Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Home >  Venetie Weer >  Het Weer in Venetie >

Wat voor kleding neem je mee naar Venetie? Zomers kan het zo boven de 35 graden voelen door de weerkaatsing van het water en de stenen.

Het weer in Venetie is minder veranderlijk dan in Nederland of Belgie. Maar het blijft lastig. De meeste regen valt in november en juni. Comfortabele wandelschoenen zijn een must. In de winter is het kil en guur. Het vriest er bijna niet. Maar handschoenen kun je niet thuislaten en een warme sjaal ook niet. De frisse wind over het water is koud!

De weersverwachting voor de komende 7 dagen is in ieder geval:

HET WEER IN VENETIË 7 DAGEN

De beste periode om Venetie te bezoeken is het voorjaar of het najaar. Wanneer de toeristenstroom niet volledig op gang is of de stad inmiddels hebben verlaten. 

De temperatuur in Venetie is in deze maanden comfortabel. Hoewel het in de nacht fris is en langs de Canal Grande is het koeler. In het voorjaar/najaar raad ik je aan om een trui of een zomerjas mee te nemen voor de avond. De zomer is het hoogseizoen met veel dagtoeristen. Hete temperaturen. Smeer je goed in. 

Voor museum en kerkbezoek neem een sjaal of iets met lange mouwen mee. Niet een te kort rokje of een korte broek. Het is het duurste seizoen met hogere tarieven voor hotels, restaurants, gondels en taxi’s.

HET WEER IN VENETIE

Nieuwe Informatie

 1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

  Oct 10, 21 06:29 AM

  Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

  Lees meer

Tientallen keer per jaar is er hoog water in Venetie. Vooral in de koudere maanden. Ze noemen dit Aqua Alta (hoog water).

Ik heb nog nooit regenlaarzen mee genomen en hoeft ook niet, omdat er speciale loopbrugenkomen over het water. Als het zeeniveau boven de 110cm komt, dank klinkt een sirene. Een overstroming duurt 6 uur a.d.h.v. de zee getijden.

De meeste gebieden van de stad zijn meer dan 100cm boven de zeespiegel. Sommige lagere gebieden beginnen te overstromen als het zeeniveau stijgt boven de 80cm. Dit is bijvoorbeeld het San Marcoplein. De driedaagse voorspelling voor de waterstanden is beschikbaar op de officiele site van Venetie

Welk seizoen kun je Venetie nu het beste bezoeken?

Het weer in Venetie per seizoen

September – november: De herfst doet zijn intrede in de stad. De hotelprijzen worden beter en het wordt minder druk met toeristen in Venetie. De volgende evenementen zijn in Venetie;

December – februari: Het fantastische Carnaval in januari, februari of in maart. Een groot evenement, dus het is een drukke periode met veel maskers! 

Maart – mei: De geweldige lente in Venetie. De stad ontdooit met heerlijk weer. De volgende evenementen zijn in Venetie;

 • Voga Longa (mei) 
 • Biennale van Venetie (mei-oktober)

Juni – augustus: De zomer in Venetie is druk. En de hitte weerkaatst op het water en de stenen. De dure gondelritjes en hotels maken het er niet leuker op. De volgende evenementen zijn in Venetie;

Maar wat als het weer heet is in Venetie en wat als het koud is in Venetie...?

...De gemiddelde temperaturen in Venetie zijn:

 • Januari 6° overdag en 0° in de nacht
 • Februari 9° overdag en 2° in de nacht
 • Maart 14° overdag en 5° in de nacht
 • April 18° overdag en 9° in de nacht
 • Mei 23° overdag en 14° in de nacht
 • Juni 25° overdag en 16° in de nacht
 • Juli 29° overdag en 19° in de nacht
 • Augustus 28° overdag en 18° in de nacht
 • September 24° overdag en 14° in de nacht
 • Oktober 18° overdag en 10° in de nacht
 • November 13° overdag en 6° in de nacht
 • December 8° overdag en 1° in de nacht

Je hebt gelezen over het weer in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang informatie.

Home >  Venetie Weer >  Het Weer in Venetie >

Lees ook: