Leer over de Geschiedenis Venetie
Dan geniet je meer van de stad - wees geen passant

Home >  Venetie Tips >  Geschiedenis Venetie >

Als je de geschiedenis Venetie kent, dan beleef je deze stad zoveel beter! Ik vertel de feiten over Venetië hoe het eens begon. Venetië kent vele namen, zoals; 'stad van het water' en 'Adriatische koningin'. 

Ik neem je 1500 jaren mee terug. De geschiedenis in. Toen de eerste bewoners arriveerden in de lagune. Ik vertel je de feiten en hoe het allemaal begon met de...

...Geschiedenis Venetie

Geschiedenis van Venetie

Een drijvende stad op 7.5km² met 150 kanalen, 100 pleinen en 400 bruggen. De eerste bewoners waren boeren en vissers vanuit de Veneto omgeving. Zij moesten vluchten om uit de handen te blijven van Attila de Hun.

Toen ze bij de Adriatische zee kwamen ontdekten zij dat er net boven de waterlijn kleine eilandjes opdoken. Eilandjes gemaakt van boomstronken die vast gezogen waren in het slib. Toen ontdekten de bewoners dat het hout van de boomstammen niet rotte, maar versteende door het zeewater en slib. 


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Met de Trein naar Venetie - alle info NaarVenetie.nl

    Mar 11, 23 01:58 PM

    Trein naar Venetie
    Trein naar Venetie? Lees hier de tips en Informatie! Vanuit Nederland naar de Venetiaanse stad?

    Lees meer

ABONNEER OP NIEUWSBRIEF
VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Ze zochten hier hun toevlucht en bouwden hier hun fort en huizen. Niet veel later arriveerden in 568 (n.Chr.) meer vluchtelingen, omdat de Germaanse stam 'Lombard' het noorden van Italië veroverde. 

Toen was de toekomst en het voortbestaan van Venetie zeker! En zo is het uitgegroeid tot de stad wat het is geworden. 

Hoeveel mensen wonen er in Venetie? Heeft iedereen een boot? En is Venetie nog steeds aan het zinken? Lees de feiten hier >


Belangrijk in de handel in Europa en naar China. Want het waren...

Uitstekende Zeelieden

Geschiedenis Venetie

Bewoners van het vroege Venetie waren uitstekende zeelieden. Zij vaarden uit over de Adriatische zee naar de Middellandse zee.

De handelaren werden zo machtig in dit gebied, dat de Venetiaanse vloten de grootste waren van Europa. Elke handel die zij deden maakte winst. Venetie werd omgedoopt in een eigen rechtsstaat. 

De rijkste families werden de aristocraten. Zij kozen een leider die wij nu kennen als Doge. Niet veel later is het Dogenpaleis gebouwd en Basiliek San Marco. Echter, in de 18e eeuw kwam er vanuit andere Europese gebieden een grotere handel- en scheepsindustrie. Venetie verloor de macht op zee. De economie op het eiland 'Venetie' was niet veel meer waard.

Geinteresseerd na deze geschiedenisles in een rondleiding met gids door het hart van Venetie? Waar zoveel heeft afgespeeld?

Boek dan deze tour door het Dogen Paleis en de Basiliek >

Toen Napoleon de stad innam, is de laatste van 120 Dogen verdwenen. Van 1866 behoort Venetie weer tot Italie. Tussen 1930 - 1940 heeft Mussolini de verbindingsbrug 'Via della Libertá' laten bouwen tussen Venetie en het vaste land. Deze brug tussen het vaste land en Venetie is bijna 4km lang.  

Toen is Venetie herontdekt door wereldreizigers zoals jij en ik. 

  • Weet jij waar de bezienswaardigheden; San Marco Basilica en het San Marco Plein hun namen aan te danken heeft?

Een  belangrijke noot uit de geschiedenis in Venetie: Venetiaanse handelaren namen in 828 (n. Chr.) vanuit Alexandrië het lichaam mee van de Heilige Mark naar Venetie. Hij werd het symbool van de stad en zij geloofden dat de heilige Mark hun voorspoed gaf. Basiliek San Marco is toen gebouwd.


Je hebt gelezen over de geschiedenis van Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Venetie Tips >  Geschiedenis Venetie >

Lees ook:

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com