Wat weten we over het Venetie klimaat?
Is het klimaat anders dan bij ons? Lees het hier.

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Is het Venetie klimaat anders dan ons klimaat in Nederland en België? Het minst wat je wil is regen, alsjeblieft... Het weer houdt ons bezig en dat geldt ook als we op vakantie naar Venetie gaan. Zelf ben ik elk seizoen in Venetie geweest. Ieder seizoen en periode heeft haar charme en magie. Ik ga in dit artikel meer vertellen over het klimaat in Venetie. 

Dus, vertel...

...Meer over het Venetie klimaat

In Venetie heerst een gematigd klimaat. Door de warme wind en de hoge luchtvochtigheid zijn de zomers zwoel en de winters vochtig en koud. 

Maar de winterweken met hun glasheldere luchten zijn mooi, en de stad is rustiger qua toerisme… Jij hebt het voor het kiezen...!


Het weer in Venetië varieert net als in Nederland onvoorspelbaar. Maar in Venetie heeft het klimaat  mediterrane invloeden.

De temperaturen gaan in de winter niet of nauwelijks onder 0°C, dankzij de verzachtende wind van de zee.

Vanaf een uitkijkpunt zie je de mist optrekkenVanaf een uitkijkpunt zie je de mist optrekken uit de Rialto. Een mooi winters klimaat

In de zomer kan de temperatuur ongeveer 35°C bereiken, maar de gevoelstemperatuur is veel hoger. In de zomerperiode van juni t/m september moet je gemiddeld 5°C bovenop tellen voor de gevoelstemperatuur. Ik ben tijdens de zomer in Venetie geweest. Het is te druk en de warmte weerkaatst fel op de stenen en het water. Ik adviseer om in een ander seizoen de stad te ontdekken.

De stad ligt in het noordoosten van Italië. Het klimaat is niet zo mild dan aan de andere kant van de Italiaanse laars. Omdat Venetie in een lagune ligt, is de luchtvochtigheid hoger. Van oktober tot en met februari is deze het hoogst.

De maanden juli en augustus zijn heet en in de avond is het zwoel. In de herfst zorgt de mist voor een nostalgisch plaatje. Het gehele jaar is er kans op regen, maar de maand november en juni zijn het natst.

Hoe zit het eigenlijk met...

...De terugkerende wateroverlast in Venetie

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Het klimaat in Venetie heeft een ander bekend fenomeen. Dit is de ‘acqua alta’ en kan omschreven worden als hoog water of een plotselinge opkomende vloed. Gelukkig is Venetie hierop in gespeeld en klinkt er vooraf een sirene.

Enkele pleinen lopen onder met water. Op straten worden loopplanken neergelegd om de toeristen een doorgang te geven. Laarzen zijn nodig. Maar tijdens je vakantie naar Venetie zit je niet te wachten op een paar natte voeten.

Je hoeft dan ook geen laarzen mee te nemen hoor. De Venetianen zorgen ervoor dat er loopplanken zijn zodat je vaak toch van A naar B kun komen. Het versterkt het gevoel van een zinkende stad. 

Wat is dan de...

...Ideale Periode om Venetie te bezoeken?

San-Giorgio-Maggioro

Als liefhebber van Venetië, Italië, zal de stad, ongeacht het weer, haar magie en charme niet verliezen. Kies dus het seizoen dat het beste bij je past!

De ideale maanden om Venetië, Italië te bezoeken, zijn april/mei en september/oktober. Deze maanden zorgen voor het beste weer.

Het is moeilijk uit te leggen, maar ook in de zomer, wanneer de meeste toeristen de stad bezoeken, zijn er heerlijke authentieke plekjes waar je ver weg van de massa kunt gaan. En de zomer kan vochtig zijn, maar het is heerlijk om een middag vrij te nemen en naar Lido Beach te gaan.

Ik heb Venetië in alle seizoenen bezocht, en dan merk je het klimaat in Venetië Italië. De temperatuur verschuift en er komt een nieuw seizoen aan.

Oktober kan nog steeds erg mooi zijn, met soms graden boven de 20. 's Avonds wordt het fris.

En in de winter? Nou, ik heb een keer een hele week doorgebracht in januari, en het was een van mijn beste tijden. Ondanks dat de meeste dagen erg mistig zijn. Je kunt niets zien en het uitzicht over het water en vanaf de uitkijkposten is slecht. Dus je foto's van deze kleurrijke stad zullen ook een beetje donker zijn. Het beste voor mij; is minder toeristen en de serene sfeer van de mist boven de waterkanalen.

Hier heb ik de publieke vakantiedagen in Venetie voor je. Dan kun je daar ook rekening mee houden ;). 

Naar Venetie Gids

De Vaporetto boten hebben aangepaste tijden. Sommige winkels zijn gesloten, maar gelukkig de museums zijn meestal open.

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Festival Epifania
 • April: Tweede Paasdag
 • 25 april: Bevrijdingsdag en Heilige Markus dag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Dag van de republiek
 • 15 augustus: Hemelvaart van de heilige Maagd Maria (Ferragosto)
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
 • 25 - 26 december: Kerst en St. Stephen's Day

Top 6 wat te doen in Venetië met regen?

 1. Dogenpaleis. Prachtig ingericht paleis van de voormalige heersers van Venetië. Schilderijen in de grote vergaderruimte op muren en plafond...
 2. Basiliek van San Marco. De basiliek op het San Marcoplein is zeker een bezoek waard. Vanaf het balkon heeft u een prachtig uitzicht...
 3. Teatro La Fenice. Zeker een bezoek waard om meer te weten te komen over dit prachtige theater met de audiogids die al...
 4. Peggy Guggenheim-collectie. Peggy Guggenheim bracht een spannende verzameling kunstwerken uit de 20e eeuw samen in dit prachtige huis.
 5. Basiliek van Santa Maria Gloriosa dei Frari. Veel kunstwerken te zien. Wie een reisgids bij zich heeft of ter plekke een audiotour beluistert, krijgt heel wat extra's...
 6. Scuola Grande di San Rocco. Een ensemble van oude instrumenten speelde muziek uit de 15e tot 17e eeuw. De eeuwenoude kostuums verhogen de sfeer.

Lees ook deze artikelen over het klimaat in Venetie


Je hebt gelezen over het Klimaat. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie.

Home >  Weer Venetie >  Venetie Klimaat >

Lees ook:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website