Wat neem je mee, en welke kleren nodig?
Met het weer in Venetie Help ik jou!

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Benieuwd naar het weer in Venetie? Wat voor kleding neem je mee naar Venetië? Zomers kan het zo boven de 35 graden voelen door de weerkaatsing van het water en de stenen.

De weersverwachting voor de komende 7 dagen is in ieder geval:

HET WEER IN VENETIË 7 DAGEN

Het weer in Venetie is minder veranderlijk dan in Nederland of België. Maar het blijft lastig. De meeste regen valt in november en juni. Comfortabele wandelschoenen zijn een must. In de winter is het kil en guur. Het vriest er bijna niet. Maar handschoenen kun je niet thuislaten en een warme sjaal ook niet. De frisse wind over het water is koud!

HET WEER IN VENETIE

De beste periode om Venetie te bezoeken is het voorjaar of het najaar. Wanneer de toeristenstroom niet volledig op gang is of de stad inmiddels hebben verlaten. 

De temperatuur in Venetie is in deze maanden comfortabel. Hoewel het in de nacht fris is en langs de Canal Grande is het koeler. In het voorjaar/najaar raad ik je aan om een trui of een zomerjas mee te nemen voor de avond. De zomer is het hoogseizoen met veel dagtoeristen. Hete temperaturen. Smeer je goed in. 

Voor museum en kerkbezoek neem een sjaal of iets met lange mouwen mee. Niet een te kort rokje of een korte broek. Het is het duurste seizoen met hogere tarieven voor hotels, restaurants, gondels en taxi’s.

Nieuwste pagina op deze site

 1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

  Jul 13, 24 06:42 AM

  Ticket Vaporetto
  Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Tientallen keer per jaar is er hoog water in Venetie. Vooral in de koudere maanden. Ze noemen dit Aqua Alta (hoog water).

Ik heb nog nooit regenlaarzen mee genomen en hoeft ook niet, omdat er speciale loopbrugenkomen over het water. Als het zeeniveau boven de 110cm komt, dank klinkt een sirene. Een overstroming duurt 6 uur a.d.h.v. de zee getijden.

De meeste gebieden van de stad zijn meer dan 100cm boven de zeespiegel. Sommige lagere gebieden beginnen te overstromen als het zeeniveau stijgt boven de 80cm. Dit is bijvoorbeeld het San Marcoplein. De driedaagse voorspelling voor de waterstanden is beschikbaar op de officiele site van Venetie

Welk seizoen kun je Venetie nu het beste bezoeken?

Het weer in Venetie per seizoen

September – november: De herfst doet zijn intrede in de stad. De hotelprijzen worden beter en het wordt minder druk met toeristen in Venetie. De volgende evenementen zijn in Venetie;

December – februari: Het fantastische Carnaval in januari, februari of in maart. Een groot evenement, dus het is een drukke periode met veel maskers! 

Maart – mei: De geweldige lente in Venetië. De stad ontdooit met heerlijk weer. De volgende evenementen zijn in Venetië;

Juni – augustus: De zomer in Venetië is druk. En de hitte weerkaatst op het water en de stenen. De dure gondelritjes en hotels maken het er niet leuker op. De volgende evenementen zijn in Venetia;

Maar wat als het weer heet is in Venetië en wat als het koud is in Venetië...?

...De gemiddelde temperaturen in Venetie zijn:

 • Januari 6° overdag en 0° in de nacht
 • Februari 9° overdag en 2° in de nacht
 • Maart 14° overdag en 5° in de nacht
 • April 18° overdag en 9° in de nacht
 • Mei 23° overdag en 14° in de nacht
 • Juni 25° overdag en 16° in de nacht
 • Juli 29° overdag en 19° in de nacht
 • Augustus 28° overdag en 18° in de nacht
 • September 24° overdag en 14° in de nacht
 • Oktober 18° overdag en 10° in de nacht
 • November 13° overdag en 6° in de nacht
 • December 8° overdag en 1° in de nacht

Het Weer in Venetië en Kledingtips voor een Perfecte Reis

Foggy-VeniceIn de winter is het vaak waterkoud en mistig, maar zelden onder 0 graden.

Of je nu je reis al hebt geboekt of nog aan het plannen bent, het is handig om te weten wat je kunt verwachten. Venetië is een stad die het hele jaar door betovert, maar de weersomstandigheden kunnen sterk variëren.

In de zomer kan Venetië bijzonder warm worden, met temperaturen die boven de 35 graden kunnen uitkomen. De combinatie van water en stenen kan de stad extra heet doen aanvoelen. Dus, wat neem je mee in je koffer?

 1. Lichte kleding: Kies voor lichte, ademende stoffen zoals katoen om koel te blijven.
 2. Zonnebrandcrème: Bescherm jezelf tegen de intense zonnestralen, vooral als je langs de grachten wandelt.
 3. Hoed en zonnebril: Een hoed en zonnebril zijn handige accessoires om jezelf te beschermen tegen de zon.
 4. Comfortabele schoenen: Verken de stad te voet, dus comfortabele wandelschoenen zijn essentieel.

In de herfst en lente is het weer gematigder, met milde temperaturen. Een lichte jas kan handig zijn voor de avonden. In de winter kan Venetië koud en vochtig zijn, dus zorg voor warme kleding en een waterdichte jas.

Ongeacht het seizoen biedt Venetië altijd een schat aan culturele evenementen en festivals. Check bovenstaande evenementen om te zien welke festiviteiten er tijdens je bezoek plaatsvinden, en pas je kleding dienovereenkomstig aan. Geniet van je reis naar deze betoverende stad, ongeacht het weer!


Je hebt gelezen over het weer in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang informatie.

Home >  Venetie Weer >  Het Weer in Venetie >

Lees ook:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website