Wat te doen in Venetie?

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Jij wilt deze bijzondere stad ontdekken? Maar wat te doen in Venetie? Het San Marco-plein, het Dogenpaleis en de Rialtobrug zijn aanlokkelijke trekpleisters om als eerste te bekijken. Maar wat dacht je van de tour met de vaporetto boot over de Canal Grande?

Ik wil je op deze pagina laten ontdekken dat het naast het bezoeken van de grootste bezienswaardigheden er zoveel meer is. Je kunt het Pegy Guggenheimmuseum of de vele kerken bezoeken. Maar ga ook de heerlijke wijn en cicchetti eten in één van de vele barretjes tussen de locals bij de Rialto Markt. En verdwaal in de steegjes- en maak foto’s!

Wil je niet verdwalen? Met een lokale gids door Venetië lopen. Marian Muilerman geeft rondleidingen in Venetië. Zij woont in deze stad. Dan leer je wat over het echte Venetië en zij weet de weg.

5 Activiteiten wat te doen in Venetie die je niet zo snel doet

Wat te doen in Venetie? Rondleiding met Nederlandse Gids op de Gratis Rooftop van het WarenhuisWat te doen in Venetie? Rondleiding met Nederlandse Gids op de Gratis Rooftop van het Warenhuis

Nieuwste pagina op deze site

 1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

  Jul 13, 24 06:42 AM

  Ticket Vaporetto
  Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

1.: Hotel Danielli binnen stappen met gevoel alsof je een hotelgast bent. Je kunt hier de prachtige lobby kijken. Of je stapt naar binnen naar de receptie en vraag hoeveel een kamer per nacht kost.

2.: Bezoek Calle Varisco. Dit is het smalste straatje in Venetië en misschien wel van de wereld. Je kunt niet breder zijn dan 53 centimeter anders kom je er niet doorheen. Het is uniek om toch door deze steegjes heen te gaan en een foto te maken. Je moet natuurlijk niet bang zijn. Je kunt dit steegje bezoeken in de wijk Cannaregio, calle varisco bij de vaporetto halte Fondamenta Nuove.

3.: De drukte van Venetië ontvluchtten: Bezoek het eilandje San Giorgio Maggiore. Tegen over Piazza San Marco. De kerk daar kun je bezoeken waar een wereldberoemd schilderij is van het laatste Avondmaal van Tintoretto. De campanile toren die je daar ziet biedt jou het best uitzicht over de stad Venetië.

4.: Eentje waar je niet snel over nadenkt om wat te doen in Venetie is het eiland Lido. Er rijden auto’s en je kunt hier fietsen en er is strand. Een echte badplaats.

5.: De Pescaria markt van Rialto bezoeken. Dit moet je doen op maandag t/m vrijdag in de ochtend. Het ligt aan de Canal Grande.

Het is een van de mooiste vismarkten van Europa. Allerlei soorten vissen schaal- en schelpdieren worden hier verkocht. Het is een overdekt plein met een straat aan viskramen.

In de straatjes rond de markt zijn veel heerlijke tentjes en speciaalzaken. Hoe vroeger je komt hoe meer bijzonder het is. De restauranteigenaren in Venetië kopen hier dagelijks hun verse vis.

Welke dingen moet je echt gezien en gedaan hebben?

Kort overzicht wat te doen in Venetie:

 • Lekker eten
 • Naar de eilanden Burano en Murano
 • Blijf tussen 11.30-17.30 uur weg uit het gebied tussen Rialto en San Marco
 • Reserveer je restaurant voor de avond van tevoren
 • Ontdek ook andere wijken

Maar ga ook naar de gratis rooftop op het warenhuis met een fantastisch uitzicht over Venetië. Klik op de link om een tijdslot reserveren.

Koop tickets voor de vaporetto boten online of in de ACTV-machines. En download de app CheBateo. Daar staan alle lijnen op, heel praktisch De CheBateo app is superhandig!

Ga ook een dagpas kopen voor de vaporetto boten als je naar de eilanden Murano – Burano – Torcello gaat. De dagpas of Travel Card kun je ter plaatse of online kopen. Je dagpas werkt 24-uur, dus begint ook pas te 'lopen' vanaf het ogenblik dat je de eerste scan doet. Bijvoorbeeld je gaat pas de eerste keer aan boord om 15.00 uur, dan telt die pas ook tot 15.00 uur de dag nadien.

