Home >  Vakantie in Venetie >  Trein naar Venetie >

Waar aan denken als je met de Trein Naar Venetie gaat? En alles over je Internationale Treinreis naar Italië


Wanneer moet je uitstappen als je de trein naar Venetie neemt? En ook hoe kom je vanuit Nederland in Venetië met de trein? Meer informatie met de trein van Nederland naar Italië. Je leest het op deze pagina. 

Trein VenetieVan Munchen naar Venetie: Fantastisch uitzicht!

Hoe kom je aan op het treinstation in Venetië? Het treinstation in Venetie heet ‘Stazione di Venezia Santa Lucia’. Het is gebouwd aan de Canal Grande. En ja, het is ook mij gebeurd… Als je met de trein door ‘Mestre’ rijdt, dan ga je twijfelen waar je moet uitstappen. Want het station in Mestre heet ‘Venezia Mestre…’ 

Maar dit station is op het vaste land. Venetië is nog 12 minuten het water over en dan pas uitstappen! Aangekomen in Venetie? Je gaat met de trappen naar beneden en gaat te voet verder of met een vaporetto!

Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

 1. Het Venetie Carnaval: Waarom en wanneer is dit Festival?

  Jan 12, 23 01:37 PM

  Wat maakt het Venetie Carnaval zo speciaal? Mix van Traditie, Historie & Entertainment Ik zal je er alles over vertellen...

  Lees meer

Maar wat nou als je helemaal met de trein wilt? Lekker vanuit Nederland of Parijs met de trein naar de stad van het water. En zo moeilijk is het niet. Lees daarom hoe je met...

...de trein naar Venetie vanuit Nederland komt

Trein naar Venetie

Houdt rekening met een totale reistijd van ca. 20 uur Met NSInternational kun je treinkaartjes kopen naar München.

Vanuit München is er iedere dag een directe trein naar Venetie. Je reist met de CitynightLine of de snellere trein overdag naar München ICE International.

Het is een lange reis, maar het kan. Met de trein naar Venetie heeft als voordeel dat je niet met de auto of het vliegtuig hoeft. De trein is een uitkomst. En je hoeft maar één of twee keer over te stappen vanuit Nederland. Bewegingsvrijheid en comfortabel!

Een enkeltje München is er al vanaf € 39,-. Bijvoorbeeld vanaf Utrecht vertrekt deze 20:35 uur richting München Hbf (Hauptbahnhof). De trein komt aan de volgende ochtend 7:10 uur. Je kunt slaapstoelen en/of compartimenten reserveren waar je kunt liggen. Je komt uitgerust aan in Venetie!

Maar de trein gaat maar tot München Hbf. Vanuit daar neem je de directe trein naar Venetie. Deze kun je niet boeken via NSInternational, maar wel via www.raileurope-world.com. Je kunt ook op het station een kaartje kopen bij de vervoerder EC (European Cityline). Deze trein vertrekt iedere dag om 11:38 uur naar Venetië. De reis duurt zes uur en gaat langs mooie vergezichten in de Oostenrijkse en Noord-Italië bergen.

Trein naar Venetie

Maar via NSInternational heb je ook een andere keuze. Je kunt direct boeken naar Verona.  Deze gaat ook via München en bijna hetzelfde traject, maar in Munchen moet je overstappen in de EC trein richting Verona. Vanuit Verona moet je zelf een lokaal kaartje kopen naar Venetie. Voordeel is dat je het in één reservering kunt kopen via NSInternational. Het is niet sneller, dan de directe treinverbinding tussen München en Venetië.

Okay, dat lukt je wel. Maar misschien heb je een hotel in de buurt van Venetië en je wilt verder met de trein naar Venetië. Daarom hierbij de volgende hoofdstukjes met...

...Meer details over; Stazione di Venezia Santa Lucia

Het station in Venetië. Veel reizigers komen via het treinstation of vertrekken weer uit Venetie. Het is een modern station op een perfecte locatie. Kaartjes kun je tot 21:00 uur kopen aan het loket of in de kaartjes machine. Vergeet je kaartje niet te stempelen. Het treinstation geeft directe toegang tot de Canal Grande. Hierdoor is het station goed te bereiken. 

Wist je dat Venetie met de trein direct bereikt kan worden vanuit; Rome, Milaan, Florence, Parijs, Wenen, München en Zurich? Het treinstation heeft hierdoor goede bereikbaarheid met lokale, regionale en sneltreinen. Deze kun je boeken met ons eigen NSInternational.

www.trenitalia.com is een vervoeder die treinverbinding in Italië exploiteert. De site is in het Engels. De treinkaartjes kun je online kopen. Kaartjes voor de snelle trein (Frecce of Italo) zijn duurder, maar over het algemeen is het met de trein in Italië goedkoop.

 • Reistijd naar Verona is 2 uur en 10 minuten. Met de sneltrein is het 1 uur en 27 minuten.  
 • Reistijd naar Milaan is 4 uur. Met de sneltrein is het 2 uur en 35 minuten.
 • Reistijd naar Florence is met de trein Max. 2 uur en 10 minuten.
 • Reistijd naar Trieste is met de trein Max. 2 uur en 30 minuten.
 • Reistijd naar Rome is met de trein Max 8 uur (er is ook een nachttrein). Met de sneltrein is het 3 uur en 45 minuten via de vervoerder Italo (www.italotreno.it). 

De trein naar Venetie vanuit Mestre

Milieuvriendelijk en goedkoop. Mocht je met de auto zijn dan kun je goedkoper parkeren in Mestre en verder gaan met de trein. Venetië is met de trein 12 minuten vanaf Mestre treinstation. Bijna iedere 10 minuten vertrekken treinen richting Stazione di Venezia Santa Lucia.

Je bent niet de enige. Veel reizigers besparen op hun kosten en verblijven in Mestre. Leuke bijkomstigheid is dat tegenover het treinstation in Mestre drie goede hotels zijn. Dit zijn de Best Western Hotel Bologna, Hotel the Plaza en Hotel Tritone. De hoteltarieven zijn acceptabel en ze hebben hun eigen parkeerplekken. Ideaal! 

Met de trein naar Venetie vanuit Treviso

Veel vragen op mijn site zijn over hoe je het best van Treviso (airport) naar Venetie gaat. De trein is een optie. Vanaf het vliegveld neem je de lokale bus no. 6 naar Treviso Stazione Fs. Iedere 10 minuten gaat er een trein richting Venetie. Een enkeltje met de trein kost € 3,30. Vergeet niet dat je moet uitstappen op Stazione di Venezia Santa Lucia. Dit is nadat je over de lange brug in Venetie bent! En dus NIET ‘Venezia Mestre…’

Treintips naar Venetie:

 • Geen nood als je trein niet verder rijdt dan Mestre. Er vertrekken zeer regelmatig treinen naar Venetië.
 • Als je via Munchen reist naar Venetie, controleer je overstap tijd naar Venetie of Verona.
 • De nachttrein naar Munchen en de volgende ochtend doorreizen naar Venetie. Je hebt fantastische landschappen die je tijdens de treinreis kunt bewonderen.

Deze verhalen geven nog meer tips als je naar Venetië gaat:

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

Je hebt gelezen over mijn de trein naar Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie.

Home >  Vakantie in Venetie >  Trein naar Venetie >

Lees verder over Reizen: