Populaire Concerten in Venetie, Opera en Teatro la Fenice

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >  Concerten in Venetie


Ik vind dat je concerten in Venetie moet bijwonen in het Teatro la Fenice. Dat hoort bij de cultuur en de charme van stad en is een fantastische ervaring. 

Ik ben een groot fan van het Teatro la Fenice. Het fantastische gebouw voor opera, ballet en concerten. De beleving om in het gebouw te mogen zijn is super. 

Binnenkant La Fenice

Ontvang Exclusieve kaartjes met Audio Guide!

Er zijn ook andere plaatsen waar je concerten en kleine opera's in Venetië kunt zien. Bijvoorbeeld in kleine kerken of grote palazzo's zoals 'Scuola Grande Dei Carmini.'

Voor kaartjes ga je naar de kaartjesloketten. Of boek gewoon online. Bijvoorbeeld 'I Musici Veneziani: Baroque en Opera Concert'.

  • Laat je meevoeren naar de Gouden Eeuw van Venetië,  met de cast die een optreden geeft in gedetailleerde klederdracht.

Of boek een ticket in La Fenice voor een audiotour en reserveer je favoriete datum (zie kader aan de linkerkant). Zodra je binnen bent, zul je weten...

Waarom Teatro la Fenice zo speciaal is 


Het drama spektakel heeft zijn eigen screenplay… Teatro la Fenice is opnieuw gebouwd nadat het in vlammen was opgegaan helemaal in de stijl van 1800 na Chr…

De ronding en het toneel met zitboxen, balkons en fantastische architectuur maakt het een onwijze ervaring om dit theater te bezoeken.

Een top bezienswaardigheid! En zeg je Venetie, dan zeg je opera. Want Venetie stond bekend als opera centrum van Europa. Grote internationale opera’s zijn er nog steeds te zien. La Fenice wordt beschouwd als een van de traditie rijkste muziektempels ter wereld.

Veel premières hebben hier plaatsgevonden. Het opera seizoen loopt van januari tot juli en opnieuw van september tot in oktober. Op de site van Teatro La Fenice moet je vroeg van te voren boeken, want de kaartjes voor opera zijn snel uitverkocht. Hier boek je de opera kaartjes >

Als je niet van Opera houdt (en veel van jullie houden er niet van),, dan denk je waarschijnlijk..

"Alsjeblieft geen opera in Venetie!" 

Tussen de opera’s door zijn er ook klassieke concerten in Venetie en andere muzikale kunsten, zoals pianoconcerten waar ik groot fan van ben! Daarnaast is er kamermuziek en wordt het theater gebruikt voor trouwerijen van bekende mensen… en het Venetie Carnaval als balzaal… 

Om La Fenice te bezoeken dan heb je...

Praktische informatie over La Fenice nodig

Teatro La Fenice is te vinden op Campo San Fantin 1965. Het is op korte loopafstand van het San Marco Plein. Of nog makkelijker je stapt uit op de vaporetto stopplaats ‘Santa Maria del Giglio’.

www.teatrolafenice.it Opera kaartjes zijn vanaf EUR 40,-

Een tour in het gebouw kun je overdag doen van 9:30 uur tot 18:00 uur. Een tour kost ca. EUR 9,- en duurt ca. 40 minuten. 

Vioolliefhebbers hebben een subtiele betekenis om in Venetië te blijven omdat...

er Antonio Vivaldi Concerten in Venetie zijn

Buitenkant La Fenice

Vivaldi Four Seasons concerten in Venetie worden veelvuldig gegeven. Boek hier je Vivaldi Fours Seasons kaartjes online. Je kan bijna niet door Venetie lopen of een flyer voor een concert met Vivaldi muziek zie je voorbij komen. Venetie ademt de sfeer van klassieke muziek uit. Ik houd hiervan. 

Wat dacht je van Vivaldi concerten? De bekende artiest is hier in Venetie geboren…

Vivaldi (1678-1741) heeft in zijn 30 jaar optreden heel Europa bezocht, maar hij is geboren in Venetie. In verschillende kerken en palazzi in Venetie zie je Vivaldi concerten en soms met instrumenten uit de 18e eeuw. Vivaldi zorgde voor een sterke aantrekkingskracht van muziekliefhebbers uit Europa. De barok stijl in Venetie hoort er gewoon bij.

Kaartje voor concerten kunnen gekocht worden bij de toerist informatie centra op bijvoorbeeld Piazza San Marco. De meeste hotel recepties verkopen de kaartjes ook. 
Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over Klassieke Conc erten en Teatro La Fenice. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >  Concerten in Venetie

Lees verder over: