Hotel Dilemma? Naar Venetië?
Kies hier een goedkoop Hotel op Lido of in Mestre

Kun je niet kiezen tussen een Hotel op Lido of in Mestre? Ik leg je het allemaal uit. Allereerst, wat leuk dat jullie naar Venetie gaan. 

Eerst even een kleine update; Mestre is de stad waar je met de trein of de bus binnen een kwartier in Venetie bent. En Lido is het eiland waar je binnen een kwartier met de vaporetto boot in het hart van Venetie bent. En,, spoiler... Maar, Ik heb de voorkeur voor een hotel op Lido.

Booking.com

Op Lido waan je het dichtstbij Venetie. Je zit immers al in de lagune en je gaat met de vaporetto boot naar het San Marco Plein. Hotels op Lido zijn relatief goedkoper en romantischer…

Het hotel die ik adviseer qua prijs/kwaliteit is Hotel Byron op Lido. Maar je kunt ook gerust een ander hotel nemen die beschikbaar is.

Vanaf Hotel Byron ben je in 10 minuten lopen bij de vaporetto halte om naar Venetie te gaan (kwartier met de vaporetto). Als je op Lido zit kun je het beste de tourist travelcard voor een aantal dagen kopen. Je kunt dan onbeperkt tussen Lido en Venetie reizen met de vaporetto boot, maar ook in de rest van de lagune is de card geldig. 

Eén groot nadeel met een hotel op Lido is dat het vervoer van het vliegveld naar Lido lastig is en qua duur heel lang… Maar zoals je leest op mijn BLOG (van vliegveld naar Lido) zijn er genoeg mogelijkheden.

Maar wat is nu het verschil tussen...

...Een Hotel op Lido of in Mestre

Een hotel in de stad Mestre vind ik alleen makkelijk als je een hotel vlakbij het treinstation van Mestre hebt geboekt. Je bent van Mestre het snelst en comfortabel in Venetie met de trein of een bus. De trein is goedkoop en heeft een perfecte verbinding met Venetie. Overigens het busstation ligt naast het treinstation, dus deze locatie is sowieso een ideale transfer hub. 


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips

    Jun 02, 23 03:27 PM

    Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips – Verhalen – Nieuws - Rechtstreeks in je inbox.

    Lees meer


3 Populaire Activiteiten in Venetie:

ABONNEER OP NIEUWSBRIEF

VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Je moet alleen rekening houden met dat de hotels bij het station in Mestre flink duurder zijn. Je hebt hotels in Mestre die verder van het station zijn gelegen of zelfs in Marghera. 

Dit zijn prima locaties buiten de stad, maar je moet wel rekening houden met dat je een lokale lijnbus of een eigen hotel shuttlebusje moet nemen. Die vaak geld kosten naar Venetie.

In Mestre heb ik altijd het gevoel gehad, dat je in een halve industrie stad bent. Je hotel in Mestre heeft geen plezierige omgeving in vergelijking met Lido. 

Het eiland Lido is een rustige omgeving en je waant je deels op het platteland, vlakbij het strand. In het hoogseizoen ga je met de Alilaguna boot naar Lido toe. Dit kun je doen direct vanaf Marco Polo Airport met de rode of blauwe lijnschema van deze boot. Erg comfortabel en je komt op deze boot al helemaal in de Venetie vibe! 

Maar mijn conclusie die je het meest ter harte moet nemen is dat je lekker moet dwalen in Venetie. Een hotel op Lido of in Mestre maakt dan niets meer uit. Ga zo weinig mogelijk in je hotel of op weg er naar toe. Zit tot de avond op een mooi pleintje wat te drinken en daarna een goed restaurantje op zoeken om te genieten… foto’s maken in verlaten steegjes en poseren op bruggetjes… en misschien een gondeltochtje...

Bekijk op een niet te druk moment Basiliek San Marco en het Dogenpaleis… Als je tijd hebt bezoek de eilanden Murano, Burano en Torcello. 

Ik wens jullie veel plezier en laat even weten hoe het is geweest… Dat mag ook gerust op deze pagina… En trouwens voor meer hotels buiten Venetie of ergens anders in Venetie check de andere pagina’s op mijn site!

Dit zijn nog meer Goedkope locaties in Venetie


Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

Je hebt gelezen over een Hotel op Lido of in Mestre. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Hotel Venetie Goedkoop >   Hotel op Lido of in Mestre >

Lees Verder: