Wat zijn de bezienswaardigheden Venetie die je eigenlijk niet mist

Home >   Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >   Bezienswaardigheden Venetie >


Alle bezienswaardigheden Venetie zijn prachtig en vol historie. Ik denk dat Venetie een kunststuk is. Ben je het met mij eens? Ik ga je vertellen over mijn favoriete highlights in Venetie. 


Maar omdat de stad al één groot museum is, mis je dus geen bezienswaardigheid. Je hoeft je niet zorgen te maken dat jij je gaat vervelen.  

Er prachtige kathedralen, museums, vele bruggen en charmante pleinen. Maar wat is het verhaal achter deze hoogtepunten?

En zijn de bezienswaardigheden rolstoeltoegankelijk?

Welke Bezienswaardigheid is het drukst?

Bezienswaardigheden Venetie

Waarschijnlijk is dit jouw eerste bezienswaardigheid. Namelijk de Canal Grande. De Vaporetto brengt je langs tal van hoogtepunten. Als je op Piazzale Roma begint neem je vaporetto lijn 1 of lijn 2. De boot brengt je langs een muur van Venetiaanse huizen, paleizen en kerken. Dat is waarom de Canal Grande de drukst bezochte bezienswaardigheid is.

De Canal Grande is de belangrijkste route in Venetië. Ik weet zeker dat je een gondel gaat tegenkomen. Het is niet goedkoop om een ritje in een gondel te maken. Maar het is een hoogtepunt van de vakantie, dus aan jou de keus. Lees hier alles over de gondel >

Hoogtepunten rondom het San Marco Plein

Hoogtepunten Venetie


Grenzend aan Canal Grande en richting Piazzale Roma is het 18e eeuws paleis ‘palazzo grassi’. Ontworpen door Giorgio Massari. 

Stap vervolgens uit bij het San Marco Plein. Loop naar het midden van het stijlvolle plein (piazza). Bekijk de  basiliek en de 100 meter hoge toren Campanile.

Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht. Hopelijk is er geen lange rij om omhoog te gaan. Ik ging in april. Het was toen bewolkt, maar gelukkig droog.

Het San Marco plein (Piazza San Marco) is een uniek 175 meter lang plein. Elk moment van de dag ziet het er anders uit door de inval van het licht.

Let maar eens op! Het zonlicht zorgt dat het plein in beweging komt en elk uur een andere kleur krijgt.

Basilica di San Marco is een kathedraal met een rijke historie. Het bewijs van Venetie met de Oosterse associaties. Het is de plek waar de twee culturen tussen Oost en West samen zijn gesmolten.

Het Dogenpaleis is de plek van waaruit Venetie jarenlang werd geregeerd. En de beroemde gevangenis. Zo moet je ook de geschiedenis van de Brug der Zuchten lezen.

Andere Bezienswaardigheden Venetie

Bezienswaardigheden in Venetie

Als je de rit over Canal Grande hebt gemaakt, dan was er één brug helemaal van hout. Let maar op! Dit is de Accademia brug. Deze brug is de laatste van de drie bruggen die de twee oevers van Canal Grande met elkaar verbindt. Het is gebouwd van één enkele boom. De brug is belangrijk voor de nabijgelegen Accademia voor Schone Kunsten, Galleria dell'Accademia. Zeker een bezoek waard!

Het artistieke erfgoed van de galerij is van primair belang: Een tentoonstelling van Venetiaanse schilderijen uit de 14e tot de 18e eeuw. Grote meesters hebben hier hun doeken hangen. Alle uitstaande werken zijn zorgvuldig gedocumenteerd met nummers.

Hoogtepunten Venetie

Venetie is een bijzondere stad in Italië. Gebouwd op 120 eilanden met zo'n 150 kanalen. En elk kanaal heeft tenminste één brug. Velen van hen zijn karakteristiek. Dus,,, de bruggen horen zeker bij mijn bezienswaardigheden Venetie. 

De meest bekende brug is de Rialtobrug. De brug over de Canal Grande met een rijke historie. 
Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over de highlights in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >  Bezienswaardigheden Venetie >

Lees ook:

Nieuw! Reageer

Heb jij ook iets leuks meegemaakt over wat je net gelezen hebt? Reageer via Facebook!