Is het mogelijk met een Rolstoel in Venetie?
Ik help je, want ik weet zeker dat het kan!

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK
Rolstoel in Venetie

Is Venetie echt zo rolstoel onvriendelijk? Kan iemand met een beperking niet genieten van het mooie Venetie? Jazeker wel! 

Rolstoelvriendelijk Venetië: Een Toegankelijke Ervaring voor Iedereen

Venetië, de drijvende stad, staat bekend om haar waterkanalen, historische architectuur en charmante steegjes. Maar wat als je Venetië wilt ervaren vanuit een rolstoel? Dit artikel biedt praktische informatie en tips om Venetië toegankelijk en genietbaar te maken voor rolstoelgebruikers.

Op het eerste gezicht lijkt Venetië niet vriendelijk met die bruggen, trappen en nauwe steegjes. Maar de stad heeft haar best gedaan om Venetië rolstoel vriendelijk te maken. Belangrijke museums en bezienswaardigheden zijn daarom toegankelijk voor mensen met een beperking.

Als men slecht ter been is dan raad ik aan om te parkeren in Garage San Marco. Dat is een paar meter afstand van het begin in Venetie. En het is rolstoelvriendelijk. Maar je moet maar kijken. In het algemeen hebben alle parkeergelegenheden een goede verbinding met Venetie. 

Rolstoel Huren

Een rolstoel huren in Venetie kan ook! Onderstaande twee websites kunnen verder helpen. 

Ben je benieuwd of er routes zijn die rolstoel toegankelijk zijn? Ik vertel je alles over de...

...Rolstoel routes in Venetie

Nieuwste pagina op deze site

 1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

  Jul 13, 24 06:42 AM

  Ticket Vaporetto
  Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Navigeren in Venetië met een Rolstoel - Venetië kan op het eerste gezicht ontmoedigend lijken met haar vele bruggen en smalle paden. Echter, ongeveer 70% van de stad is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dit is mede mogelijk gemaakt door aangepaste routes en speciale voorzieningen.

Ruim 70% van de stad is dus te bezichtigen!! En zeg nou zelf, omdat er geen autoverkeer is, maakt het uiterst relaxed om ook met een beperking in venetie rond te dwalen.

Maar het blijft belangrijk om een goede reisplanning vooraf te maken.Want, niet lang geleden hadden enkele bruggen een rolstoellift. Maar deze bleken niet te werken, waardoor de gemeente de liften heeft weggedaan. 

Op de gemeentelijke website van Venetie (Comune di Venezia) zijn stadsplattegronden te printen waar de belangrijke oversteekpunten zijn (met de vaporretto). 

Rolstoel routes Venetie

Op de site zijn tevens routes te downloaden waar je met de rolstoel kunt komen en bezienswaardigheden voor mensen met een beperking. Check hier welke rolstoel routes en bezienswaardigheden dit zijn >

Kortom:

 1. Rolstoelvriendelijke Routes: De stad heeft een netwerk van routes die speciaal zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Deze routes vermijden hoge bruggen en bieden alternatieve paden langs de kanalen.
 2. Vaporetto (Waterbus) Diensten: Veel van de Vaporetto-lijnen, de waterbussen van Venetië, zijn toegankelijk voor rolstoelen. Ze bieden een schilderachtige en praktische manier om door de stad te reizen.
 3. Toegankelijke Bezienswaardigheden: Belangrijke bezienswaardigheden zoals het San Marcoplein, de Rialtobrug, en bepaalde musea zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voorafgaande planning en controle van toegankelijkheid zijn essentieel.

Op het San Marco Plein en op het treinstation van Venetie (Santa Lucia) is een toeristenkantoor speciaal voor mensen met een beperking (open tussen 7:00 uur en 21:00 uur). In deze servicekantoren zijn speciale stadsroutes te verkrijgen, waarop te zien is wat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Er zijn ongeveer 12 verschillende routes die je kunt nemen.

Toiletten: In heel Venetie zijn er toiletten speciaal voor mensen met een beperking. In totaal zijn dit er 19.

Hotelvoorziening: Een ander aandachtspunt is je hotel in Venetie! Zijn deze wel rolstoel vriendelijk? Veel hotels in Venetie hebben geen lift. Het zijn vooral de grotere en wat duurdere hotels die een lift hebben. Daarom is het een TIP om van te voren een goed hotel uit te zoeken die wel rolstoelvriendelijk is. In- en rondom Venetie zijn circa 85 hotels die je kunt reserveren met voorzieningen en een lift voor mensen met een beperking/rolstoelgebruikers. Check welke hotels rolstoel vriendelijk zijn >

Maar wat is de beste manier voor mijn...

...Vervoer van de rolstoel in Venetie

Vervoer rolstoel Venetie

Voordeel is dat Venetie een compacte stad is. En de Vaporetto boten op de Canal Grande (lijn 1 en lijn 2) zijn toegankelijk voor rolstoelen. Op de boten kunnen maximaal vier rolstoelen staan. De conducteur helpt meestal op de allervriendelijkste wijze met het helpen aan boord.

Door van de vaporetto gebruik te maken, kun je enkele bruggen omzeilen om aan de andere kant van Canal Grande te komen. Een kaartje kost €1,50 voor rolstoelgebruikers (75 minuten geldig). Normaal zijn deze €9,50. Een begeleider hoeft niet een kaartje te kopen.

Mocht je naar Murano, Burano of Lido willen dan is dat ook prima te doen met de boot. Deze boten zijn ook rolstoelvriendelijk, of in ieder geval je wordt geholpen om aan boord te komen.

Venetië voor Iedereen

Venetië streeft ernaar een inclusieve bestemming te zijn. De stad werkt voortdurend aan het verbeteren van de toegankelijkheid, zodat iedereen, ongeacht mobiliteitsbeperkingen, kan genieten van haar tijdloze schoonheid.


Je hebt gelezen over Rolstoel in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site verder over Venetie! 

Home >  Venetie Tips >  Rolstoel in Venetie >

Lees verder:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website