Krijg ik mooi weer als ik in Venetie ben?
Hier is de Venetie Weersverwachting

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Een goede voorbereiding is het bestuderen van de Venetie weersverwachting. 

Om maar iets te noemen; de stad drijft op een web van kanalen. De zomerse zon kaatst op het water. De warmte op de stenen, keien en pleinen. Het kan erg heet zijn in Venetie en is ongemakkeijk als je wilt genieten van de stad. En dan ook te bedenken al die toeristenstromen in specifiek de zomermaanden. Je moet er maar tegen kunnen. Ik adviseer daarom altijd om de zomermaanden te mijden. Het dagtoerisme is dan op z'n hoogtepunt.

Ga je de hitte en de drommen toeristen trotseren? Boek van te voren een hotel in Venetie voor de beste prijs! 

Hier heb je de Venetie weersverwachting voor de komende 7 dagen:

VENETIË WEERSVERWACHTING

'De stad van het water', is in het noorden van Italie. De moerassige lagune van Venetie grenst aan de Adriatische Zee. Venetie kent 118 kleine eilanden tussen de monden van de Po en de Piave Rivier. Venetie heeft een warm gematigd klimaat met hete zomers en geen droogte seizoen. 

Venetie WeersverwachtingHeet in de zomer...

Juli is de warmste maand in Venetie met een gemiddelde (dag + nacht) temperatuur van 24°C. In werkelijkheid kun je in de zomer er 5°C bovenop doen voor de gevoelstemperatuur. De temperatuur en de warme bries via de heetgebakerde muren zorgt ervoor dat het zo een aantal graden warmer is. 

 • De koudste maand is januari met een gemiddelde van 3°C
 • De meeste zonuren heeft de maand juli
 • De natste maanden zijn juni en november met een gemiddelde van 90mm regen per dag

Omdat de meeste toeristen Venetie bezoeken in de zomer heb ik een...

...Zomerse Venetie Weersverwachting gemaakt

Nieuwste pagina op deze site

 1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

  Jul 13, 24 06:42 AM

  Ticket Vaporetto
  Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

De zomer in Venetie begint in juni met temperatuurpieken in juli en augustus. De gevoelstemperatuur stijgt tussen de 30°C en 40°C. En met al die mensenmassa in de zomer is het niet altijd de beste periode om de stad te bezoeken. 

Maar de zomer kent ook regen. Dit is de broodnodige afkoeling van de hitte. De hoge temperaturen en vochtigheid betekent dat er regelmatig onweersbuien zijn.

Een onweersbui kan het reisplan verstoren, maar het geeft een romantisch plaatje met de druppels regen die kletteren in de gracht.

Zoek je verkoeling? Ga dan naar het eiland Lido met de vaporetto boot (15 min. varen). Hier is een groot strand waar je heerlijk kan zwemmen in de zee. Juli is de zonnigste maand van het jaar met negen uur zon per dag. De beste maand om te zwemmen in de zee is in augustus. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is dan 25°C.

En hoe is de...

...Winter in Venetie?

Venetie weer februariKoud en regen op Torcello Venetie

Lichte regen die uren kunnen duren zijn kenmerkend voor de winter in Venetie. Januari is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 6°C overdag en soms -1°C in de nacht. Februari en december zijn net wat warmer.

De Adriatische winden zijn bitter koud als ze over de wateren van de stad waaien. Kom met handschoenen, sjaals en een warme jas als je van plan bent de stad te bezoeken in de winter. 

Ook zijn er heldere, zonnige dagen in de winter, die perfect voor sightseeing zijn. De gemiddelde zon uren zijn drie uur per dag. 

Misschien zijn de...

...Herfst en de Lente in Venetië de beste periode?

De herfst en de lente zijn de twee seizoenen van snelle verandering. Dichter bij de zomer, is het aangenaam met warme dagen en met koele nachten. De maand mei heeft een gemiddelde temperatuur van 21°C overdag en een gemiddelde temperatuur van 12°C in de nacht.

Oktober varieert van 18°C overdag en in de nacht 9°C. Beide maanden hebben vergelijkbare regenval, maar in het voorjaar is het zonniger dan de vroege herfst. 

Wat is nu de beste tijd om Venetie te bezoeken? 

Dat lees je in...

... De Beste periode om de stad te bezoeken:

Beste tijd Venetie bezoekenDruk in augustus op het San Marco Plein

De beste tijd om de stad te bezoeken is april t/m juni of september en oktober. Tijdens deze perioden zijn er veel heldere dagen qua weer, terwijl de piek van het toeristenseizoen wordt vermeden. Ook heb je minder last van winterse omstandigheden of de hete zomer.

Het warme seizoen en het toeristenseizoen duurt van 4 juni t/m 13 september. De heetste dag van het jaar is 29 juli. Het koude seizoen duurt van 22 november t/m 5 maart. De koudste dag van het jaar is 9 januari.

De vroegste zonsopkomst is om 05:21 op 12 juni en de laatste zonsondergang is om 21:04 op 29 juni. De laatste zonsopkomst is om 07:51 op 2 januari en de vroegste zonsondergang is om 16:27 op 10 december.

Meer updates in Venetie zijn te vinden op Weeronline.nl


Je hebt gelezen over de Venetie weersverwachting. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie.

Home >  Weer Venetie >  Venetie Weersverwachting >

Meer artikelen over het weer in Venetie

Lees verder:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website