Mijn Venetie reis was geweldig en goedkoop
Koud bier - Zonnig weer - Ontdek een **** Camping

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Mijn Venetie reis. Wil jij dezelfde ervaring? Net als jij zocht ik een goedkope vakantie naar Venetië. Mijn Venetië reis moest goed georganiseerd zijn, want ik ging met mijn gezin. 

Ik besloot om met de auto naar Venetië te reizen. Een auto is comfortabel om ook nog naar andere plekje rond Venetië te rijden. We gingen overnachten in familie park Marina Di Venezia. Dit camping resort ligt bij Venetië op het schiereiland Punta Di Sabbioni. De reis naar Venetië ging goed. Mijn twee kinderen (2 & 4 jaar) sliepen goed op de achterbank. Maar ik had mijn aankomst toch wat comfortabeler verwacht. 

Venetie Reis Marina di Venezia

Mijn Venetie reis van 13 uur vanuit Amsterdam. Best pittig, maar het moest een goedkope reis naar Venetië worden. En de auto is dan best een leuk alternatief. Bovendien ben je vrij om te gaan met je auto waar en wanneer je wilt. Bijvoorbeeld de omgeving van Venetië verkennen. Of je gaat extra overnachten ergens op de route. 

Ik vertrok om 19:30 uur uit Nederland en kwam 10:30 de volgende ochtend aan in Venetië. Niet geslapen, dus ik was best moe. 

Ik had het helemaal uitgedacht. Met de auto op de veerboot (tronchetto) van Venetie via Lido naar Punta Di Sabbioni. Met de veerboot kun je Punta Di Sibbioni namelijk in 45 minuten bereiken. Dit is een snellere manier, dan als je om moet rijden via Jesolo naar Punta Di Sabbioni. Daarom dacht ik, dit is een leuk idee, ook voor mijn kinderen...

Ik kwam met mijn auto aan op de kade om het kaartje te kopen. MAAR,,, sinds een jaar is de lijndienst opgeheven!!! De veerboot gaat nu alleen naar het eiland Lido. Op de site van ACTV stond de lijndienst nog in werking. Maar de veerboot naar Punta Di Sabbioni bestaat niet meer!!! Ze hebben het nu gewijzigd op de ACTV site.  

De Italiaanse man bleef nee schudden. Mijn idee om met de veerboot te gaan ging niet meer door. Nu een extra uur rijden via Jesolo naar Marina Di Venezia. Zucht.... Het was heet en iedereen was moe.

Venetie Reis Punta di Sabbioni

Wat een teleurstelling... Hoe kon mij dit gebeuren. Ik kom zo vaak in Venetie. En nu ging dit mis. De teleurstelling was ook te zien op de gezichten van mijn kinderen. Ze keken er naar uit om na een lange autorit op de veerboot te gaan. 

Op mijn Venetie reis moest ik een route nemen door lokale kleine dorpjes. En er is maar één hoofdweg die naar de vele campings op het schiereiland gaat. Vanuit Venetië moet je richting San Marco Airport en daarna richting Jesolo. Vanuit hier wordt richting aangegeven naar het populaire Punta Di Sabbioni. 

Ik had het al verwacht... Een lange file op die ene hoofdweg. Door de vakantieperiode waren wij al lang niet meer de enige. Overal caravans en campers. In plaats van 1 uur, duurde die extra reis nog eens 3 uur. 

Onze stacaravan op Marina Di Venezia had ik geboekt via VacanSelect.nl. Dit is een site die stacaravans voor verhuur aanbiedt in Europese vakantieparken. En ik had hier positieve dingen over gehoord. Op de Venetie camping aangekomen duurde het echter nogmaals 1 uur om in te checken. 

In totaal stonden er ongeveer 10 gezinnen te wachten voor de check-in. Uiteindelijk nam iemand ons mee naar het vakantiehuis. 

Eindelijk,,, om 16:30 uur aangekomen in het aangename park in ons huisje. Een koud biertje op de veranda en de rest van het gezin was het familie park aan het verkennen. Dan smaakt een biertje heerlijk!

Verschrikkelijk toch? Nee, valt mee na een lange autorit. Maar nu kun jij je wel extra goed voorbereiden ;). 

Nieuwste pagina op deze site

  1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

    Jul 13, 24 06:42 AM

    Ticket Vaporetto
    Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Zou jij mijn Venetie Reis opnieuw doen?

Reis naar Venetie

In totaal bleven wij 4 nachten op Marina Di Venezia. Daarna 3 nachten in het centrum van Venetie. In Hotel Palazzo Priuli. De auto parkeerde ik in de 'San Marco garage' op het Piazzale Roma in Venetie. Ik had goedkope parkeertickets kunnen reserveren via Parclick. Dan kun je gewoon de autogarage in rijden en je hebt al voldaan. 

De reis terug naar Nederland deed ik wat rustiger aan. Met mijn gezin hebben we Verona en het zuiden van Duitsland nog gezien. Ik heb genoten van onze reis naar Venetie. De combinatie van een familie park en een stedentrip in Venetie is goed bevallen. Speciaal met mijn eigen auto kon ik rijden waar ik wilde. En dat is comfortabel. 

Zou jij deze reis naar Venetie opnieuw doen? Wat denk jij?


Misschien heb je meer interesse in mijn volgende blog pagina:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website

Je hebt gelezen over mijn Venetie Reis. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Vakantie in Venetie >  Mijn Venetie Reis >

Lees ook: