Venetie Bezoeken doe je met gevoel


Staat Venetie bezoeken op je bucketlist? Lees op deze pagina het gevoel wat je krijgt als je geniet van de stad en Venetië bezoekt.

Elke keer als je weer in Venetië komt geniet je van ieder hoekje van de stad. De rijke historie. Je voelt het aan alles. Zwervend door de straten, weg van de propvolle route van de Rialtobrug naar het San Marco plein.

Venetie Bezoeken

Dan ontdek je steeds nieuwe pleintjes, hoekjes en barretjes waar je de middag prima kunt doorbrengen. Waar je van een heerlijke lunch kunt genieten samen met de mensen van de stad. Vooral leuk met de mensen die er werken.

Maar helemaal gaaf als je aan de praat raakt met de inwoners van de stad. Ze zijn meestal te herkennen aan hun oudere leeftijd ;).

Venetië ontvolkt namelijk in rap tempo. Huizen worden opgekocht door rijke Italianen en buitenlanders die met een tweede huis in deze oude stad goede sier willen maken.

Dat heb je een palazzo in...

...Een buitenluchtmuseum

Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Het Venetie Carnaval: Waarom en wanneer is dit Festival?

    Jan 12, 23 01:37 PM

    Wat maakt het Venetie Carnaval zo speciaal? Mix van Traditie, Historie & Entertainment Ik zal je er alles over vertellen...

    Lees meer

Venetie bezoeken doe je niet zomaar. De historie heeft de stad gemaakt. Nog steeds zie je aan Venetië dat er gedurende een groot aantal jaren een gigantisch verval heeft plaatsgevonden. Het lijkt of de tijd heel lang in Venetië stil heeft gestaan als je deze historische stad van het water gaat bezoeken.

Langs het Canal Grande, de hoofdroute door de stad, vinden overal verbeteringen plaats en herstelwerkzaamheden. Maar door de stad heen slenterend zie je het verval en sommige stukken echte verwaarlozing. Je voelt het leed en de historie van de plunderingen en vernielingen die er hebben plaatsgevonden. Venetie bezoeken was 150 jaar terug heel anders dan dat het nu is.

Wat dat betreft is het verschil met Amsterdam levensgroot. Daar zijn de oude herenhuizen langs de beroemde grachten prachtig intact gehouden en redelijk onderhouden. De geschiedenis van Venetië is echter vele malen rijker en de macht was beduidend groter en daardoor de val ook dieper.

Haat en jaloersheid heeft de stad tot aan de rand van de afgrond gebracht. Gelukkig brengt de stroom van toeristen naast de subsidies voldoende geld binnen om de stad van de ondergang te redden.

En die toeristen gaan...

...Venetie bezoeken tijdens het Carnaval

Venetie bezoeken carnaval

Toerisme is ondanks soms het beklag van de inwoners, hard nodig. De terugkomst van de maskers (bron: boek Olga Dol) heeft ook bijgedragen aan de toename van de toeristen die Venetie bezoeken. Oorspronkelijk waren de maskers voor het uitbeelden van types en karakters, daarna gebruikt om vooral niet herkend te worden. Nu is het een geweldig spektakel geworden tijdens het wereldberoemde Carnaval in Venetië.

Venetie bezoeken tijdens de dagen van het carnaval is een fantastische belevenis. In de tien dagen voor het carnaval is er in de stad geen hotelkamer meer te vinden. Het leven in de periode is dan omring met vele gemaskerde feesten.

Op het grote plein voor de San Marco, in het centrum van de stad, paraderen de Venetianen in de mooiste gewaden. Meestal gemaskerd maar af en toe alleen gekleed naar de mode van de vervlogen tijden van de Dogen.

In het eerste weken van de tien dagen zijn er ook optochten van de bewoners uit Venetië en de directe streek eromheen. Ze hebben de mooiste creaties gemaakt en willen die ook aan iedereen laten zien.


Je hebt gelezen over Venetie bezoeken. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.


Gerelateerde pagina's:

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com