Ik vond mijn Venetie reis geweldig

Home >  Vakantie in Venetie >  Mijn Venetie Reis >Net als jij zocht ik een goedkope vakantie naar Venetie. Mijn Venetie reis moest goed georganiseerd zijn, want ik ging met mijn gezin. 

Ik besloot om met de auto naar Venetie te reizen. Overnachten in familie park Marina Di Venezia. Dit camping resort ligt bij Venetie op het schiereiland Punta Di Sabbioni. 

De reis naar Venetie ging goed. Mijn twee kinderen (2 & 4 jaar) sliepen goed op de achterbank. Maar ik had mijn aankomst toch wat comfortabeler verwacht. 

Venetie Reis Marina di Venezia

Mijn Venetie reis van 13 uur vanuit Amsterdam. Best pittig, maar het moest een goedkope reis naar Venetie worden. En de auto is dan best een leuk alternatief. Bovendien ben je vrij om te gaan met je auto waar en wanneer je wilt. Bijvoorbeeld de omgeving van Venetie verkennen. Of je gaat extra overnachten ergens op de route. 

Ik vertrok om 19:30 uur en kwam 10:30 de volgende ochtend aan in Venetie. Niet geslapen, dus ik was best moe. 

Ik had het helemaal uitgedacht. Met de auto op de veerboot (tronchetto) van Venetie via Lido naar Punta Di Sabbioni. Met de veerboot kun je Punta Di Sibbioni namelijk in 45 minuten bereiken. Dit is een snellere manier, dan als je om moet rijden via Jesolo naar Punta Di Sabbioni. Daarom dacht ik, dit is een leuk idee, ook voor mijn kinderen...

Ik kwam met mijn auto aan op de kade om het kaartje te kopen. MAAR,,, sinds een jaar is de lijndienst opgeheven!!! De veerboot gaat nu alleen naar het eiland Lido. Op de site van ACTV stond de lijndienst nog in werking. Maar de veerboot naar Punta Di Sabbioni bestaat niet meer!!! Ik geloof dat ze het nu hebben gewijzigd op de ACTV site.  

De Italiaanse man bleef nee schudden. Mijn idee om met de veerboot te gaan ging niet meer door. Nu een extra uur rijden via Jesolo naar Marina Di Venezia

Venetie Reis Punta di Sabbioni

Wat een teleurstelling... Hoe kon mij dit gebeuren. Ik kom zo vaak in Venetie. En nu ging dit mis.

De teleurstelling was ook te zien op de gezichten van mijn kinderen. Ze keken er naar uit om na een lange autorit op de veerboot te gaan. 

Op mijn Venetie reis moest ik een route nemen door lokale kleine dorpjes. En er is maar één hoofdweg die naar de vele campings op het schiereiland gaat. Vanuit Venetie moet je richting San Marco Airport en daarna richting Jesolo. Vanuit hier wordt richting aangegeven naar het populaire Punta Di Sabbioni. 

Ik had het al verwacht... Een lange file op die ene hoofdweg. Door de vakantieperiode waren wij al lang niet meer de enige. Overal caravans en campers. In plaats van 1 uur, duurde die extra reis nog eens 3 uur. 

Onze stacaravan op Marina Di Venezia had ik geboekt via SelectCamp.nl. Dit is een site die stacaravans voor verhuur aanbiedt in Europese vakantieparken. En ik had hier positieve geruchten over gehoord. Op de Venetie camping aangekomen duurde het echter nogmaals 1 uur om in te checken. 

In totaal stonden er ongeveer 10 gezinnen te wachten voor de check-in. Uiteindelijk nam iemand ons mee naar het vakantiehuis. 

Eindelijk,,, om 16:30 uur aangekomen in het aangename park in ons huisje. Een koud biertje op de veranda en de rest van het gezin was het familie park aan het verkennen. Dan smaakt een biertje heerlijk!


Zou jij mijn Venetie Reis opnieuw doen?

Reis naar Venetie

In totaal bleven wij 4 nachten op Marina Di Venezia. Daarna 3 nachten in het centrum van Venetie. In Hotel Palazzo Priuli. De auto parkeerde ik in de 'San Marco garage' op het Piazzale Roma in Venetie. 

De reis terug naar Nederland deed ik wat rustiger aan. Met mijn gezin hebben we Verona en het zuiden van Duitsland nog gezien. 

Ik heb genoten van onze reis naar Venetie. De combinatie van een familie park en een stedentrip in Venetie is goed bevallen. Speciaal met mijn eigen auto kon ik rijden waar ik wilde. En dat is comfortabel. 

Zou jij deze reis naar Venetie opnieuw doen? Wat denk jij?Goedkoop Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetie, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden? Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over mijn Venetie Reis. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Vakantie in Venetie >  Mijn Venetie Reis >

Lees ook: