Venetie Bezoeken doe je met gevoel. Een Betoverende Ervaring op Vele Bucketlists

Deel hier je eigen Venetie review en Reis Verhaal

Staat Venetie bezoeken op je bucketlist? Lees op deze pagina het gevoel wat je krijgt als je geniet van de stad en Venetië bezoekt.

Bij velen roept alleen al de gedachte aan deze Italiaanse stad een gevoel van romantiek, avontuur en verwondering op. Niet voor niets staat 'Venetië bezoeken' hoog op de bucketlist van vele reisliefhebbers wereldwijd.

Elke keer als ik weer in Venetië kom geniet ik van ieder hoekje van de stad. De rijke historie. Je voelt het aan alles. Zwervend door de straten, weg van de propvolle route van de Rialtobrug naar het San Marco plein.

Venetie Bezoeken

Wanneer men de eerste stap zet in deze drijvende stad, wordt men bijna direct gegrepen door de magie die in de lucht hangt.

De echo's van gelach en het zachte gekabbel van het water mengen zich met het geluid van de belletjes van verre kerktorens, terwijl de geur van versgebakken Italiaanse lekkernijen de neus prikkelt. Voor velen is Venetië bezoeken een zintuiglijke ervaring die zijn gelijke niet kent.

Dan ontdek je steeds nieuwe pleintjes, hoekjes en barretjes waar je de middag prima kunt doorbrengen. Waar je van een heerlijke lunch kunt genieten samen met de mensen van de stad. Vooral leuk met de mensen die er werken.

Maar helemaal gaaf als je aan de praat raakt met de inwoners van de stad. Ze zijn meestal te herkennen aan hun oudere leeftijd ;).

Venetië ontvolkt namelijk in rap tempo. Huizen worden opgekocht door rijke Italianen en buitenlanders die met een tweede huis in deze oude stad goede sier willen maken.

Dat heb je een palazzo in...

...Een buitenluchtmuseum.  Een stad doordrenkt met geschiedenis

Nieuwe Informatie

  1. Kamperen in Venetie - Ontdek de Betovering

    Oct 03, 23 07:29 AM

    Union Lido 5 sterren
    Met Kamperen in Venetie vertel ik over de Venetië campings, voor Campers + Mijn Top 4 beste Campings om ultiem te genieten.

    Lees meer


Direct regelen


VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Venetie bezoeken doe je niet zomaar. De historie heeft de stad gemaakt. Nog steeds zie je aan Venetië dat er gedurende een groot aantal jaren een gigantisch verval heeft plaatsgevonden. Het lijkt of de tijd heel lang in Venetië stil heeft gestaan als je deze historische stad van het water gaat bezoeken.

Elke hoek van Venetië ademt geschiedenis uit. Van het majestueuze San Marcoplein met zijn indrukwekkende basiliek en de Campanile tot de mysterieuze Brug der Zuchten – de stad vertelt talloze verhalen van voorbije eeuwen. Bij het bezoeken van Venetië wordt men terug in de tijd getransporteerd, en het is alsof men wandelt door een levend museum.

Langs het Canal Grande, de hoofdroute door de stad, vinden overal verbeteringen plaats en herstelwerkzaamheden. Maar door de stad heen slenterend zie je het verval en sommige stukken echte verwaarlozing. Je voelt het leed en de historie van de plunderingen en vernielingen die er hebben plaatsgevonden. Venetie bezoeken was 150 jaar terug heel anders dan dat het nu is.

Venetie bezoeken carnaval

Wat dat betreft is het verschil met Amsterdam levensgroot. Daar zijn de oude herenhuizen langs de beroemde grachten prachtig intact gehouden en redelijk onderhouden. De geschiedenis van Venetië is echter vele malen rijker en de macht was beduidend groter en daardoor de val ook dieper.

Haat en jaloersheid heeft de stad tot aan de rand van de afgrond gebracht. Gelukkig brengt de stroom van toeristen naast de subsidies voldoende geld binnen om de stad van de ondergang te redden.

En die toeristen gaan...

...Venetie bezoeken tijdens het Carnaval

Venetie bezoeken tijdens de dagen van het carnaval is een fantastische belevenis. In de tien dagen voor het carnaval is er in de stad geen hotelkamer meer te vinden. Het leven in de periode is dan omring met vele gemaskerde feesten.

Toerisme is ondanks soms het beklag van de inwoners, hard nodig. De terugkomst van de maskers (bron: boek Olga Dol) heeft ook bijgedragen aan de toename van de toeristen die Venetie bezoeken. Oorspronkelijk waren de maskers voor het uitbeelden van types en karakters, daarna gebruikt om vooral niet herkend te worden. Nu is het een geweldig spektakel geworden tijdens het wereldberoemde Carnaval in Venetië.

Op het grote plein voor de San Marco, in het centrum van de stad, paraderen de Venetianen in de mooiste gewaden. Meestal gemaskerd maar af en toe alleen gekleed naar de mode van de vervlogen tijden van de Dogen.

In het eerste weken van de tien dagen zijn er ook optochten van de bewoners uit Venetië en de directe streek eromheen. Ze hebben de mooiste creaties gemaakt en willen die ook aan iedereen laten zien.

Romantiek in de lucht &  Waarom staat Venetië op zoveel bucketlists?

Venetiaans-Hotel-LobbyRomantische hotel lobby in Venetie

Voor stelletjes is Venetië bezoeken een ultieme droom. De stad is synoniem geworden met liefde, en het is moeilijk om niet geraakt te worden door de romantische sfeer.

Een gondeltocht bij zonsondergang, hand in hand lopen langs de Canal Grande of een kus onder de Rialtobrug – het zijn momenten die men nooit vergeet.

De aantrekkingskracht van Venetië is universeel. Of men nu geïnteresseerd is in kunst, geschiedenis, architectuur, of simpelweg het beleven van een unieke stedentrip – Venetië biedt het allemaal.

Daarnaast heeft de stad, ondanks de invloeden van het moderne toerisme, een authentieke charme weten te behouden die bezoekers keer op keer betovert.

'Venetië bezoeken' is niet zomaar een item op een bucketlist, het is een ervaring die het hart raakt en de ziel voedt.

Of je er nu naartoe gaat voor de rijke geschiedenis, de ongeëvenaarde romantiek of de onweerstaanbare Italiaanse cultuur, Venetië zal altijd een blijvende indruk achterlaten.


Je hebt gelezen over Venetie bezoeken. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.


Gerelateerde pagina's:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com
Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com