Venetie Kaart en plattegrond
Overzicht nodig? Ik help je met een kaart

Home >  Venetie Tips >  Venetie Kaart >

Bij de voorbereiding hoort een Venetie kaart. Waar staat tenslotte je hotel en hoe moet je lopen vanaf het Vaporetto station?

Tegenwoordig, met je telefoon of tablet is het niet zo moeilijk om de route te bepalen. Google heeft sinds 2013 Street view doorgevoerd in Venetië. Je kunt alle straatjes, kanaaltjes en pleintjes van te voren bekijken.

Ik heb de voorkeur om een goede reisgids over Venetie te gebruiken. Hier staan goede wandelkaarten en plattegronden in. Dit werkt beter dan constant je mobiel of tablet te raadplegen en hopen dat de batterij het vol gaat houden.


View Larger Map

Toch blijft het lastig om alle kleine zij- en doorgaande straatjes in Venetië te volgen. Je kunt de route nog zo hebben uitgezocht, maar vaak gaat het mis. 

Let op; er zijn in Venetië weliswaar straatnamen (hoewel niet overal), maar de huisnummering is heel speciaal. De huisnummers lopen niet per straat, maar per district. Alle huisnummers worden aangegeven met de naam van het district en een nummer, nummers die per district gewoon doornummeren. 

Zie hieronder street view om alvast de kleine straatjes te verkennen. Je startpunt is het San Marco Plein. Google stuurde een team van mensen naar de stad te voet, omdat de Street View auto niet kon worden gebruikt op de smalle straatjes. 


View Larger Map

Het team zette de camera op een boot om door de grachten te navigeren. Zo zijn de waterwegen van de stad in kaart gebracht. Je kunt met Street View door de stad reizen te voet en over het water. 

Een kaart van Venetie kun je ook gratis krijgen bij één van de toeristenkantoren vlakbij het San Marco Plein en Piazzale Roma. De belangrijkste bezienswaardigheden staan hierop gemarkeerd, de juiste looproutes en mooie uitzichten. Hier heb je een link waarop een goede kaart van Venetie staat. Ga naar de kaart van Venetie > Je kun inzoomen. En het is makkelijk, want het is direct een Venetie kaart met alle Wifi hotspot erop!

Maar wat nog veel leuker is...

...Er op uit zonder een Venetie kaart

Reisgids Venetië tips

Mijn Tip: Koop je reisgids Venetië

Handige reisgids over Venetie kopen > Ga door smalle straatjes. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen!

Kaar van Venetie BuranoBurano met de prachtige kleurenhuisjes

Het is leuk om lekker te verdwalen in Venetie. Neem hier een dag voor vrij en slenter naar de onbekende punten van Venetie. Je ontdekt dan verborgen pleinen, mooie bruggetjes en vaak de lokale Venetianen.

Als je door Venetie slentert zie je op de muren aan het begin van een straatje de straatnaam. Ook worden er pijlen aangegeven voor de looproute naar de belangrijkste toeristenbestemmingen, zoals het San Marco Plein vanaf de Rialto Brug. Of vanaf Piazzale Roma naar het San Marco Plein. De meest gunstige route wordt dan gelopen.

Naast de kaart van Venetië heb je ook een overzicht nodig van de eilanden Murano en Lido. Maar voor Burano en Torcello hoeft dit niet omdat deze eilanden niet veel straten hebben en het zijn erg kleine eilanden.


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Met de Trein naar Venetie - alle info NaarVenetie.nl

    Mar 11, 23 01:58 PM

    Trein naar Venetie
    Trein naar Venetie? Lees hier de tips en Informatie! Vanuit Nederland naar de Venetiaanse stad?

    Lees meer

ABONNEER OP NIEUWSBRIEF
VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Venetië ligt in het noordoosten van de provincie Veneto. Venetië wordt ook wel de stad van water en de stad van bruggen genoemd, wat niet verwonderlijk is als je de kaart van Venetië bekijkt.

De lagune van Venetië heeft negen eilanden. Er zijn een aantal prachtige stranden die vaak worden bezocht om weg te komen van de hectische stad.

Als je een route in de stad plant, is het goed om te beseffen dat een groot deel van de stad geen auto's mag rijden. Alle vervoer in de stad is te voet of op het water. Bovendien kunt je de mobiele telefoon of iPad gebruiken om mijn site te bezoeken. Omdat NaarVenetie.com ook mobiel is!


Je hebt gelezen over de Kaart van Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Tips >  Venetie Kaart >

Lees ook:

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com