Extra pluspunt om wat te doen in Venetie: De boten varen ook heel laat (er is zelfs een nacht-vaporetto), waardoor het ook heel charmant is om 's avonds over de kanalen te varen en de verlichte kaaien te zien. Een dagdeel is te kort voor deze aparte eilanden ook i.v.m. de overtocht erheen! Indien mogelijk plan een dagje langer in Venetië!

Bezoek Café Florian op het San Marco plein. Een café uit het jaar 1720. Vroeger was het een plek voor mensen als Dickens en Casanova. Nu is het een toeristische plek, maar het is charmant, mooi en romantisch. Muzikanten (waar je trouwens voor betaalt - een vergoeding zal op je rekening verschijnen) spelen op het plein voor de deur, en klanten genietend van warme chocolademelk en delicate gebakjes plukken van zilveren dienbladen. Voor mensen die voor het eerst naar Venetië gaan, is Florian een glamoureuze plek om even te zitten.

Als je een evenement wilt zien in Venetië dan adviseer ik; Regata Historica. Een traditioneel festival in eerste weekend van September. Een unieke manier om in contact te komen met de geest van deze oude stad met één van haar bekendste tradities: Venetiaans roeien, een discipline die alleen in de lagune van Venetië en de omliggende gebieden wordt beoefend. Zoek een plek in het gebied tussen de Rialtobrug en Ca' Foscari, waar zowel de parade als alle andere roeiwedstrijden voorbijkomen. Maar zorg ervoor dat je ruim van tevoren een plek kiest!

Dit zijn activiteiten waar je niet meteen aan dacht met ‘Wat te doen in Venetie.’ Maar natuurlijk mag je ook nog de Rialto Brug, het Dogenpaleis en de San Marco Basiliek.

Welk eettentje is aan te raden?

Trattoria da Romano op het eiland BuranoTrattoria da Romano op het eiland Burano

Wat te doen in Venetie is ook ‘lekker eten.’ De lekkerste Cichetti's aten wij bij 'Baccarando in Corte dell'Orso', een achteraf gelegen restaurantje vlak bij de Rialto Brug. Naast de Cichetti's hebben zij een uitgebreide kaart van vlees, vis en vegetarische gerechten, en een enorme collectie van meer dan 700 soorten dranken en 100 wijnetiketten, een menu van met zorg samengestelde cocktails, plus livemuziek op woensdag en zondag (van 19:30 tot 22:30). www.bacarando.com

Museum bezoeken?

Dan raad ik aan Gallerie dell'Accademia. Het museum is Venetiaanse Renaissance. Noem een belangrijke schilder uit die tijd - Titiaan, Canaletto, Bellini, Bosch, Tiepolo - en je kunt er zeker van zijn dat je hem hier zult vinden, verspreid over kamers die net zo decadent zijn als de schilderijen zelf. De collectie beslaat de 13e tot de 17e eeuw en bestaat voornamelijk uit werken die in en rond Venetië zijn gemaakt. Bijzonder leuk zijn de historische taferelen van Venetië, die een indruk geven van de chaos van de stad tijdens haar hoogtijdagen als handelshoofdstad.

Er is heel veel te doen in Venetië. De stad is een museum op zichzelf. Als je wat langer gaat dan twee dagen, dan heb je de luxe om alle tijd te nemen en eens op een bankje te gaan zitten of ergens met een goed glas wijn de bedrijvigheid van de mensen te aanschouwen. Geniet van de voorbijglijdende boten (ik vond het heerlijk om te zien hoe de brouwer zijn flessen vervoerde, hoe de bouwlieden met hun kraanboot passeerden...).

Geniet van de vroege ochtend, waarbij je de eerste zonnestralen voelt op je gezicht en waar stilaan het leven op gang komt, verdwaal door de talloze steegjes en verwonder je over het feit dat je plots vanuit een drukke straat ineens in de totale verlatenheid terechtkomt, voel de avondsfeer met talloze lichtjes rond de kanalen... Het is een heerlijke plek om te vertoeven. Geniet ervan met volle teugen!

Wat te doen in Venetie is genieten van de omgeving.

Je hebt gelezen over wat te doen in Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.


Lees snel verder welke activiteiten er meer zijn in Venetie:

Mijn artikelen over wat te doen in Venetie

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website