Boek Tickets voor Concerten in Venetie 
Opera en voor Teatro la Fenice met een rondleiding

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Ik vind dat je concerten in Venetie moet bijwonen in het Teatro la Fenice. Dat hoort bij de cultuur en de charme van stad en is een fantastische ervaring. Ik ben een groot fan van het Teatro la Fenice. Het fantastische gebouw voor opera, ballet en concerten. De beleving om in het gebouw te mogen zijn is super. 

Ontvang Exclusieve kaartjes met Audio Guide!

Binnenkant La FeniceHet is fantastisch hoe het er van binnen uit ziet

Boek gewoon online. Bijvoorbeeld 'I Musici Veneziani: Baroque en Opera Concert'.

Voor kaartjes ga je naar de loketten. 

  • Laat je meevoeren naar de Gouden Eeuw van Venetië, met de cast die een optreden geeft in gedetailleerde klederdracht. Eén van de beste concerten in Venetie

Omdat La Fenice zo populair staan er vaak lange wachtrijen. Met een skip the line kaartje loop je zo door. Dat scheelt weer tijd ;) klik hier voor een audiotour + skipt the line. 

Of boek een ticket in La Fenice voor een audiotour en reserveer je favoriete datum, zie kader aan de linkerkant om te reserveren.

Zodra je binnen in het theater bent, zul je weten...

...Waarom Teatro la Fenice zo speciaal is 

Het drama spektakel heeft zijn eigen screenplay… Teatro la Fenice is opnieuw gebouwd nadat het in vlammen was opgegaan helemaal in de stijl van 1800 na Chr… De ronding en het toneel met zitboxen, balkons en fantastische architectuur maakt het een onwijze ervaring om dit theater te bezoeken.

Concerten in Venetie zijn een top bezienswaardigheid! En zeg je Venetie, dan zeg je opera. Want Venetie stond bekend als opera centrum van Europa. Grote internationale opera’s zijn er nog steeds te zien. La Fenice wordt beschouwd als een van de traditie rijkste muziektempels ter wereld.

Veel premières hebben hier plaatsgevonden. Het opera seizoen loopt van januari tot juli en opnieuw van september tot in oktober. Op de site van Teatro La Fenice moet je vroeg van te voren boeken, want de kaartjes voor opera zijn snel uitverkocht. Hier boek je de opera kaartjes >

Als je niet van Opera houdt (en veel van jullie houden er niet van),, dan denk je waarschijnlijk..

"Alsjeblieft geen opera in Venetie!" 

Nieuwste pagina op deze site

  1. Van het Vliegveld naar Venetie? Hoe doe je het Snel & Goedkoop?

    May 26, 24 06:14 AM

    Email-Venetie
    Hoe kom je Van het Vliegveld naar Venetie? Ik help je, want ik laat opties zien Sne Hoe kom je daar het Snelst & Goedkoopst. Mijn Venetie Ervaring

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Tussen de opera’s door zijn er ook klassieke concerten in Venetie en andere muzikale kunsten, zoals pianoconcerten waar ik groot fan van ben!

Daarnaast is er kamermuziek en wordt het theater gebruikt voor trouwerijen van bekende mensen… en het Venetië Carnaval als balzaal… Op hun eigen website kun je de agenda nalezen www.teatrolafenice.it

Er zijn ook andere plaatsen waar je concerten en kleine opera's in Venetië kunt zien. Bijvoorbeeld in kleine kerken of grote palazzo's zoals 'Scuola Grande Dei Carmini.' Een hele speciale plek is het Dogenpaleis. Daar zijn tegenwoordig ook kleine kamer concerten maar dan in het gevangenisgedeelte. Lijkt je dit leuk? Mij wel, heb alleen nog nooit kunnen doen. Boek je concertkaartje voor Collegium Ducale-orkest. Vanaf EUR 25 ben je er al bij. 

Om La Fenice te bezoeken dan heb je...

...Praktische informatie over La Fenice - Locatie van het Theater

Teatro La Fenice is te vinden op Campo San Fantin 1965. Het is op korte loopafstand van het San Marco Plein. Of nog makkelijker je stapt uit op de vaporetto stopplaats ‘Santa Maria del Giglio’.

Opera kaartjes kun je kopen vanaf EUR 40,-. Kijk even op website www.teatrolafenice.it voor de agenda. Een tour in het gebouw kun je overdag doen van 9:30 uur tot 18:00 uur. Een tour kost ca. EUR 9,- en duurt ca. 40 minuten. Om niet in de wachtrij te hoeven staan en audiotour boek je ticket hier online >

Maar de stad is bekend om nog meer fantastische muziek en concerten in Venetie. Vioolliefhebbers willen in Venetië blijven omdat...

...Antonio Vivaldi hier is geboren en veel Concerten in Venetie zijn

Buitenkant La Fenice

Vivaldi Four Seasons concerten in Venetie worden veelvuldig gegeven. Boek hier je Vivaldi Fours Seasons kaartjes online. Je kan bijna niet door Venetië lopen of een flyer voor een concert met Vivaldi muziek zie je voorbij komen. Venetië ademt de sfeer van klassieke muziek uit. Ik houd hiervan. Echte Vivaldi concerten!

Vivaldi (1678-1741) heeft in zijn 30 jaar optreden heel Europa bezocht, maar hij is geboren in Venetië. In verschillende kerken en palazzi in Venetië zie je Vivaldi concerten en soms met instrumenten uit de 18e eeuw. Vivaldi zorgde voor een sterke aantrekkingskracht van muziekliefhebbers uit Europa. De barok stijl in Venetië hoort er gewoon bij.

Concerten in Venetie zijn op speciale plekken. En als het dan ook nog Vivaldi is! Online kun je tickets kopen voor Vivaldi. Zoals deze. Kaartje voor concerten kunnen ook gekocht worden bij de toerist informatie centra op bijvoorbeeld Piazza San Marco. De meeste hotel recepties verkopen de kaartjes ook. Je hebt gelezen over Klassieke Conc erten en Teatro La Fenice. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >  Concerten in Venetie

Lees verder over:


Andere artikelen over Bezienswaardigheden:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website