te koop in papier-mache, keramiek en leder.

5. Gemarmerd Papier: Het mooie gewervelde papier kan worden gebruikt voor het afdekken van boeken of eenvoudig als elegant inpakpapier voor cadeaus.

6. Kralen: Allerlei parels, van mat glas, keramiek of de traditionele cmurrhine mozaïek kan worden gevonden.

7. Italiaanse wijn: Profiteer van de lagere prijzen en belasting door het inslaan van lokaal geproduceerde wijnen uit de Veneto.

8. Stof: Kant is het mooiste materiaal uit Venetie, maar het goedkopere linnen en fluweel zijn ook aantrekkelijk. 

9. Zilverwerk: foto frames, briefopeners en theelepels zijn mooie cadeaus voor vrienden.

10. kleding: Alle top fashion merken zijn te vinden in Venetië.


Je hebt gelezen over de Rialto Markt. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie.

Home >  Shoppen in Venetie >  Rialto Markt >

Lees ook:


Meer artikelen over winkelen in Venetie

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website