Hoe gedraag ik me in Venetie?
20 Duurzame tips voor toerisme Venetie

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Maakt het toerisme Venetie tot een attractiepark? Venetie wordt met te veel toeristen bedreigd. Lokale bewoners ergeren zich en vertrekken. Grondprijzen blijven stijgen en worden opgekocht door buitenlandse investeerders die er hotels neerzetten.

Denk jij dat hier iets aan te doen is? Venetie is al jaren de Europese trekpleister. En het heeft geen zin om toegangspoorten neer te zetten. Toerisme blijft komen naar Venetie. Mijn advies is; wees bewust van je reis naar Venetie en maak er een duurzame en verantwoorde reis van. 

20 Tips voor een beter toerisme Venetie

Toerisme in Venetie moet beter

Terwijl toeristen in groten getale toestromen, rijst de vraag: hoe kunnen we deze unieke stad behouden en voorkomen dat het een simpel attractiepark wordt? Hier zijn 28 tips om bij te dragen aan een leefbaar en duurzaam Venetië.

1. Respecteer de Lokale CultuurVerdiep je in de Venetiaanse cultuur en gebruiken. Respecteer lokale tradities en levenswijzen. Draag waardige kleding, niet stoppen op bruggen en zet je rugzak neer als je op de waterbus bent.

Toerisme Venetie dient zich met respect te gedragen. Dat is zelfs inclusief het niet mogen picknicken aan de kades en bij belangrijke bezienswaardigheden. 

2. Kies voor Duurzame Accommodaties: Verblijf in eco-vriendelijke hotels of hostels die milieubewustzijn bevorderen. Zoals Hotel Villa Serena (7km Venetie). Zij hebben een certificaat van Green Star. Een organisatie die zich inzet voor duurzaamheid. 

3. Vermijd Overvolle Plekken: Zoek minder bekende, rustigere gebieden van de stad op om drukte te vermijden.

4. Steun Lokale Bedrijven: Koop bij lokale winkels en eet in restaurants die eigendom zijn van Venetianen. Kies tijdens het eten de lokale specialiteiten en geniet van de seizoensgebonden gerechten met producten uit de regio Veneto. 

5: Maak altijd gebruik van collectief openbaar vervoer in- en rondom Venetie: In de stad is het openbaar vervoer makkelijk en efficiënt. Of anders ga te voet door de stad. Veel toerisme Venetie doet dit al. Koop hier je OV dagkaarten >

6. Beperk je Voetafdruk: Verminder afval door herbruikbare waterflessen en tassen te gebruiken. Drink kraanwater of de vele drinkwater fonteintjes in plaats van gebotteld water. Dit is veilig, het is goedkoper, milieuvriendelijker en het produceert geen afval. Water is kostbaar! Verspil het niet. Respecteer de stad door te helpen om het schoon te houden: gooi geen afval op de grond of in het water.

7. Vermijd het Voeren van Duiven: Dit kan schade aan monumenten veroorzaken en is tegen de lokale wetgeving.

8. Wees Respectvol in Kerken en Heilige Plaatsen: Draag gepaste kleding en gedraag je respectvol.

9. Plan je Bezoek Buiten het Hoogseizoen: Overweeg een bezoek tijdens minder drukke perioden om overtoerisme te verminderen.

10. Verken Te Voet: Ontdek de stad te voet om de verborgen juweeltjes van Venetië te ervaren.

11. Doe mee aan Ecologische Initiatieven: Neem deel aan lokale schoonmaakacties of andere duurzame initiatieven.

12. Vermijd Illegale Straathandel: Koop geen producten van illegale straatverkopers die vaak namaakgoederen aanbieden. Deze praktijken zijn illegaal! Je loopt het risico op een boete die kan oplopen tot maar liefst 7.000 euro + de in beslagneming van de goederen.

13. Wees Voorzichtig met Fotograferen: Respecteer de privacy van bewoners bij het maken van foto's.

14. Leer en Deel: Leer over de uitdagingen van Venetië en deel deze kennis met anderen.

15. Kies voor minder vervuilende transportmiddelen - zoals de trein of de tram - om Venetie te bereikenMet de trein naar Venetie >

16. Als je een taxi wilt, gebruik dan alleen de gecertificeerde taxi's. Vraag eerst altijd het tarief. Ga je van het vliegveld in Nederland of van het vliegveld naar Venetie? Reserveer hier goedkoop en veilig een taxi >

17. Plan & boek je reis naar Venetie van te voren. Kies er voor om de stad te bezoeken in een periode wanneer er minder toeristen zijn. Koop je vliegtickets vooraf via KLM. Gewoon online. Hier staan best goedkope vluchten meerdere keren per dag rechtstreeks naar Marco Polo Airport. Wel zo makkelijk. 

18. Gebruik een kaart en een reisgids van de stad. Venetie is niet alleen het San Marcoplein of Rialto. De stad is juist leuk als je de routes neemt die niemand anders neemt. Zo ontdek je Venetie het best. Koop hier de reisgids + kaart >

19: Als er hoogwater komt, worden de uitzonderlijke hoge getijden aangekondigd door een sirene.

20: Je eigen ervaring is van fundamenteel belang: Deel je suggestie met mij om het milieu in Venetie te verbeteren.

Watertaxi-VS-Vaporetto-VS-Traghetto

Door deze tips te volgen, draag je bij aan het behoud van de rijke geschiedenis en cultuur van Venetië voor toekomstige generaties. Laten we samenwerken om Venetië te behouden als een levende stad, niet alleen als een toeristische bestemming.

Een unieke stad, maar ook uiterst kwetsbaar. De belastingheffing heeft als doel het behouden van het cultureel en natuurlijk erfgoed van het Venetiaanse grondgebied. Lees hier mijn artikel over de toeristenbelasting in Venetie >

Nieuwste pagina op deze site

  1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

    Jul 13, 24 06:42 AM

    Ticket Vaporetto
    Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Je hebt gelezen over Toerisme Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Tips >  Duurzaam Venetie >

Lees ook:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >



Schrijf een review over deze informatieve website