Concerten in Venetie en Teatro la Fenice

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >  Concerten in Venetie

Ik vind dat je concerten in Venetie moet bijwonen in het Teatro la Fenice. Dat hoort bij de cultuur en de charme van stad en is een fantastische ervaring. Ik ben een groot fan van het Teatro la Fenice. Het fantastische gebouw voor opera, ballet en concerten.

De beleving om in het gebouw te mogen zijn is super. En niet alleen dit theater, er zijn meer plaatsen in Venetie waar je artiesten aan het werk kunt zien.

Waarom is Teatro la Fenice zo speciaal? 


Wat dacht je van Vivaldi concerten? De bekende artiest is hier in Venetie geboren…

Het drama spektakel heeft zijn eigen screenplay… Teatro la Fenice is opnieuw gebouwd nadat het in vlammen was opgegaan helemaal in de stijl van 1800 na Chr…

De ronding en het toneel met zitboxen, balkons en fantastische architectuur maakt het een onwijze ervaring om dit theater te bezoeken.

Binnenkant La Fenice

Een top bezienswaardigheid! En zeg je Venetie, dan zeg je opera. Want Venetie stond bekend als opera centrum van Europa. Grote internationale opera’s zijn er nog steeds te zien. La Fenice wordt beschouwd als een van de traditie rijkste muziektempels ter wereld.

Veel premières hebben hier plaatsgevonden. Het opera seizoen loopt van januari tot juli en opnieuw van september tot in oktober. Op de site van Teatro La Fenice moet je vroeg van te voren boeken, want de kaartjes voor opera zijn snel uitverkocht. 

Alsjeblieft geen opera in Venetie!

Tussen de opera’s door zijn er ook klassieke concerten in Venetie en andere muzikale kunsten, zoals pianoconcerten waar ik groot fan van ben! Daarnaast is er kamermuziek en wordt het theater gebruikt voor trouwerijen van bekende mensen… en het Venetie Carnaval als balzaal… Kijk snel op www.teatrolafenice.it

Praktische informatie La Fenice

Teatro La Fenice is te vinden op Campo San Fantin 1965. Het is op korte loopafstand van het San Marco Plein. Of nog makkelijker je stapt uit op de vaporetto stopplaats ‘Santa Maria del Giglio’.

www.teatrolafenice.it Opera kaartjes zijn vanaf EUR 40,-

Een tour in het gebouw kun je overdag doen van 9:30 uur tot 18:00 uur. Een tour kost ca. EUR 9,- en duurt ca. 40 minuten. 

Antonio Vivaldi Concerten in Venetie

Buitenkant La Fenice

Vivaldi Four Seasons concerten in Venetie worden veelvuldig gegeven. Je kan bijna niet door Venetie lopen of een flyer voor een concert met Vivaldi muziek zie je voorbij komen. Venetie ademt de sfeer van klassieke muziek uit. Ik houd hiervan. 

Vivaldi (1678-1741) heeft in zijn 30 jaar optreden heel Europa bezocht, maar hij is geboren in Venetie. In verschillende kerken en palazzi in Venetie zie je Vivaldi concerten en soms met instrumenten uit de 18e eeuw. Vivaldi zorgde voor een sterke aantrekkingskracht van muziekliefhebbers uit Europa. De barok stijl in Venetie hoort er gewoon bij.

Kaartje voor concerten kunnen gekocht worden bij de toerist informatie centra op bijvoorbeeld Piazza San Marco. De meeste hotel recepties verkopen de kaartjes ook. 


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over Klassieke Conc erten en Teatro La Fenice. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >  Concerten in Venetie

Lees verder over:

Lees ook:

Updates & Vragen

 1. De leukste Activiteiten in Venetie : Gewoon doen!

  Jul 14, 18 03:21 AM

  Ja, je zit goed! In Venetie is veel te beleven, maar de leukste Activiteiten in Venetie heb ik gewoon hier. Deze wil je niet missen en met deze Tickets heb je het beter voor elkaar in Venetie dan een…

  Lees verder

 2. Fietsen in Venetië

  Jul 07, 18 05:33 PM

  Wat voor mogelijkheden zijn er om onder begeleiding fietstochtje te maken, bijvoorbeeld over het lido di jesolo? Of in Venetie?

  Lees verder

 3. Vervoer van marco polo airport naar hotel achter san marco plein

  Jun 27, 18 07:55 AM

  Hoe kom ik het beste van san marco airport naar cavalletto doge orseolo hotel? Dit is vlakbij het san marco plein.

  Lees verder

TIP voor Appartementen in Venetie: