Wat weten we over het Venetie klimaat?
Is het anders dan bij ons? Lees het hier

Home >  Weer Venetie >  Venetie Klimaat >

Is het Venetie klimaat anders dan ons klimaat? Geen regen alsjeblieft... Het weer houdt ons bezig en dat geldt ook als we op vakantie naar Venetie gaan. Zelf ben ik elk seizoen in Venetie geweest. Ieder seizoen en periode heeft haar charme en magie. Ik ga hieronder meer vertellen over het klimaat in Venetie. 

Dus, vertel...

...Meer over het Venetie klimaat

Venetie Klimaat

*Bovenstaande tabel is mede mogelijk gemaakt door Weeronline.nl.

In Venetie heerst een gematigd klimaat. Door de warme wind en de hoge luchtvochtigheid zijn de zomers zwoel en de winters vochtig en koud. Maar de winterweken met hun glasheldere luchten zijn mooi, en de stad is rustiger qua toerisme… Jij hebt het voor het kiezen...!

Het weer in Venetië varieert net als in Nederland onvoorspelbaar. Het klimaat heeft mediterrane invloeden.

De temperaturen gaan in de winter niet of nauwelijks onder 0°C, dankzij de verzachtende wind van de zee.

In de zomer kan de temperatuur ongeveer 31°C bereiken, maar de gevoelstemperatuur is veel hoger. In de zomerperiode van juni t/m september moet je gemiddeld 5°C bovenop tellen voor de gevoelstemperatuur. Ik ben tijdens de zomer in Venetie geweest. Het is te druk en de warmte weerkaatst fel op de stenen en het water. Ik adviseer om in een ander seizoen de stad te ontdekken.

De stad ligt in het noordoosten van Italië. Het klimaat is niet zo mild dan aan de andere kant van de Italiaanse laars. Omdat Venetie in een lagune ligt, is de luchtvochtigheid hoog. Van oktober tot en met februari is deze het hoogst.

De maanden juli en augustus zijn heet en in de avond is het zwoel. In de herfst zorgt de mist voor een nostalgisch plaatje. Het gehele jaar is er kans op regen, maar de maand november en juni zijn het natst.

Hoe zit het eigenlijk met...

...De terugkerende wateroverlast in Venetie

Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

 1. Wat te doen in Venetie?

  Sep 18, 22 08:56 AM

  Jij wilt deze bijzondere stad ontdekken? Maar wat te doen in Venetie? 5 Activiteiten wat te doen in Venetie die je niet zo snel doet

  Lees meer

Het klimaat in Venetie heeft een ander bekend fenomeen. Dit is de ‘acqua alta’ en kan omschreven worden als hoog water of een plotselinge opkomende vloed. Gelukkig is Venetie hierop in gespeeld en klinkt er vooraf een sirene.

Enkele pleinen lopen onder met water. Op straten worden loopplanken neergelegd om de toeristen een doorgang te geven. Laarzen zijn nodig. Maar tijdens je vakantie naar Venetie zit je niet te wachten op een paar natte voeten.

Wat is dan de...

...Ideale Periode om Venetie te bezoeken?

Ideale maanden om Venetie te bezoeken zijn april/mei of september/oktober. Dit zijn de maanden met het beste weer in Venetie. Maar bovenal! Wat voor weer het ook is, Venetie verliest niets van haar magie en charme. Dus kies het seizoen wat voor jou het best past! 

Hier heb ik de publieke vakantiedagen in Venetie voor je. Dan kun je daar ook rekening mee houden ;). 

Naar Venetie Gids

De Vaporetto boten hebben aangepaste tijden. Sommige winkels zijn gesloten, maar gelukkig de museums zijn meestal open.

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Festival Epifania
 • April: Tweede Paasdag
 • 25 april: Bevrijdingsdag en Heilige Markus dag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Dag van de republiek
 • 15 augustus: Hemelvaart van de heilige Maagd Maria (Ferragosto)
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
 • 25 - 26 december: Kerst en St. Stephen's Day

Je hebt gelezen over het Klimaat. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie.

Home >  Weer Venetie >  Venetie Klimaat >

Lees ook:
Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com