Home >  Venetie Tips >  Top 5 Venetie Tips >

Top 5 Venetie Tips nodig wat te doen?
Praktisch, Leuk & Comfortabel in Venetie

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK
Mijn Top 5 Venetie Tips

Venetië is druk. Druk met toeristen en dagjesmensen m.n. in de maanden juli en augustus. NaarVenetie.com heeft daarom een Top 5 Venetie Tips om je verblijf zo praktisch, comfortabel en zo leuk mogelijk te maken.

Benieuwd? Dan gaan we snel naar... 

...Tip 1: "Praktisch door Venetie" 

Nieuwste pagina op deze site

  1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

    May 16, 24 01:09 PM

    Boek-Venetie-Haar-Maskers
    De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Nr.1 in de top 5 Venetië Tips... In Venetië is al het vervoer met de boot. Het eindpunt voor de auto en de bussen is Piazzale Roma.

Vanaf hier stap je op de vaporetto boot die vaart over de Canal Grande bijvoorbeeld richting het San Marco Plein.

Dit is je eerste tour over het water, om alvast in de sfeer te komen. Kaartjes (€ 9,50) voor de vaporetto kun je 75 minuten gebruiken om op de plaats van bestemming te komen. Daarom hoort deze in mijn Venetie Tips! 

Voor toeristen hebben ze een Tourist Travel Card. Deze kun je vooraf al online aanschaffen. Klik hier > 

Canal Grande

Dit is een meerdaagse kaart voor het vervoer met de bussen en vaporetto boten van het bedrijf ACTV. Het geldt niet voor de Alilaguna lijnen en bussen vanaf Marco Polo Airport. De Travel Card is ook geldig in Mestre (inclusief tram) en op Lido.

De Travel Card kun je het beste kopen nadat je bent ingecheckt op je slaapplek. Je heb dan redelijk een gevoel van hoe groot Venetië is en wat de beste manier is om jezelf te verplaatsen. Want je hoeft lang niet alles met de boot te doen. Je zult merken dat je vooral gaat lopen! En dat is prima, want zo zie je de stad, ga je verdwalen en dat is het leukste. Heerlijke rondslenteren door de steegjes en over de pleintjes.

En dan wat de meeste bezoekers zich af vragen...

Tip 2: "Hoe kom ik Van het Vliegveld naar Venetië?" 

Heb je eindelijk de vliegtickets gekocht naar Venetië, maar hoe kom je van de luchthaven in Venetië? De meeste bezoekers komen aan op Marco Polo Airport. Het vliegveld die dichtbij Venetië ligt, ca. 9 kilometer over de weg. Het vervoer naar de stad is eindeloos. Dus je komt er zeker wel!

Maar je kunt ook nog altijd een taxi vooraf reserveren die je van het vliegveld brengt naar je hotel of Venetië. Dit doe je via NaarVenetie.Transferz.com, mijn internationaal reserveringssysteem voor taxis als je van het vliegveld komt. Ideaal!

Van Vliegveld naar Venetie

Met de Alilaguna boot ga je rechtstreeks over het water richting Venetië en deze stopt op de meest praktische plekken, ook op Lido. De duurste, maar snelste en comfortabelste manier om over het water in Venetië te komen is de taxiboot (6 personen).

Tip: Je hebt een taxistandplaats waar je kunt wachten op andere toeristen die de taxiboot met je willen delen, scheelt weer in prijs…

Een andere manier om van het vliegveld in Venetie te komen is over de weg met de Aerobus No. 5 (shuttledienst) van het bedrijf ACTV. De andere busdienst is van het bedrijf ATVO.

Kom je aan op het verder gelegen vliegveld ‘Treviso Airport’, dan is de reistijd naar Venetie langer. Maar het vervoer naar Venetie is hier ook comfortabel geregeld. De efficiënte manier is de ATVO shuttlebus naar VENEZIA. De bussen vertrekken tot 22:25 uur richting VENEZIA. Het is met de bus ca. één uur rijden naar Venetie.

Wat ik ook veel aanraad is dat mensen net zo goed een taxi kunnen reserveren. Wel zo comfortabel. Vooral als je na 22.00 uur aankomt op het vliegveld. 

Van Treviso naar Venetie

Tip 3: Slaapplek in Venetië, in Mestre of op Lido

Venetië druk en duur? Slapen in Mestre of op Lido, waar het iets goedkoper is? Het is gewoon niet hetzelfde als Venetië. Is de prijs jouw drempel, dan zijn er voldoende alternatieven in B&B ’s en de slaapplekken in het centrum van Venetië.

Hotel Venetie

Ook in Venetië zijn er rustige wijken en plekken waar je charmante slaapplekken kunt vinden. Bovendien moet je voor slaapplekken buiten Venetië rekening houden met vervoerskosten. Daarom is het onderdeel van mijn Top 5 Venetie Tips.

Het is goed om jezelf onder te dompelen in de sfeer van Venetië. Na 21:00 uur wordt het rustiger in de stad en is het uitzicht prachtig. Hetzelfde geldt in de ochtend. Tot 10:00 uur is het heerlijk om in de stad te zijn. Je ziet de stad tot leven komen. Ga met zonsopgang naar buiten en neem prachtige foto’s. Boek hier hetzelfde hotel waar ik ook in sliep >

Of neem een verse cappuccino in de zaakjes die al open zijn. Je moet goed beseffen; Venetië heeft geen verkeer en ook geen fietsers. Dus die geluiden heb je niet. Het is daarom gemoedelijker dan je denkt en hoort het in mijn Top 5 Venetie Tips.

