Venetie Kaart en plattegrond

Home >  Venetie Tips >  Venetie Kaart >


Bij de voorbereiding hoort een Venetie kaart. Waar staat tenslotte je hotel op en hoe moet je lopen vanaf het Vaporetto station?

Tegenwoordig met je telefoon of tablet is het niet zo moeilijk om de route te bepalen. Google heeft sinds 2013 Street view doorgevoerd in Venetie. Je kunt alle straatjes, kanaaltjes en pleintjes van te voren bekijken.


View Larger Map

Ik heb de voorkeur om een goede reisgids over Venetie te gebruiken. Hier staan goede wandelkaarten en plattegronden in. Dit werkt beter dan constant je mobiel of tablet te raadplegen en hopen dat de batterij het vol gaat houden.

Toch blijft het lastig om alle kleine zij- en doorgaande straatje in Venetie te volgen. Je kunt de route nog zo hebben uitgezocht, maar vaak gaat het mis.

Zie hieronder street view om alvast de kleine straatjes te verkennen. Je startpunt is het San Marco Plein. Google stuurde een team van mensen naar de stad te voet, omdat de Street View auto niet kon worden gebruikt op de smalle straatjes. 

Het team zette de camera op een boot om door de grachten te navigeren. Zo zijn de waterwegen van de stad in kaart gebracht. Je kunt met Street View door de stad reizen te voet en over het water. 


View Larger Map

Als je door Venetie slentert zie je op de muren aan het begin van een straatje de straatnaam. Ook worden er pijlen aangegeven voor de looproute naar de belangrijkste toeristenbestemmingen, zoals het San Marco Plein vanaf de Rialto Brug. Of vanaf Piazzale Roma naar het San Marco Plein. De meest gunstige route wordt dan gelopen.

Het is leuk om lekker te verdwalen in Venetie. Neem hier een dag voor vrij en slenter naar de onbekende punten van Venetie. Je ontdekt dan verborgen pleinen, mooie bruggetjes en vaak de lokale Venetianen.

Een kaart van Venetie kun je ook gratis krijgen bij één van de toeristenkantoren vlakbij het San Marco Plein en Piazzale Roma. De belangrijkste bezienswaardigheden staan hierop gemarkeerd, de juiste looproutes en mooie uitzichten.


Er op uit zonder een Venetie kaart

Kaar van Venetie BuranoBurano met de prachtige kleurenhuisjes

Naast de kaart van Venetie is een kaart van Murano en Lido nodig.

Voor Burano en Torcello hoeft dit niet, omdat dit eilandjes zijn die niet zoveel straatjes hebben. 

Bovendien kun je via de mobiel of ipad naar mijn site gaan. Want NaarVenetie.com is ook mobiel te raadplegen!Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over de Kaart van Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Tips >  Venetie Kaart >

Lees ook: