Venetie Kaart en plattegrond
Overzicht nodig? Ik help je met een kaart

Bij de voorbereiding hoort een Venetie kaart. Waar staat tenslotte je hotel en hoe moet je lopen vanaf het Vaporetto station?

Tegenwoordig, met je telefoon of tablet is het niet zo moeilijk om de route te bepalen. Google heeft sinds 2013 Street view doorgevoerd in Venetië. Je kunt alle straatjes, kanaaltjes en pleintjes van te voren bekijken.

Ik heb de voorkeur om een goede reisgids over Venetie te gebruiken. Hier staan goede wandelkaarten en plattegronden in. Dit werkt beter dan constant je mobiel of tablet te raadplegen en hopen dat de batterij het vol gaat houden.

Mijn Tip: Koop je reisgids Venetië

Reisgids Venetië tips

Handige reisgids over Venetie kopen > Ga door smalle straatjes. Wees anders en ga niet automatisch de toeristenstroom volgen!

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Toch blijft het lastig om alle kleine zij- en doorgaande straatjes in Venetië te volgen. Je kunt de route nog zo hebben uitgezocht, maar vaak gaat het mis. 

Let op; er zijn in Venetië weliswaar straatnamen (hoewel niet overal), maar de huisnummering is heel speciaal. De huisnummers lopen niet per straat, maar per district. Alle huisnummers worden aangegeven met de naam van het district en een nummer, nummers die per district gewoon doornummeren. 

Zie hieronder street view om alvast de kleine straatjes te verkennen. Je startpunt is het San Marco Plein. Google stuurde een team van mensen naar de stad te voet, omdat de Street View auto niet kon worden gebruikt op de smalle straatjes. 

Het team zette de camera op een boot om door de grachten te navigeren. Zo zijn de waterwegen van de stad in kaart gebracht. Je kunt met Street View door de stad reizen te voet en over het water. 

Er zijn verschillende websites en apps beschikbaar waar je kaarten en plattegronden van Venetië kunt vinden. Hier zijn enkele opties:

 1. Google Maps: Google Maps biedt gedetailleerde kaarten van Venetië en is beschikbaar als website en als mobiele app.
 2. Visit Venice: De officiële toeristische website van Venetië biedt een interactieve kaart waarop je de belangrijkste bezienswaardigheden, winkels en restaurants kunt vinden.
 3. CityMaps2Go: Deze app biedt offline kaarten en plattegronden van Venetië, zodat je deze kunt gebruiken zonder internetverbinding.
 4. Maps.me: Deze app biedt gedetailleerde kaarten van Venetië die ook offline kunnen worden gebruikt.
 5. Venetië VVV: Bij het toeristenbureau van Venetië kun je terecht voor kaarten en plattegronden van de stad.

Met behulp van deze opties kun je gemakkelijk een kaart of plattegrond van Venetië vinden en jouw weg vinden in de stad.

Kaart-VenetieKaart voor Rolstoelgebruikers

Een kaart van Venetie kun je dus gratis krijgen bij één van de toeristenkantoren vlakbij het San Marco Plein en Piazzale Roma.

De belangrijkste bezienswaardigheden staan hierop gemarkeerd, de juiste looproutes en mooie uitzichten. Hier heb je een link waarop een goede kaart van Venetie staat.

Ga naar de kaart van Venetie > Je kun inzoomen. En het is makkelijk, want het is direct een Venetie kaart met alle Wifi hotspot erop!

Maar wat nog veel leuker is...

...Er op uit zonder een Venetie kaart

Kaar van Venetie BuranoBurano met de prachtige kleurenhuisjes

Het is leuk om lekker te verdwalen in Venetie. Neem hier een dag voor vrij en slenter naar de onbekende punten van Venetie. Je ontdekt dan verborgen pleinen, mooie bruggetjes en vaak de lokale Venetianen.

Als je door Venetie slentert zie je op de muren aan het begin van een straatje de straatnaam. Ook worden er pijlen aangegeven voor de looproute naar de belangrijkste toeristenbestemmingen, zoals het San Marco Plein vanaf de Rialto Brug. Of vanaf Piazzale Roma naar het San Marco Plein. De meest gunstige route wordt dan gelopen.

Naast de kaart van Venetië heb je ook een overzicht nodig van de eilanden Murano en Lido. Maar voor Burano en Torcello hoeft dit niet omdat deze eilanden niet veel straten hebben en het zijn erg kleine eilanden.

Nieuwste pagina op deze site

 1. Van het Vliegveld naar Venetie? Hoe doe je het Snel & Goedkoop?

  May 26, 24 06:14 AM

  Email-Venetie
  Hoe kom je Van het Vliegveld naar Venetie? Ik help je, want ik laat opties zien Sne Hoe kom je daar het Snelst & Goedkoopst. Mijn Venetie Ervaring

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Heb ik echt een Venetie Kaart nodig?

Dat klopt! Venetië is een unieke stad die voornamelijk te voet of per boot wordt verkend, omdat auto's niet zijn toegestaan ​​in de historische binnenstad. Het is ook een goed idee om te onthouden dat Venetië uit verschillende eilanden bestaat, waarvan sommige alleen per boot te bereiken zijn.

Als je van plan bent om de stad te verkennen, is het handig om een ​​kaart of plattegrond van Venetië te hebben, zodat je de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties gemakkelijk kunt vinden. Het kan ook nuttig zijn om je route van tevoren te plannen, vooral als je maar beperkte tijd hebt.

Venetië ligt in het noordoosten van de provincie Veneto. Venetië wordt ook wel de stad van water en de stad van bruggen genoemd, wat niet verwonderlijk is als je de kaart van Venetië bekijkt.

De lagune van Venetië heeft negen eilanden. Er zijn een aantal prachtige stranden die vaak worden bezocht om weg te komen van de hectische stad.

Als je een route in de stad plant, is het goed om te beseffen dat een groot deel van de stad geen auto's mag rijden. Alle vervoer in de stad is te voet of op het water. Bovendien kunt je de mobiele telefoon of iPad gebruiken om mijn site te bezoeken. Omdat NaarVenetie.com ook mobiel is!Je hebt gelezen over de Kaart van Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Tips >  Venetie Kaart >

Lees ook:

Deze artikelen vertellen meer Tips over Venetie

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website