180 pagina's over Venetie - Bespaar geld - Reis Ervaringen - Tips, do's & don'ts - Jouw gids


TIPS & SNELMENU


Een goedkoop hotel op Lido of in Mestre?Home >  Hotel Venetie Goedkoop >  Hotel op Lido of in Mestre >

Hotel op Lido VenetieHotel Byron in Venetie

Kun je niet kiezen tussen een Hotel op Lido of in Mestre? Allereerst, wat leuk dat jullie naar Venetie gaan. 

Mestre is de stad waar je met de trein of de bus binnen een kwartier in Venetie bent.

En Lido is het eiland waar je binnen een kwartier met de vaporetto boot in het hart van Venetie bent. Maar, Ik heb als ik in jouw schoenen sta de voorkeur aan een hotel op Lido.

Hier waan je het dichtstbij Venetie. Je zit immers al in de lagune en je gaat met de vaporetto boot naar het San Marco Plein. Hotels op Lido zijn relatief goedkoper en romantischer…

Het hotel die ik adviseer qua prijs/kwaliteit is Hotel Byron op Lidoo. Maar je kunt ook gerust een ander hotel nemen die beschikbaar is.

Vanaf Hotel Byron ben je in 10 minuten lopen bij de vaporetto halte om naar Venetie te gaan (kwartier met de vaporetto). Als je op Lido zit kun je het beste de tourist travelcard voor een aantal dagen kopen. Je kunt dan onbeperkt tussen Lido en Venetie reizen met de vaporetto boot, maar ook in de rest van de lagune is de card geldig. 

Eén groot nadeel met een hotel op Lido is dat het vervoer van het vliegveld naar Lido lastig is en qua duur heel lang…. Maar zoals je leest op mijn BLOG zijn er genoeg mogelijkheden.

En vanaf Marco Polo Airport is het bovendien prima om op Lido te komen met de Alilaguna boot de rode of de blauwe lijn.

Een Hotel op Lido of in Mestre

Een hotel in de stad Mestre vind ik makkelijk als je een hotel vlakbij het treinstation van Mestre hebt geboekt. Je bent het snelst en het makkelijkst in Venetie met de trein of een bus. Trein is goedkoop en goed.

Alleen de hotels zijn bij het station in Mestre flink duurder.

Als je hotel niet op loopafstand is van het treinstation moet je met een lokale lijnbus of een eigen hotel shuttlebusje die vaak geld kost naar Venetie.

Je hotel in Mestre heeft verder geen plezierige omgeving in vergelijking met Lido. 

Tips voor Venetie en bezienswaardigheden kun je op mijn site www.naarvenetie.com goed lezen ;-)… Maar mijn grootste tip is vooral; ga met je partner lekker dwalen in Venetie, op een mooi pleintje wat drinken en in de avond een goed restaurantje op zoeken om te genieten… foto’s maken in verlaten steegjes en poseren op bruggetjes… en misschien een gondeltochtje...

Bekijk op een niet te druk moment Basiliek San Marco en het Dogenpaleis… Als je tijd hebt bezoek de eilanden Murano, Burano en Torcello. 

Ik wens jullie veel plezier en laat even weten hoe het is geweest… Dat mag ook gerust op deze pagina… En trouwens voor meer hotels buiten Venetie of ergens anders in Venetie check de andere pagina’s op mijn site!Goedkoop Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetie, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden? Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over een Hotel op Lido of in Mestre. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Hotel Venetie Goedkoop >   Hotel op Lido of in Mestre >

Lees Verder: