Home >  Venetie Tips >  Rolstoel in Venetie >

Deel hier je eigen Venetie review en Reis Verhaal

Is het mogelijk met een Rolstoel in Venetie?
Ik help je, want ik weet zeker dat het kan!

Rolstoel in Venetie

Is Venetie echt zo rolstoel onvriendelijk? Kan iemand met een beperking niet genieten van het mooie Venetie? Jazeker wel! 

Op het eerste gezicht lijkt Venetië niet vriendelijk met die bruggen, trappen en nauwe steegjes. Maar de stad heeft haar best gedaan om Venetië rolstoel vriendelijk te maken. Belangrijke museums en bezienswaardigheden zijn daarom toegankelijk voor mensen met een beperking.

Als men slecht ter been is dan raad ik aan om te parkeren in Garage San Marco. Dat is een paar meter afstand van het begin in Venetie. En het is rolstoelvriendelijk. Maar je moet maar kijken. In het algemeen hebben alle parkeergelegenheden een goede verbinding met Venetie. 

Een rolstoel huren in Venetie kan ook! Onderstaande twee websites kunnen verder helpen. 

Ben je benieuwd of er routes zijn die rolstoel toegankelijk zijn? Ik vertel je alles over de...

...Rolstoel routes in Venetie

Nieuwe Informatie

  1. Kamperen in Venetie - Ontdek de Betovering

    Oct 03, 23 07:29 AM

    Union Lido 5 sterren
    Met Kamperen in Venetie vertel ik over de Venetië campings, voor Campers + Mijn Top 4 beste Campings om ultiem te genieten.

    Lees meer


Direct regelen


VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Ruim 70% van de stad is te bezichtigen. En zeg nou zelf, omdat er geen autoverkeer is, maakt het uiterst relaxed om ook met een beperking in venetie rond te dwalen.

Maar het blijft belangrijk om een goede reisplanning vooraf te maken.Want, niet lang geleden hadden enkele bruggen een rolstoellift. Maar deze bleken niet te werken, waardoor de gemeente de liften heeft weggedaan. 

Op de gemeentelijke website van Venetie (Comune di Venezia) zijn stadsplattegronden te printen waar de belangrijke oversteekpunten zijn (met de vaporretto). 

Rolstoel routes Venetie

Op de site zijn tevens routes te downloaden waar je met de rolstoel kunt komen en bezienswaardigheden voor mensen met een beperking. Check hier welke rolstoel routes en bezienswaardigheden dit zijn >

Op het San Marco Plein en op het treinstation van Venetie (Santa Lucia) is een toeristenkantoor speciaal voor mensen met een beperking (open tussen 7:00 uur en 21:00 uur). In deze servicekantoren zijn speciale stadsroutes te verkrijgen, waarop te zien is wat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Er zijn ongeveer 12 verschillende routes die je kunt nemen.

Toiletten: In heel Venetie zijn er toiletten speciaal voor mensen met een beperking. In totaal zijn dit er 19.

Hotelvoorziening: Een ander aandachtspunt is je hotel in Venetie! Zijn deze wel rolstoel vriendelijk? Veel hotels in Venetie hebben geen lift. Het zijn vooral de grotere en wat duurdere hotels die een lift hebben. Daarom is het een TIP om van te voren een goed hotel uit te zoeken die wel rolstoelvriendelijk is. In- en rondom Venetie zijn circa 85 hotels die je kunt reserveren met voorzieningen en een lift voor mensen met een beperking/rolstoelgebruikers. Check welke hotels rolstoel vriendelijk zijn >

Maar wat is de beste manier voor mijn...

...Vervoer van de rolstoel in Venetie

Vervoer rolstoel Venetie

Voordeel is dat Venetie een compacte stad is. En de Vaporetto boten op de Canal Grande (lijn 1 en lijn 2) zijn toegankelijk voor rolstoelen. Op de boten kunnen maximaal vier rolstoelen staan. De conducteur helpt meestal op de allervriendelijkste wijze met het helpen aan boord.

Door van de vaporetto gebruik te maken, kun je enkele bruggen omzeilen om aan de andere kant van Canal Grande te komen. Een kaartje kost EUR 1,50 voor rolstoelgebruikers (75 minuten geldig). Normaal zijn deze EUR 9,50. Een begeleider hoeft niet een kaartje te kopen.

Mocht je naar Murano, Burano of Lido willen dan is dat ook prima te doen met de boot. Deze boten zijn ook rolstoelvriendelijk, of in ieder geval je wordt geholpen om aan boord te komen.Je hebt gelezen over Rolstoel in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site verder over Venetie! 

Home >  Venetie Tips >  Rolstoel in Venetie >

Lees verder:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com
Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com