Zijn er nog voordelen met een verblijf buiten Venetië? Jazeker! Hotels op Lido zijn relatief goedkoper en op het eiland kun je gebruik maken van het lange uitgestrekte strand van 7 km. Op Lido zijn de wegen en trottoirs breder (hier mogen auto’s rijden) en is alles ruimtelijker dan het drukke Venetië. Met veel vaporetto’s naar Venetië zijn er voldoende verbindingen naar de stad. Het duurt 15 minuten met de boot naar het San Marco Plein. 

Hotel Lido of Mestre

De stad Mestre heeft leuke straatjes en pleintjes. Maar het stadse gevoel is hier fors aanwezig. Toeterend verkeer, drukte en industrie maakt het minder aantrekkelijk.

Maar dit alles maakt het goed als je dichtbij het treinstation een slaapplek hebt gevonden. Hierdoor kun je snel en makkelijk in Venetië komen bijvoorbeeld met de trein in 10 minuten. Als je hotel niet op loopafstand is van het treinstation moet je met een lokale lijnbus, de tram of een hotel shuttlebusje naar Venetië. Check hier op mijn pagina hoe je het best van Mestre naar Venetië kunt gaan.

Maar wat is nou het allerlekkerste om te doen in Venetië? Nou, dat is mijn... 

...Tip 4: "Hoogtepunt in mijn Top 5 Venetie Tips"

Hoogtepunt Venetie Restaurant

Zorg dat je rond het middaguur al een goed restaurant hebt uitgekozen voor de avond, zodat je niet meer hoeft te kiezen.

Als je niet van te voren kiest, kom je meestal in een zaak terecht die gericht is op toeristen en niet altijd het beste kwaliteit/prijs eten serveren. Of tot je spijt eindig je de dag met een stuk droge pizza en loop je de Venetiaanse cuisine voorbij.

Ik heb ook kaartjes voor een Diner Show in Venetie. Geniet van een heerlijk galadiner met zangers, dansers, acrobaten en muzikanten. Ja, dit soort entertainment is ook in Venetië aangekomen!

Kijk daarom op NaarVenetie.com waar we helemaal fan van zijn. Je weet zeker dat je goed eten krijgt tegen een goede prijs (en waar niet alleen toeristen zitten en dus lokale Venetianen),,, voor de echte Smaak van Italie! Lekker eten in deze Italiaanse stad hoort daarom in mijn Top 5 Venetie Tips!

Is drie dagen genoeg in Venetië? Wat kun je dan het beste doen of heb je bijvoorbeeld... 

...Tip 5: "Een Driedaagse trip in Venetië"

Dag 1: Gebruik de Vaporetto voor een rondvaart op de Canal Grande. Het is niet romantisch en luxueus, maar het geeft je een goede introductie over Venetië. Ga eerst naar het San Marco Plein voor een bezoek aan de Basiliek en het Dogenpaleis. Hier zijn speciale kaartjes voor het Dogenpaleis. Reserveer de geheime route >

Uiteraard kijk je even naar de Brug der Zuchten en geniet je van het uitzicht over de lagune. Is er nog tijd over? Bezoek het eilandje tegenover het Dogenpaleis 'San Giorgio Maggiore' om vanuit de toren Venetië te aanschouwen. Om de dag te eindigen wandel je om 20:30 uur door de smalle straten en over de bruggetjes naar het restaurant met Venetiaans eten. 

Zonsopgang Venetie

Dag 2: Trek er vroeg in de ochtend op uit om het eiland Murano te bezichtigen. Hier lunch eten en dan verder met de boot naar Burano en naar het afgelegen Torcello waar een oude Basiliek staat met prachtige mozaïek! Laat in de middag keer je terug naar Venetie, rust uit in je hotel en gaat weer heerlijk de Smaak van Italië proeven...

Rialto markt in de ochtend

Dag 3: Ga in de ochtend naar de Rialto Markt en de vismarkt. Cicchetti eten in All'Arco. Dit is een bar/bistro waar je vaak staand moet eten, maar waar ze de heerlijkste verse en kleinste gerechtjes maken (soort tapa's).

Je eet het met een witte wijn of spritz in je hand. Veel lokale Venetianen komen hier ook. Bezoek vervolgens Accademia Gallerie met de prachtige schilderijen. Aan het eind van de middag ga je wellicht terug naar het vliegveld. Maar dit doe je met een voldaan gevoel. Je hebt Venetie ervaren...

Andere dingen die je niet moet doen: Te lang blijven hangen rond het San Marco plein. Rond het San Marco Plein en dichtbij de Rialto brug is alles duurder. Zorg dus dat je hier niet direct gaat zitten om wat te eten of iets gaat kopen, maar loop een paar straatjes verder.Je hebt gelezen over mijn Top 5 Venetie Tips. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Tip >  Top 5 Venetie Tips >

Lees Verder:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website