Boodschappen doen? Waar is de Venetie Supermarkt of een 'to go' winkel?

Venetië supermarkt? Ik dacht nee... Ik zie geen gemakswinkels. Maar hé, die zijn er! Ik zal je laten zien waar...

De stad, bekend om zijn romantische grachten, historische architectuur en culturele rijkdom, is een stad die de harten van zowel toeristen als de lokale bevolking fascineert. Te midden van de schilderachtige schoonheid gaan de praktische zaken van het dagelijks leven door, inclusief boodschappen doen.

Supermarkten in Venetië bieden een fascinerende mix van traditie en modern gemak, maar het vinden ervan te midden van de labyrintische straten en waterwegen kan een avontuur zijn.

Conrad-Supermarkt-Venetie

Misschien is boodschappen doen bij een plaatselijke Venetie supermarkt niet het eerste waar je aan denkt als je in een hotel verblijft. Maar soms ontbijt je niet in je hotel of hostel.

En keer op keer kan het handig zijn om de noodzakelijke benodigdheden in een supermarkt te kopen. Als je in een appartement verblijft, moet jouw koelkast vooral gevuld zijn om in het appartement te kunnen koken...

Ook is het comfortabel en goedkoop om snacks voor de dag en onderweg te kopen. Ik laat je zien waar de supermarkten zijn.

Waar kan ik de supermarkten vinden?

In tegenstelling tot de meeste steden waar supermarkten gemakkelijk te voet of met de auto bereikbaar zijn, zijn ze in Venetië verspreid over de eilanden en doorgaans kleiner van formaat.

De grootste supermarkt ligt aan Strada Nuova (de route tussen het treinstation en de Rialtobrug). Deze 'Conad' markt vind je op meer locaties. In de wijken Dorsoduro, Santa Croce/San Palo en op het eiland Lido is er bijvoorbeeld ook een Conad-supermarkt.

Toen ik de eerste keer in Venetië was, zocht ik ook naar supermarkten, maar kon ze niet vinden. Tegenwoordig kun je ze het beste opzoeken op je smartphone of iPad. Zoek gewoon eenvoudig op 'Venetie Supermarkt' en kies de dichtstbijzijnde winkel. De GPS op een smartphone is handig voor het navigeren in Venetië. Je kunt erop vertrouwen, zelfs als je door de smalle steegjes van Venetië loopt.

Nieuwste Artikel

 1. Goedkoopste Venetie Vliegtickets zijn hier... Bespaar Budget

  Feb 19, 24 02:33 PM

  KLM Logo Venetie
  Ontdek Venetië Zonder Teveel te Betalen! Boek Nu de Voordeligste Vliegtickets! Waarom Prijzen Variëren + Bespaartips

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Je hebt Conad- en ook COOP-supermarkten.

Dit zijn de adressen van Conad:

 • Conad: Str. Nuova, 3660 = Open tot 23:30 uur
 • Conad City (kleiner): Sestiere Dorsoduro, 1491 = Open tot 23:00 uur
 • Conad supermarket: Fondamenta Garzotti, 891 = Open tot 21:00 uur

 Hier enkele adressen voor COOP Venetie Supermarkt:

 • COOP: Piazzale Roma, 499 = Open tot 20:30 uur
 • COOP: Cannaregio, 1976 = Open tot 20:30 uur
 • COOP: op Lido vlakbij de Vaporetto’s = Open tot 20:30 uur
 • COOP: Via Giuseppe Garibaldi, 1798 = Open tot 20:30 uur

Een van mijn favoriete markten is de Punto Super aan de westkant van Campo Santa Margherita in Santa Croce. De ingang van deze kruidenierswinkel is moeilijk te vinden. Zoek naar een gelato-ijssalon en naar de vele winkelwagentjes; je zult het vinden! Deze super staat er al jaren en ze hebben net een flinke upgrade gehad sinds de laatste keer dat ik er was.

Nog niet zo lang geleden waren er geen Supermarkten in Venetie. De stad heeft altijd een zelfstandige bakker, slager en andere gespecialiseerde winkels gehad. Nu kun je een Venetie Supermarkt  vinden in elke wijk.

Het is te simpel… Zelfs toeristen kunnen boodschappen doen zonder Italiaans te spreken, en ze eten instantfood op hun hotelkamer.

Dank voor de info! Heb je nog andere...

Bestel hier Recepten uit Venetie

Heb jij ook genoten van die heerlijke authentieke gerechten uit Venetie? Bestel het boek en volg de gangen van de Italiaanse maaltijd en gerechten uit de Veneto.

De lokale aperitief Aperol Spritz, antipasta van polenta en garnalen, of ravioli met artisjok, gegrilde zeeduivel, maar natuurlijk ook klassiekers als tiramisu, risotto en bellini. In Recepten uit Venetie (bestel nu) ontdek je de rijkdom van de Veneteiaanse keuken. Buon appetito!!

...Venetie Supermarkt Tips | Verborgen juweeltjes en lokale lekkernijen

Hoe en wanneer doen de inwoners hun dagelijkse boodschappen? Ik ben het ermee eens dat Venetië nu te veel supermarkten en buurtwinkels heeft. Volgens mij is het een trend die je in iedere grote stad ziet. Het draait allemaal om het volledig bedienen van de klant/toerist.

Maar ik wil lokale kwaliteit voor Venetië doen en Italiaans proberen te spreken. Bezoek misschien alleen de Rialto-markt...?

Het vinden van een echte supermarkt in Venetië is misschien niet zo eenvoudig als in andere steden. Toch leidt deze uitdaging vaak tot prachtige ontdekkingen. Terwijl je door de smalle straatjes dwaalt, kom je misschien een kleine alimentari (een kleine supermarkt) tegen die door een familie wordt beheerd, weggestopt in een rustige hoek.

Deze verborgen pareltjes bieden vaak een heerlijk assortiment lokale en regionale producten, van verse producten tot ambachtelijke kazen en wijnen. Door contact te leggen met lokale winkeliers kun je ook inzicht krijgen in de traditionele Venetiaanse keuken en culinaire tips krijgen.

De Venetie Supermarkt volgt het unieke ritme van de stad. Het is belangrijk op te merken dat de openingstijden kunnen afwijken van wat je gewend bent. Veel supermarkten sluiten 's middags vanwege de traditionele Italiaanse siësta en hanteren een korter openingsschema op zondag. Dit langzamere tempo sluit echter aan bij de ontspannen levensstijl die Venetië definieert.

 • Enkele grote supermarkten in Venetie zijn open op zondag;
 • Niet alle supermarkten zijn in de avond open;
 • Verse groente is beperkt in de supermarkten;
 • Vlees en vis koop je op de Rialto markt die door de week tot 14:00 uur open is. 

Advies van mij. Voor de stad Venetie en haar cultuur; ga voor lokale producten, kwaliteit en probeer italiaans te spreken. En misschien bezoek alleen de Rialto markt die ook haar lokale producten heeft en snelle snacks.Je hebt gelezen over de Supermarkten in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie.

Home >  Venetie Winkelen >  Venetie Supermarkt >

Lees Ook:


Deze artikelen helpen je ook om te winkelen in Venetie:


- UNIEKE COMBINATIE TICKETS MET KORTING -Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com