Hoe zit het nou met de Rialto Brug Venetie?

De Rialto Brug Venetie is Ponte di Rialto! Een wonderstaaltje ontwerp. Ik raakte onder de indruk van hoe groot de brug is. Ze is 48 meter lang en de brede brug bestaat uit één boog van 7,5 meter doorgang. De Rialtobrug is de belangrijke verbinding tussen de wijken San Polo en de wijk San Marco.

Maar vaak is er reclame op de Rialto Brug Venetie te vinden en zijn ze de brug aan het restaureren. Het merk 'Diesel' heeft de brug gered door geld te investeren in de restauratie. Dit onder voorwaarde dat er reclame op de brug mocht komen! En elke toerist die tegen de brug aankijkt ziet 'fashion reclame'... Maar de Venetianen zijn opgelucht dat de brug eindelijk wordt gerestaureerd. 

Neem je de vaporetto boot vanaf Piazzale Roma of het treinstation Santa Lucia dan vaar je onder de brug door richting het San Marco Plein.

Bij zonsondergang wordt het drukker met toeristen op de Rialto Brug in Venetië. Je krijgt een fantastisch uitzicht met de zon op de gevels van de palazzo ’s en de schittering op het water. Je kunt uren op de brug blijven staan.

Maar ik raad je aan om in de ochtend de zonsopgang te zien. Deze is echt het allermooist!!! Weet je waarom,,, de rust.. Geen toeristen,, geen geluid,,, en de lucht is het helderst… Onderstaande foto is in augustus op een vroege morgen om 6.00 uur gemaakt vanaf de Rialto Brug. Zo romantisch… als je tenminste met z’n tweeën bent,, en dat was ik niet, maar het is wel mooi…

De Rialto Brug Venetie toen en nu…

Het is één van de beroemdste Venetiaanse bouwwerken. Het is zowel een voetgangersbrug als uitkijkpunt over Canal Grande.

De brug heeft een brede oppervlak. Dit is voornamelijk door het ontwerp, omdat het een verlengde straat was van de bekende Rialto Markt.

Op de schuine hellingen van de brug staan de oude marktkramen. Dit wordt tot aan de dag van vandaag in stand gehouden.

Vroeger was het een drukke brug met kooplui van de Rialto markt, nu is het een toeristen trekpleister met heel veel selfie sticks en toeristen…

Antonio da Ponte is de maker van deze belangrijke brug over de Canal Grande. De Rialto Brug Venetie is in het jaar 1591 van steen gemaakt, daarvoor was het van hout.

Dit is te zien op het schilderij van de Venetiaanse kunstenaar ‘Carpaccio’ uit het jaar 1496. Het is de oudste van de vier bruggen die over de Canal Grande gaan.

Al sinds haar bestaan heeft de Rialto Brug Venetie veel stof op doen waaien. Toen het van hout was is het een aantal keer afgebrand. En met de wederopbouw in steen was er geen geld.

De brug heeft toen 250.000 gouden dukaten gekost om te bouwen. Dit hebben ze toen voor elkaar gekregen, maar velen waren tegen het ontwerp en zeiden dat het vast stond dat het bouwwerk zou falen.


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips

    Jun 02, 23 03:27 PM

    Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips – Verhalen – Nieuws - Rechtstreeks in je inbox.

    Lees meer


3 Populaire Activiteiten in Venetie:

ABONNEER OP NIEUWSBRIEF

VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

De bouw werd bemoeilijkt door de instabiliteit van de kades. Maar tot nu houdt het ontwerp stand. Ook al viel er in 2011 een stuk van de brug in de Canal Grande. 

Maar de Rialto Brug Venetie is gered door modebedrijf Diesel. De brug wordt gesponsord en met dit geld gerestaureerd. Soms is er dus reclame op de brug te vinden. Sommige Venetianen zijn opgelucht dat de brug eindelijk wordt gerestaureerd. Anderen vinden dat de brug nog steeds een vreselijk ontwerp heeft.Je hebt gelezen over de Rialto Brug Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >  Rialto Brug Venetie >


Deze artikelen zijn ook bezienswaardigheden

Lees verder over:

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com