VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Waar aan denken als je met de Trein Naar Venetie gaat? 
En alles over je Internationale Treinreis naar Italië

Wanneer moet je uitstappen als je de trein naar Venetie neemt? En ook hoe kom je vanuit Nederland in Venetië met de trein? Meer informatie met de trein van Nederland naar Italië. Je leest het op deze pagina. 

Trein VenetieVan Munchen naar Venetie: Fantastisch uitzicht!

Hoe kom je aan op het treinstation in Venetië? Het treinstation in Venetie heet ‘Stazione di Venezia Santa Lucia’. Het is gebouwd aan de Canal Grande. En ja, het is ook mij gebeurd… Als je met de trein door ‘Mestre’ rijdt, dan ga je twijfelen waar je moet uitstappen. Want het station in Mestre heet ‘Venezia Mestre…’ 

Maar dit station is op het vaste land. Venetië is nog 12 minuten het water over en dan pas uitstappen! Aangekomen in Venetie? Je gaat met de trappen naar beneden en gaat te voet verder of met een vaporetto!

Trein naar Venetie

Trein naar Venetie

Reis met de Trein naar Venetie

Waarom via ons kopen?
Wij zijn vaak in Venetie. En met de trein naar Venetie is ideaal. Daarom bieden wij de:

- beste prijzen.
best beoordeelde treintickets via de NS!
- Relax in de trein en geniet van het uitzicht.

Phone-Venetie

100% Mobiel. Laat de ticket op je telefoon zien.

Email-Venetie

Speciale Wensen? Gebruik de support desk van Parclick.NL

Twijfel-Venetie

Heb je twijfels? Lees onze artikelen of Contact ons. 

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Maar wat nou als je helemaal met de trein wilt? Lekker vanuit Nederland of Parijs met de trein naar de stad van het water. En zo moeilijk is het niet. 

Hoe met de trein naar Venetie ?

Trein naar Venetie

Houdt rekening met een totale reistijd van ca. 15 - 20 uur Met NSInternational kun je treinkaartjes kopen naar München.

Vanuit München is er iedere dag een directe trein naar Venetie. Je reist met de CitynightLine of de snellere trein overdag naar München ICE International.

Dat is een route, maar je kunt met de trein naar Venetië reizen vanuit verschillende andere Europese steden. Hier zijn de algemene stappen die je moet volgen:

 1. Zoek uit welke stad het dichtst bij jou in de buurt ligt en die een treinverbinding heeft met Venetië. Populaire steden zijn bijvoorbeeld Milaan, Florence, Rome en Verona.
 2. Koop een treinkaartje naar Venetië vanuit jouw vertrekstation. Je kunt online treinkaartjes kopen via websites zoals Trenitalia of Italo. Je kunt ook kaartjes kopen op het station zelf, hoewel dit soms duurder kan zijn. Vanuit Nederland raad ik altijd NSInternational.com aan. 
 3. Stap op de trein op het aangegeven perron en zorg ervoor dat je de juiste trein en zitplaats hebt. Controleer ook of je de juiste datum en tijd hebt geselecteerd.
 4. Geniet van het prachtige uitzicht terwijl je door het Italiaanse landschap reist. Sommige treinen hebben zelfs wifi en stopcontacten, zodat je onderweg kunt werken of ontspannen.
 5. Wanneer je aankomt op het treinstation van Venetië, stap dan uit en volg de aanwijzingen om naar het centrum van de stad te gaan. Je kunt de waterbus (vaporetto) of water taxi nemen om naar jouw accommodatie te gaan of om de stad te verkennen.

Let op: het is altijd een goed idee om de treintijden en aansluitingen te controleren voordat je vertrekt, vooral als je een strak schema hebt. Ook kan het druk zijn op de treinen in de zomer, dus het is raadzaam om van tevoren te boeken.

Het is een lange reis, maar het kan. Met de trein naar Venetie heeft als voordeel dat je niet met de auto of het vliegtuig hoeft. De trein is een uitkomst. En je hoeft maar één of twee keer over te stappen vanuit Nederland. Bewegingsvrijheid en comfortabel!

Een enkeltje München is er al vanaf € 39,-. Bijvoorbeeld vanaf Utrecht vertrekt deze 20:35 uur richting München Hbf (Hauptbahnhof). De trein komt aan de volgende ochtend 7:10 uur. Je kunt slaapstoelen en/of compartimenten reserveren waar je kunt liggen. Je komt uitgerust aan in Venetie!

Maar de trein gaat maar tot München Hbf. Vanuit daar neem je de directe trein naar Venetie. Deze kun je niet boeken via NSInternational, maar wel via www.raileurope-world.com. Je kunt ook op het station een kaartje kopen bij de vervoerder EC (European Cityline). Deze trein vertrekt iedere dag om 11:38 uur naar Venetië. De reis duurt zes uur en gaat langs mooie vergezichten in de Oostenrijkse en Noord-Italië bergen.

Trein naar Venetie

Maar via NSInternational heb je ook een andere keuze. Je kunt direct boeken naar Verona.  Deze gaat ook via München en bijna hetzelfde traject, maar in Munchen moet je overstappen in de EC trein richting Verona. Vanuit Verona moet je zelf een lokaal kaartje kopen naar Venetie. 

BELANGRIJKOm met de trein naar Venetië te reizen, moet je eerst bepalen waar je vandaan vertrekt en wat jouw reisplannen zijn. Er zijn verschillende treinroutes naar Venetië, afhankelijk van de vertreklocatie en jouw reis voorkeuren. Over het algemeen zijn er drie belangrijke treinstations in Venetië: Santa Lucia, Mestre en Venezia Porto Marghera.

De reisduur en de kosten zijn afhankelijk van uw vertreklocatie en uw treinmaatschappij. Over het algemeen duurt een treinreis naar Venetië ongeveer 15-20 uur, afhankelijk van de vertreklocatie en de treinroute die men neemt. Het is belangrijk om jouw treintickets van tevoren te boeken om de beste prijs en beschikbaarheid te garanderen.  Voordeel is dat je het in één reservering kunt kopen via NSInternational. Het is niet sneller, dan de directe treinverbinding tussen München en Venetië.

Als je aankomt op het treinstation van Santa Lucia, kun je gemakkelijk verder reizen naar de accommodatie in Venetië met de vaporetto (waterbus) of de watertaxi. Als je op een andere treinstation aankomt, zoals Mestre of Venezia Porto Marghera, kun je de trein, bus of taxi nemen om verder te reizen naar eindbestemming in Venetië.

Okay, dat lukt je wel. Maar misschien heb je een hotel in de buurt van Venetië en je wilt verder met de trein naar Venetië. Daarom hierbij de volgende hoofdstukjes met...

...Meer details over; Stazione di Venezia Santa Lucia

Het station in Venetië. Veel reizigers komen via het treinstation of vertrekken weer uit Venetie. Het is een modern station op een perfecte locatie. Kaartjes kun je tot 21:00 uur kopen aan het loket of in de kaartjes machine. Vergeet je kaartje niet te stempelen. Het treinstation geeft directe toegang tot de Canal Grande. Hierdoor is het station goed te bereiken. 

Wist je dat Venetie met de trein direct bereikt kan worden vanuit; Rome, Milaan, Florence, Parijs, Wenen, München en Zurich? Het treinstation heeft hierdoor goede bereikbaarheid met lokale, regionale en sneltreinen. Deze kun je boeken met ons eigen NSInternational.

www.trenitalia.com is een vervoeder die treinverbinding in Italië exploiteert. De site is in het Engels. De treinkaartjes kun je online kopen. Kaartjes voor de snelle trein (Frecce of Italo) zijn duurder, maar over het algemeen is het met de trein in Italië goedkoop.

 • Reistijd naar Verona is 2 uur en 10 minuten. Met de sneltrein is het 1 uur en 27 minuten.  
 • Reistijd naar Milaan is 4 uur. Met de sneltrein is het 2 uur en 35 minuten.
 • Reistijd naar Florence is met de trein Max. 2 uur en 10 minuten.
 • Reistijd naar Trieste is met de trein Max. 2 uur en 30 minuten.
 • Reistijd naar Rome is met de trein Max 8 uur (er is ook een nachttrein). Met de sneltrein is het 3 uur en 45 minuten via de vervoerder Italo (www.italotreno.it). 

De trein naar Venetie vanuit Mestre

Milieuvriendelijk en goedkoop. Mocht je met de auto zijn dan kun je goedkoper parkeren in Mestre en verder gaan met de trein. Venetië is met de trein 12 minuten vanaf Mestre treinstation. Bijna iedere 10 minuten vertrekken treinen richting Stazione di Venezia Santa Lucia.

Je bent niet de enige. Veel reizigers besparen op hun kosten en verblijven in Mestre. Leuke bijkomstigheid is dat tegenover het treinstation in Mestre drie goede hotels zijn. Dit zijn de Best Western Hotel Bologna, Hotel the Plaza en Hotel Tritone. De hoteltarieven zijn acceptabel en ze hebben hun eigen parkeerplekken. Ideaal! 

Met de trein naar Venetie vanuit Treviso

Veel vragen op mijn site zijn over hoe je het best van Treviso (airport) naar Venetie gaat. De trein is een optie. Vanaf het vliegveld neem je de lokale bus no. 6 naar Treviso Stazione Fs. Iedere 10 minuten gaat er een trein richting Venetie. Een enkeltje met de trein kost € 3,30. Vergeet niet dat je moet uitstappen op Stazione di Venezia Santa Lucia. Dit is nadat je over de lange brug in Venetie bent! En dus NIET ‘Venezia Mestre…’

Treintips naar Venetie:

 • Geen nood als je trein niet verder rijdt dan Mestre. Er vertrekken zeer regelmatig treinen naar Venetië.
 • Als je via Munchen reist naar Venetie, controleer je overstap tijd naar Venetie of Verona.
 • De nachttrein naar Munchen en de volgende ochtend doorreizen naar Venetie. Je hebt fantastische landschappen die je tijdens de treinreis kunt bewonderen.

Deze verhalen geven nog meer tips als je naar Venetië gaat:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website

Je hebt gelezen over mijn de trein naar Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie.

Home >  Vakantie in Venetie >  Trein naar Venetie >

Lees verder over Reizen: