Krijg ik mooi weer als ik in Venetie ben?
Hier is de Venetie Weersverwachting

Home >  Venetie Weer >  Venetie Weersverwachting >

Een goede voorbereiding is het bestuderen van de Venetie weersverwachting. Omdat de stad drijft op een web van kanalen (net als Amsterdam) is het onderworpen aan een hoge luchtvochtigheid het hele jaar door. In combinatie met de zomerse hitte, kan dit leiden tot ongemakkelijke weersomstandigheden. Ondanks dit, zijn juli en augustus de piek in de toeristendrukte.

Ga je de hitte, vochtigheid en de drommen toeristen te trotseren? Boek dan ver van te voren een hotel in Venetie voor de beste prijs! 

Hier heb je de Venetie weersverwachting voor de komende 7 dagen:

VENETIË WEERSVERWACHTING

'De stad van het water', is in het noorden van Italie op de moerassige lagune van Venetie, die in het noordoosten grenst aan de Adriatische Zee. Venetie strekt zich uit over 118 kleine eilanden tussen de monden van de Po en de Piave Rivier. Venetie heeft een warm vochtig gematigd klimaat met hete zomers en geen droogte seizoen. 

Juli is de warmste maand in Venetie met een gemiddelde (dag + nacht) temperatuur van 23°C. In werkelijkheid kun je in de zomer er 5°C bovenop doen voor de gevoelstemperatuur. 

  • De koudste maand is januari met gemiddeld 3°C
  • De meeste dagelijkse zonuren heeft de maand juli
  • De natste maanden zijn juni en november met een gemiddelde van 90mm regen

Omdat de meeste mensen in de zomer Venetie gaan bezoeken heb ik een...

...Zomerse Venetie Weersverwachting gemaakt

Venetie WeersverwachtingHeet in de zomer...
Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Rolstoel in Venetie geen enkel Probleem!

    Jun 26, 22 02:39 AM

    Ik help je... Gewoon met je Rolstoel in Venetie! Wees niet bang voor de Bruggen, ruim 70% van de stad heeft Routes voor Rolstoelgebruikers

    Lees meer

De zomer in Venetie begint in juni met temperatuurpieken in juli en augustus. De gevoelstemperatuur stijgt tussen de 30°C en 40°C. En met al die mensenmassa in de zomer is het niet altijd de beste periode om de stad te bezoeken. 

Maar de zomer kent ook regen. Dit is de broodnodige afkoeling van de hitte. De hoge temperaturen en vochtigheid betekent dat er regelmatig onweersbuien zijn.

Een onweersbui kan jouw reisplan verstoren, maar het geeft een romantisch plaatje met de druppels regen die kletteren in de gracht.

Zoek je verkoeling? Ga dan naar het eiland Lido met de vaporetto boot (15 min. varen). Hier is een heel groot strand hebben waar je heerlijk kan zwemmen in de zee. Juli is de zonnigste maand van het jaar met negen uur zon per dag. De beste maand om te zwemmen in de zee is in augustus. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is dan 26°C.

En hoe is de...

...Winter in Venetie?

Venetie weer februariKoud en regen op Torcello Venetie

Lichte regendouches die uren duren zijn kenmerkend voor de winter in Venetie. Januari is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 6°C overdag en een gemiddelde van -1°C in de nacht. Februari en december zijn net warmer.

De Adriatische winden zijn bitter koud als ze over de wateren van de stad waaien. Kom met handschoenen, sjaals en een warme jas als je van plan bent de stad te bezoeken in de winter. 

Ook zijn er heldere, zonnige dagen in de winter, die perfect voor sightseeing zijn. De gemiddelde zon uren zijn drie uur per dag. 

Misschien zijn de...

...Herfst en de Lente in Venetië de beste periode?

De twee seizoenen van snelle veranderingen. Dichter bij de zomer, is het aangenaam met warme dagen en met koele nachten. De maand mei heeft een gemiddelde temperatuur van 21°C overdag en een gemiddelde temperatuur van 12°C in de nacht.

Oktober varieert van 18°C overdag en in de nacht 9°C. Beide maanden hebben vergelijkbare regenval, maar laat in het voorjaar is het zonniger dan de vroege herfst. 

Wat is nu de beste tijd om Venetie te bezoeken? 

Dat lees je in...

... De Beste periode om de stad te bezoeken:

Beste tijd Venetie bezoekenDruk in augustus op het San Marco Plein

De beste tijd om de stad te bezoeken is april t/m juni of september en oktober. Tijdens deze perioden zijn er heldere dagen en zonneschijn te zien, terwijl de piek van het toeristenseizoen wordt vermeden. Ook heb je minder last van luchtvochtigheid en winterse omstandigheden.

Het warme seizoen en het toeristenseizoen duurt van 4 juni t/m 13 september. De heetste dag van het jaar is 29 juli. Het koude seizoen duurt van 22 november t/m 5 maart. De koudste dag van het jaar is 9 januari.

De vroegste zonsopkomst is om 05:21 op 12 juni en de laatste zonsondergang is om 21:04 op 29 juni. De laatste zonsopkomst is om 07:51 op 2 januari en de vroegste zonsondergang is om 16:27 op 10 december.

Meer weer updates in Venetie zijn te vinden op Weeronline.nl


Je hebt gelezen over de Venetie weersverwachting. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie.

Home >  Weer Venetie >  Venetie Weersverwachting >

Lees verder: