Leer over de Geschiedenis Venetie. Meer dan Alleen Gondels en Kanalen.

Deel hier je eigen Venetie review en Reis Verhaal

Als je de geschiedenis Venetie kent, dan beleef je deze stad zoveel beter! Ik vertel de feiten over Venetië hoe het eens begon. Dan geniet je meer van de stad - wees geen passant. Venetië kent vele namen, zoals; 'stad van het water' en 'Adriatische koningin'. 

Wanneer je de betoverende straten en waterwegen van Venetië betreedt, stapt je in een tijdmachine. De stad is een levend testament van eeuwen vol intriges, macht, kunst en cultuur. Hoewel de schoonheid van Venetië op zich al overweldigend is, wordt de ervaring nog rijker wanneer je kennis hebt van de geschiedenis van Venetië.

Ik neem je 1500 jaren mee terug. De geschiedenis in. Toen de eerste bewoners arriveerden in de lagune. Ik vertel je de feiten en hoe het allemaal begon met de...

...Geschiedenis Venetie

Geschiedenis van Venetie

Een drijvende stad op 7.5km² met 150 kanalen, 100 pleinen en 400 bruggen. 

De Vroege Jaren: De geschiedenis van Venetië begint rond de 5e en 6e eeuw toen boeren en vissers vanuit de Veneto omgeving vluchtten voor invasies van de Hunnen en de Lombarden, zoals Attila de Hun.

Ze zochten hun toevlucht op de moerassige eilanden van de Venetiaanse Lagune en legden zo de basis voor wat later een machtige stadstaat zou worden.

Toen ze bij de Adriatische zee kwamen ontdekten zij dat er net boven de waterlijn kleine eilandjes opdoken. Eilandjes gemaakt van boomstronken die vast gezogen waren in het slib. Toen ontdekten de bewoners dat het hout van de boomstammen niet rotte, maar versteende door het zeewater en slib. 

Nieuwe Informatie

  1. Kamperen in Venetie - Ontdek de Betovering

    Oct 03, 23 07:29 AM

    Union Lido 5 sterren
    Met Kamperen in Venetie vertel ik over de Venetië campings, voor Campers + Mijn Top 4 beste Campings om ultiem te genieten.

    Lees meer


Direct regelen


VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Ze zochten hier hun toevlucht en bouwden hier hun fort en huizen. Niet veel later arriveerden in 568 (n.Chr.) meer vluchtelingen, omdat de Germaanse stam 'Lombard' het noorden van Italië veroverde. 

Toen was de toekomst en het voortbestaan van Venetie zeker! En zo is het uitgegroeid tot de stad wat het is geworden. Belangrijk in de handel in Europa en naar China. Want het waren...

Uitstekende Zeelieden - De Gouden Eeuw

Geschiedenis Venetie

De geschiedenis van Venetië kent een 'Gouden Eeuw'. Tussen de 9e en 12e eeuw groeide de stad uit tot een belangrijke handelsmacht, mede door haar strategische ligging tussen West- en Oost-Europa.

Venetië speelde een cruciale rol in de kruidenhandel en had koloniën van de Adriatische Zee tot aan het oosten van de Middellandse Zee.

Bewoners waren uitstekende zeelieden. Zij vaarden uit over de Adriatische zee naar de Middellandse zee.

De handelaren werden zo machtig in dit gebied, dat de Venetiaanse vloten de grootste waren van Europa. Elke handel die zij deden maakte winst. Venetie werd omgedoopt in een eigen rechtsstaat. 

De rijkste families werden de aristocraten. Zij kozen een leider die wij nu kennen als Doge. Niet veel later is het Dogenpaleis gebouwd en Basiliek San Marco

De Renaissance was een periode van artistieke bloei in heel Europa, en Venetië was geen uitzondering. De stad was de thuisbasis van grootmeesters zoals Titiaan, Tintoretto en Veronese. Hun bijdragen aan de kunst zijn nog steeds te zien in de vele musea en kerken van de stad.

Verval en Herval: Hoewel de stad haar positie als maritieme supermacht in de 16e eeuw begon te verliezen aan andere Europese staten, bleef het een centrum van cultuur en kunst. Echter, met de val van de Republiek Venetië in 1797, kwam een einde aan een duizendjarige geschiedenis van onafhankelijkheid. Ondanks bezetting en veranderingen in soevereiniteit, heeft Venetië haar unieke karakter en erfgoed weten te behouden.

Geinteresseerd na deze geschiedenisles in een rondleiding met gids door het hart van Venetie? Waar zoveel heeft afgespeeld?

Boek dan deze tour door het Dogen Paleis en de Basiliek >

Toen Napoleon de stad innam, is de laatste van 120 Dogen verdwenen. Van 1866 behoort Venetie weer tot Italie.

Tussen 1930 - 1940 heeft Mussolini de verbindingsbrug 'Via della Libertá' laten bouwen tussen Venetie en het vaste land. Deze brug tussen het vaste land en Venetie is bijna 4km lang.  

Toen is Venetie herontdekt door wereldreizigers zoals jij en ik. 

  • Weet jij waar de bezienswaardigheden; San Marco Basilica en het San Marco Plein hun namen aan te danken heeft?

**Een  belangrijke noot uit de geschiedenis in Venetie: Venetiaanse handelaren namen in 828 (n. Chr.) vanuit Alexandrië het lichaam mee van de Heilige Mark naar Venetie.

Hij werd het symbool van de stad en zij geloofden dat de heilige Mark hun voorspoed gaf. Basiliek San Marco is toen gebouwd.

Conclusie:

Bij een bezoek aan Venetië doet men er goed aan om zich te verdiepen in de rijke geschiedenis van Venetië. Deze kennis geeft niet alleen diepte aan je ervaring, maar brengt ook de stenen bruggen, smalle steegjes en majestueuze paleizen tot leven in hun historische context. Het is een stad waar elk gebouw, elke brug en elk kanaal een verhaal te vertellen heeft. Dompel je onder in de geschiedenis van Venetië en laat de stad je betoveren op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.Je hebt gelezen over de geschiedenis van Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Venetie Tips >  Geschiedenis Venetie >

Lees ook:

Deze Venetie tips mag je ook niet missen:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com
Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com