Hoe zit het nou met de Rialto Brug Venetie?

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

De Rialto Brug Venetie is Ponte di Rialto! Een wonderstaaltje ontwerp. Ik raakte onder de indruk van hoe groot de brug is. Ze is 48 meter lang en de brede brug bestaat uit één boog van 7,5 meter doorgang. De Rialtobrug is de belangrijke verbinding tussen de wijken San Polo en de wijk San Marco.

Maar vaak is er reclame op de Rialto Brug Venetie te vinden en zijn ze de brug aan het restaureren. Het merk 'Diesel' heeft de brug gered door geld te investeren in de restauratie. Dit onder voorwaarde dat er reclame op de brug mocht komen! En elke toerist die tegen de brug aankijkt ziet 'fashion reclame'... Maar de Venetianen zijn opgelucht dat de brug eindelijk wordt gerestaureerd. 

Neem je de vaporetto boot vanaf Piazzale Roma of het treinstation Santa Lucia dan vaar je onder de brug door richting het San Marco Plein.

Bij zonsondergang wordt het drukker met toeristen op de Rialto Brug in Venetië. Je krijgt een fantastisch uitzicht met de zon op de gevels van de palazzo ’s en de schittering op het water. Je kunt uren op de brug blijven staan.

Maar ik raad je aan om in de ochtend de zonsopgang te zien. Deze is echt het allermooist!!! Weet je waarom,,, de rust.. Geen toeristen,, geen geluid,,, en de lucht is het helderst… Onderstaande foto is in augustus op een vroege morgen om 6.00 uur gemaakt vanaf de Rialto Brug. Zo romantisch… als je tenminste met z’n tweeën bent,, en dat was ik niet, maar het is wel mooi…

De Rialto Brug Venetie toen en nu…

Het is één van de beroemdste Venetiaanse bouwwerken. Het is zowel een voetgangersbrug als uitkijkpunt over Canal Grande.

De brug heeft een brede oppervlak. Dit is voornamelijk door het ontwerp, omdat het een verlengde straat was van de bekende Rialto Markt.

Op de schuine hellingen van de brug staan de oude marktkramen. Dit wordt tot aan de dag van vandaag in stand gehouden.

Vroeger was het een drukke brug met kooplui van de Rialto markt, nu is het een toeristen trekpleister met heel veel selfie sticks en toeristen…

Antonio da Ponte is de maker van deze belangrijke brug over de Canal Grande. De Rialto Brug Venetie is in het jaar 1591 van steen gemaakt, daarvoor was het van hout.

Dit is te zien op het schilderij van de Venetiaanse kunstenaar ‘Carpaccio’ uit het jaar 1496. Het is de oudste van de vier bruggen die over de Canal Grande gaan.

Al sinds haar bestaan heeft de Rialto Brug Venetie veel stof op doen waaien. Toen het van hout was is het een aantal keer afgebrand. En met de wederopbouw in steen was er geen geld.

De brug heeft toen 250.000 gouden dukaten gekost om te bouwen. Dit hebben ze toen voor elkaar gekregen, maar velen waren tegen het ontwerp en zeiden dat het vast stond dat het bouwwerk zou falen.

Nieuwste pagina op deze site

  1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

    May 16, 24 01:09 PM

    Boek-Venetie-Haar-Maskers
    De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

De bouw werd bemoeilijkt door de instabiliteit van de kades. Maar tot nu houdt het ontwerp stand. Ook al viel er in 2011 een stuk van de brug in de Canal Grande. 

Maar de Rialto Brug Venetie is gered door modebedrijf Diesel. De brug wordt gesponsord en met dit geld gerestaureerd. Soms is er dus reclame op de brug te vinden. Sommige Venetianen zijn opgelucht dat de brug eindelijk wordt gerestaureerd. Anderen vinden dat de brug nog steeds een vreselijk ontwerp heeft.Je hebt gelezen over de Rialto Brug Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >  Rialto Brug Venetie >


Deze artikelen zijn ook bezienswaardigheden

Lees verder over:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website