Deel hier je eigen Venetie review en Reis Verhaal

Hoe gedraag ik me in Venetie?
14 Duurzame tips voor toerisme Venetie

Home >  Venetie Tips >  Duurzaam Venetie >

Maakt het toerisme Venetie tot een attractiepark? Venetie wordt met te veel toeristen bedreigd. Lokale bewoners ergeren zich en vertrekken. Grondprijzen blijven stijgen en worden opgekocht door buitenlandse investeerders die er hotels neerzetten.

Denk jij dat hier iets aan te doen is? Venetie is al jaren de Europese trekpleister. En het heeft geen zin om toegangspoorten neer te zetten. Toerisme blijft komen naar Venetie. Mijn advies is; wees bewust van je reis naar Venetie en maak er een duurzame en verantwoorde reis van. 

Toerisme in Venetie moet beter

14 adviezen voor een beter toerisme Venetie

1: Plan & boek je reis naar Venetie van te voren. Kies er voor om de stad te bezoeken in een periode wanneer er minder toeristen zijn. Koop je vliegtickets vooraf via KLM. Gewoon online. Hier staan best goedkope vluchten meerdere keren per dag rechtstreeks naar Marco Polo Airport. Wel zo makkelijk. 

2: Kies voor minder vervuilende transportmiddelen - zoals de trein of de tram - om Venetie te bereiken. Met de trein naar Venetie >

3: Kijk voor accommodaties die zich inzetten voor het verminderen van hun impact op het milieu. Zoals Hotel Villa Serena (7km Venetie). Zij hebben een certificaat van Green Star. Een organisatie die zich inzet voor duurzaamheid. 

4: Gebruik een kaart en een reisgids van de stad. Venetie is niet alleen het San Marcoplein of Rialto. De stad is juist leuk als je de routes neemt die niemand anders neemt. Zo ontdek je Venetie het best. Koop hier de reisgids + kaart >

5: Maak altijd gebruik van collectief openbaar vervoer in- en rondom Venetie. In de stad is het openbaar vervoer makkelijk en efficiënt. Of anders ga te voet door de stad. Veel toerisme Venetie doet dit al. Koop hier je OV dagkaarten >

6: Als je een taxi wilt, gebruik dan alleen de gecertificeerde taxi's. Vraag eerst altijd het tarief. Ga je van het vliegveld in Nederland of van het vliegveld naar Venetie? Reserveer hier goedkoop en veilig een taxi >

7: Kies tijdens het eten de lokale specialiteiten en geniet van de seizoensgebonden gerechten met producten uit de regio Veneto. 

8: Koop geen nagemaakte producten van de ongeautoriseerde handelaren. Deze praktijken zijn illegaal! Je loopt het risico op een boete die kan oplopen tot maar liefst 7.000 euro + de in beslagneming van de goederen.

9: Respecteer de stad door te helpen om het schoon te houden: gooi geen afval op de grond of in het water.

Nieuwe Informatie

  1. Kamperen in Venetie - Ontdek de Betovering

    Oct 03, 23 07:29 AM

    Union Lido 5 sterren
    Met Kamperen in Venetie vertel ik over de Venetië campings, voor Campers + Mijn Top 4 beste Campings om ultiem te genieten.

    Lees meer


Direct regelen


VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

10: Respecteer de inwoners van Venetie: draag waardige kleding, niet stoppen op bruggen en zet je rugzak neer als je op de waterbus bent.

Toerisme Venetie dient zich met respect te gedragen. Dat is zelfs inclusief het niet mogen picknicken aan de kades en bij belangrijke bezienswaardigheden. 

11: Drink kraanwater in plaats van gebotteld water. Dit is veilig, het is goedkoper, milieuvriendelijker en het produceert geen afval.

12: Water is kostbaar! Verspil het niet.

13: Als er hoogwater komt, worden de uitzonderlijke hoge getijden aangekondigd door een sirene.

14: Je eigen ervaring is van fundamenteel belang: Deel je suggestie met mij om het milieu in Venetie te verbeteren.

Met jouw verblijf ondersteun je Venetie middels toeristenbelasting. Een unieke stad, maar ook uiterst kwetsbaar. De belastingheffing heeft als doel het behouden van het cultureel en natuurlijk erfgoed van het Venetiaanse grondgebied. Lees hier mijn artikel over de toeristenbelasting in Venetie >


Je hebt gelezen over Toerisme Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Tips >  Duurzaam Venetie >

Lees ook:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com
Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com