Venetie Rondleiding met Gids?
Nederlandstalige Tour of een Gids in het Engels

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Kijk wat ik zo mooi vind, is dat je bij een Venetie Rondleiding automatisch extra informatie krijgt over de stad. Vaak veel beter dan op internet staat. Je gaat niet alleen naar de drukke toeristische plekken, maar je kan langs routes gaan waar je anders nooit zou zijn geweest. 

Natuurlijk zijn ook het Dogen paleis of de Basiliek te boeken met een gids. Zelfs dan is een tour met de gids  een unieke ervaring. En je vraagt je af of deze rondleidingen in het Nederlands zijn? Wat dacht je van:

"Ervaar Venetië met mij, een Nederlandse local. Ik begeleid stadswandelingen op een persoonlijke manier. Ga je mee?"

VENETIAN STEPS - Venetië met Marian

Marian is zelf opnieuw verliefd geworden op haar eigen stad. Dit is geen verkooppraatje, maar dat is  echt gebeurd in 2020. Het was zo fijn om toen weer naar buiten te mogen.

Ze woont in Venetië, veel rondgelopen en stukken gezien van de stad waar je normaal nooit komt vanwege de drukte. "Nu was alles daar voor mij, zonder te veel mensen. Iedereen was vriendelijk en de gondeliers kenden me ineens." 

Marian is een Nederlandstalige gids / tourleader. Met heel veel plezier heeft ze Nederlanders en Vlaamse mensen rondgeleid. En zo is het idee van Venetian Steps dat ze al wel in haar hoofd had, gerealiseerd. Neem contact met haar op voor een Venetie rondleiding

Venetie Rondleidingen nederlands

De Nederlandstalige Gids; Ine Legerstee. Je kunt contact met haar opnemen via haar website www.RondleidingenVenetie.eu Zij woont en leeft al jaren in de stad Venetie met veel kennis over de kunst en cultuur.

Ze geeft unieke rondleidingen door verschillende wijken in Venetie en ook op Lido of naar de eilanden Burano – Murano. Ze doet vaak groepen tot 8 personen en je kan dit zien als een geweldige privé tour met je gezin/groep door Venetie. Het uurtarief komt ongeveer neer op EUR 70,-. Volgens mij is dat wel te doen als je met z’n vieren of achten bent. Zeker met je gezin als de kinderen net wat ouder zijn ;).

Dan krijg ik ook vaak de vraag…

…Tips samen met kinderen te doen in Venetië?

Dogenpaleis geheime rondleiding Venetie met fasttrack

Dan geef ik altijd als tip om de ‘Secret Itineraries Tour’ in het Dogenpaleis te doen. Dit is een rondleiding die niet voor iedereen toegankelijk is. Het brengt je in de gevangenis waar Casanova heeft gezeten en ook de martelkamers. 

Je kunt nu zo’n rondleiding in het Dogenpaleis vooraf reserveren. De kosten zijn ca. EUR 54 per persoon. Dit lijkt veel, maar het is een exclusieve rondleiding met een gids en je hoeft niet in de rij te staan.

Dat is sowieso al comfortabel, want die rij staat soms honderd meter lang zijn. En op een warme dag is dat bijna niet uit te houden. Koop hier je tickets voor de Geheime Dogenpaleis Rondleiding > 

Nieuwste pagina op deze site

  1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

    May 16, 24 01:09 PM

    Boek-Venetie-Haar-Maskers
    De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Wat ook uniek is, dat is het eilandje tegenover het Dogenpaleis in de lagune. Hier zie je de klokkentoren van het eiland San Giorgio. Deze toren kun je al bezoeken vanaf EUR 3,-. 

De gebouwen op het eiland San Giorgio zijn in het weekend te bezichtigen met een rondleiding. Je bezoekt dan de ‘Fondazione Giorgio Cini’ de cultuur behoudt plek voor Venetie. Het kost ongeveer EUR 10,- voor de rondleiding met gids. 

Je zult enkele voorwerpen zien van de componist Vivaldi, andere artiesten en de doolhoftuin bezichtigen. Kijk of de unieke rondleiding op San Giorgio iets voor je is. Meer details >

Wat ook erg handig is…

…De Self Guided Venetie Rondleiding met Audio

Rondleiding met audio in venetie

Geniet van een budgetvriendelijke self-guided tour in de prachtige stad Venetië, stap voor stap, op jouw eigen tempo.

Met een automatische audio via een mobiele app kun je genieten van hoogtepunten in Venetie. Op je telefoon verschijnt de tekst van de beschrijving en een afbeelding van het monument.

Op jouw eigen tempo overdag of ’s nachts. Zonder een vast tijdschema of haast. Kijken of er een Self-Guided Tour tussen zit >

En dan bestaat er nog zoiets als…

…Gratis rondleidingen door de stad

Gratis rondleidingen door Venetië worden georganiseerd door professionele gidsen en tourleiders. Via Venicefreewalkingtour.com kun je kijken wat de startpunten zijn. Zij moedigen duurzaam toerisme aan, ondersteunen lokale bedrijven, lokale cultuur en tradities. Elke tour is leuk en leerzaam, de perfecte kennismaking met Venetie.  

Maar hoe en waarom bieden ze deze gratis rondleidingen aan? 

De Venice Free Walking Tours worden uitgevoerd door professionals die van Venetië houden. Ze willen iedereen die besluit de stad te bezoeken hartelijk verwelkomen.

Je mag aan het eind van de Venetie Rondleiding zelf bepalen hoeveel waarde je de tour toegeeft. Dat hoeft niet, dus je hoeft niets te geven, maar een kleine tegemoetkoming is altijd een goed gebaar.

Andere Venetie activiteiten en Rondleidingen

Naast tickets voor bekendste toeristische attracties in Venetië zijn er alternatieve rondleidingen om een ​​minder bekende kant van de stad te ontdekken. Excursies die de hele dag of een halve dag duren, geschikt bij een dagje uit in Venetië of die een heel weekend of zelfs langer in Venetië zijn.

Rondleiding Venetië, ongewone routes, Excursies in het Engels en dagtochten: reizen in Venetië heeft geen grenzen, de hele stad is een ongeëvenaard meesterwerk van perfectie. Naast de rondleidingen en Venetië excursies, kun je via NaarVenetie.com andere activiteiten reserveren.


Lees meer over onderstaande activiteiten:Je hebt gelezen over de Venetie Rondleidingen. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Ga terug van Venetie Rondleiding > naar mijn pagina Venetie Activiteiten >


Lees meer:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website