Vind 9 geheime bezienswaardigheden Venetie
Omdat je unieke dingen wilt doen
en een betere ervaring kunt krijgen

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

Home >   Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >   Bezienswaardigheden Venetie >

Bezienswaardigheden Venetie op de Rialto brug

Alle bezienswaardigheden Venetie zijn prachtig en vol historie. Ik denk dat Venetie een kunststuk is en weet zeker dat je het met me eens bent. Ik noem ze de 'geheime bezienswaardigheden in Venetie.' 

De stad is één groot museum. Je hoeft je niet zorgen te maken dat jij je gaat vervelen met de prachtige kathedralen, museums, vele bruggen en charmante pleinen. Maar wat is het verhaal achter deze 9 hoogtepunten en waar kun je ze vinden?

Laten we snel doorgaan. Dan vertel ik welke...

...Geheime bezienswaardigheden Venetie je moet bezoeken

Bezienswaardigheden Venetie

1. Canal Grande: waarschijnlijk is dit jouw eerste bezienswaardigheid Venetie. Namelijk de Canal Grande. De Vaporetto brengt je langs tal van hoogtepunten. Als je op Piazzale Roma begint neem je vaporetto lijn 1 of lijn 2.

De boot brengt je langs een 3,5km muur van Venetiaanse huizen, paleizen en kerken. Dat is waarom de Canal Grande de drukst bezochte bezienswaardigheid is. De Canal Grande is de belangrijkste route in Venetië. Ik weet zeker dat je een gondel gaat tegenkomen. Het is niet goedkoop om een ritje in een gondel te maken. Maar het is een hoogtepunt van de vakantie, dus aan jou de keus. Lees hier alles over de gondel >

Bezienswaardigheid in Venetie Geheim plein campo margherita

2. Het plein 'Campo Santa Margherita': overdag gezellige cafés en een kleine markt, 's avonds en' s nachts wordt het plein een echt bruisend nachtleven. Vooral in de zomer is er een levendige sfeer tot na middernacht met het overwegend jeugdige publiek en entertainment.

Zelfs in de winter is er actie rond dit plein. Er zijn verschillende uitstekende cafés en op weekdagen vindt je een vismarkt, een rommelmarkt. Lees meer op deze Santa Margherita website >

3. Moderne kunst: de belangrijkste attracties van moderne kunst in Venetië zijn van Amerikaanse, Franse en Venetiaanse kunstenaars. De Peggy Guggenheim trekt al tientallen jaren bezoekers. De Punta Della Dogana is een permanente tentoonstelling van de Franse Pinault. Het opende hun poorten in 2009.

Of wat dacht je van Palazzo Grassi (klik om meer te lezen) aan de Canal Grande? Het heeft excentrieke moderne kunst waar door het jaar verschillende exposities zijn. Zeker een bezoek waard als je moderne kunst liefhebt.

Moderne kunst is daarom 1 van de 9 geheime bezienswaardigheden Venetie. 

4. Het getto: oude synagogen en een klein museum getuigen van het leven van de joodse gemeenschap in Venetië. Van de 16e tot 18e eeuw leefden vele duizenden Joden in zeer krappe omstandigheden in het getto van de stad.

Bezienswaardigheden Venetie - Getto map

De buurt is omgeven door water en door slechts twee bruggen verbonden met de rest van de stad. Eerder werden er omheiningen opgericht en konden de Joden 's nachts de buurt niet verlaten.

In 1943 werden de meeste Joodse Venetianen gedeporteerd naar concentratiekampen. Je kunt een gedenkteken vinden in het getto dat je uitlegt dat slechts 37 zijn teruggekeerd.

Hoe daar te komen? Stap uit bij de halte 'Guglie' Vaporetto. Bezoek het plein 'Campo del Ghetto Nuovo' met het monument. Volg een Synagogue Tour en bezoek Museo Ebraico.

5. Santi Giovanni e Paolo: een kerk vol kunst met een prachtige gevel en rondom rustige straten, winkels en bars. Verwacht niet een van de mooiste attracties van Venetië, maar deze bezienswaardigheid toont de stad op een rustige manier.

6. Santa Maria Gloriosa Dei Frari: de Franciscaanse kerk herbergt meesterwerken van Titiaan, Bellini en Donatello. Maar de gotische kathedraal is zelf een prestatie. Het is een imposante structuur en de schilderijen hebben hun eigen verhalen.

Nieuwsgierig? Stap uit bij halte Vaporetto 'San Toma'. Het adres is de ingang 'Campo Dei Frari 3004, San Polo'; EUR 4, -, open tot 18.00 uur. Merk op dat er geen telefoons, camera's of voedsel zijn toegestaan ​​in de kerk en dat gepaste kleding vereist is. Na je bezoek kun je ontspannen in de charmante winkels en restaurants.

Nieuwe Informatie

  1. Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

    Oct 10, 21 06:29 AM

    Wat kost een Watertaxi Venetie en hoe boek je zo'n boottaxi? Watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer.

    Lees meer

7. Vierhonderd bruggen in Venetië: Ze bouwden de stad op 120 eilanden, en er zijn 150 grachten. En ze hebben allemaal bruggen. De Campanilatoren kun je beklimmen en dan zie je hoe karakteristiek Venetie is. De verbinding tussen de vele bruggen, kanalen en rode daken.

De bruggen in Venetie zijn daarom een belangrijke bezienswaardigheid in de stad. Het meest beroemd is de Rialtobrug. Het kruist het Grand Canal en heeft een rijke geschiedenis. De Accademia-brug is de laatste van de drie bruggen die de twee oevers van het Canal Grande met elkaar verbinden. Gebouwd als een enkele boog van hout.

8. De Campanile-toren: stap uit bij het San Marco-plein van Venetië met zijn stijlvolle piazza, de basiliek en de hoge toren van 100 meter hoog. Vanaf de Campanile toren heb je een geweldig uitzicht.

Hopelijk is er geen lange wachtrij om naar boven te gaan. Ik ging in april. Het Venetiaanse weer was bewolkt maar gelukkig droog. En het was niet zo druk als ik het vergelijk met andere dagen.

9. San Marco-plein (Piazza San Marco) is een uniek plein van 175 meter lang. Het toont elk moment van de dag, alle seizoenen lang, een ander uitzicht. De hele dag door is er beweging en verandert het zonlicht van kleur. Let maar eens op! Het zonlicht zorgt dat het plein in beweging komt en elk uur een andere kleur krijgt.

Mooie top 9 en veel dingen die ik nog niet wist. Maar zijn er ook nog andere...

...Bezienswaardigheden Venetie, Tickets en ActiviteitenJe hebt gelezen over de highlights in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >  Bezienswaardigheden Venetie >

Lees ook:


Nieuw! Reageer

Heb jij ook iets leuks meegemaakt over wat je net gelezen hebt? Reageer via Facebook!