14 Duurzame tips voor toerisme Venetie

Home >  Venetie Tips >  Duurzaam Venetie >


Maakt het toerisme Venetie tot een attractiepark? Venetie wordt met te veel toeristen bedreigd. Lokale bewoners ergeren zich en vertrekken.

Grondprijzen blijven stijgen en worden opgekocht door buitenlandse investeerders die er hotels neerzetten.

Toerisme Venetie

Denk jij dat hier iets aan te doen is? Venetie is al jaren de Europese trekpleister.

En het heeft geen zin om toegangspoorten neer te zetten. Toerisme blijft komen naar Venetie. Mijn advies is; wees bewust van je reis naar Venetie en maak er een duurzame en verantwoorde reis van. 


14 adviezen voor een beter toerisme Venetie

1: Plan & boek je reis naar Venetie van te voren. Kies er voor om de stad te bezoeken in een periode wanneer er minder toeristen zijn. Koop je vliegtickets vooraf via KLM. Gewoon online. Hier staan best goedkope vluchten meerdere keren per dag rechtstreeks naar Marco Polo Airport. Wel zo makkelijk. 

2: Kies voor minder vervuilende transportmiddelen - zoals de trein of de bus - om Venetie te bereiken.

3: Kijk voor accommodaties die zich inzetten voor het verminderen van hun impact op het milieu. Zoals Hotel Villa Serena (7km Venetie). Zij hebben een certificaat van Green Star. Een organisatie die zich inzet voor duurzaamheid. 

4: Gebruik een kaart en een reisgids van de stad. Venetie is niet alleen het San Marcoplein of Rialto. De stad is juist leuk als je de routes neemt die niemand anders neemt. Zo ontdek je Venetie het best. Koop hier de reisgids + kaart >

5: Maak altijd gebruik van collectief openbaar vervoer in- en rondom Venetie. In de stad is het openbaar vervoer makkelijk en efficiënt. Of anders ga te voet door de stad.

6: Als je een taxi wilt, gebruik dan alleen de gecertificeerde taxi's. Vraag eerst altijd het tarief.

7: Kies tijdens het eten de lokale specialiteiten en geniet van de seizoensgebonden gerechten met producten uit de regio Veneto. 

8: Koop geen nagemaakte producten van de ongeautoriseerde handelaren. Deze praktijken zijn illegaal! Je loopt het risico op een boete die kan oplopen tot maar liefst 7.000 euro + de in beslagneming van de goederen.

9: Respecteer de stad door te helpen om het schoon te houden: gooi geen afval op de grond of in het water.

10: Respecteer de inwoners van Venetie: draag waardige kleding, niet stoppen op bruggen en zet je rugzak neer als je op de waterbus bent.

11: Drink kraanwater in plaats van gebotteld water. Dit is veilig, het is goedkoper, milieuvriendelijker en het produceert geen afval.

12: Water is kostbaar! Verspil het niet.

13: Als er hoogwater komt, worden de uitzonderlijke hoge getijden aangekondigd door een sirene.

14: Je eigen ervaring is van fundamenteel belang: Deel je suggestie met mij om het milieu in Venetie te verbeteren.

Met jouw verblijf ondersteun je Venetie middels toeristenbelasting. Een unieke stad, maar ook uiterst kwetsbaar. De belastingheffing heeft als doel het behouden van het cultureel en natuurlijk erfgoed van het Venetiaanse grondgebied. Lees hier mijn artikel over de toeristenbelasting in Venetie >Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over Toerisme Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Tips >  Duurzaam Venetie >

Lees ook: