Waarom Goedkoop naar Venetie best een uitdaging is?

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Het is namelijk héél makkelijk om hier geld uit te geven. Op deze pagina lees je hoe goedkoop naar Venetie kunt gaan. Er niet alleen dat, maar ook tips om goedkoop te overleven in de stad.

We beginnen daarom bij het begin om goedkoop naar Venetië toe te vliegen. Hoe doe je dat?

1. Wanneer en hoe boek je een goedkope vliegticket naar Venetië?

Goedkoop naar Venetie

We kennen allemaal die gelukkige reizigers die elke keer dat ze vliegen extreem goedkope tarieven weten te scoren.

Hier komen de tips:

Wacht niet tot het allerlaatste moment om de vlucht vast te leggen. Doe onderzoek en kijk of Venetië nog een luchthaven heeft. Dit is het geval met Treviso Airport (32km van Venetië). De prijzen per vliegveld verschillen enorm.

En dan nog de periode wanneer je het goedkoopst vliegt. Dit zijn over een heel jaar bekeken de maanden januari en april.

Hoeveel kost een vlucht naar Venetië vanuit Nederland of België? 

Als frequente bezoeker van Venetië heb ik veel airlines gevlogen naar Venetië. 1x vanuit Eindhoven, 1x Brussel, maar eigenlijk de rest via Schiphol Amsterdam. Dus zowel met Transavia, KLM, Alitalia, Easyjet en Ryan Air. Deze airlines gebruiken zowel Treviso Aiport als Marco Polo Airport. Dus let goed op als je boekt.

De gemiddelde prijs voor een retour vlucht was €118 per persoon. Dus van deze goedkope Venetië prijs mag je uit gaan.

Wat is de beste dag om te vliegen?

Om goedkoop naar Venetie te gaan kun je het beste de woensdag, donderdag of zaterdag gaan. Donderdag is daaruit de beste dag. Ben je benieuwd hoe ver vooraf je het beste een vliegticket kunt scoren? We hebben gemerkt dat dit ruim 90 dagen voor vertrek is of de periode 30 tot 60 dagen voor vertrek.

Maar hoe overleef je Venetië zonder veel geld? De stad heeft...

2. ...De rust, de schoonheid, goedkoop eten... En er is veel GRATIS!

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Geen auto's, geen wegen, alleen boten en kanalen, wat bijdraagt ​​aan de rust en schoonheid van de stad. Bekend om zijn romantiek en charme, het is vol charisma en stijl die voor elk wat wils heeft.

Als je goedkoop naar Venetië gaat, dan kun je het best aankomen met trein of bus. Of parkeer je auto op een gratis parkeerplek. Die parkeerplekken heb ik omschreven op mijn andere site; parkeren-in-Venetie.nl

Een accommodatie kun je beter kiezen in de suburbs van Mestre. Hier heb je goedkopere hostels en hotels. Je kan met de goedkope tram of bus in Venetië komen.

Ben je eenmaal in Venetië? Ontdek de stad door te wandelen en niet de vaporetto boot te nemen. Dat kost namelijk al gauw €9,50 per keer. Door te wandelen bezuinig je erg veel op de vervoerkosten. Koop je dagkaart voor het OV in Venetië vooraf >

Wil je goedkoop eten? Dan raad ik de wijk Dorsoduro aan. Dit is aan de zuidkant van de stad Venetië en betekent letterlijk "harde heuvelrug." Tegenwoordig heeft Dorsoduro de beste balans tussen het toeristische Venetië en zijn authentieke kant. Geniet van aanzienlijk lagere prijzen in bars, cafés en restaurants in dit gebied.

Drink samen met de lokale bevolking het iconische "Spritz" -drankje in een van de vele bars van Campo Santa Margherita, het hart van de wijk Dorsoduro. Dit gebied is misschien wel de beste plek om te ontspannen na een lange wandeling door de stad.

Eet lekkere cicchetti: kleine sandwiches, die je kunt kopen in de vele Bacaro-winkels verspreid over de buurt. Geniet vanaf 2 euro van die lekkernijen en vul je energie weer aan. Ook in deze buurt vind je genoeg musea.

En om helemaal goedkoop naar Venetie te gaan zijn er...

3. ...Gratis musea en activiteiten in Venetië

Goedkoop naar Venetie gratis musea

Bezoek gratis de Basiliek van San Marco, de Basilica di Santa Maria della Salute en de vele andere prachtige kerken. Veel van deze (gratis) kunst- en fotogalerijen zijn verspreid over de stad.

Een andere manier om geld te besparen bij de grote musea is door een gecombineerde ticket te kopen; zoals voor Palazzo Rezzonico, Ca D’oro en Ca ’Pesaro Gallery.

Je kunt ook gratis genieten door op het dakterras te gaan van Fondaco dei Tedeschi, een prachtig warenhuis (mede ontworpen door de Nederlander Rem Koolhaas) vlakbij de beroemde Rialtobrug. Geniet van de schoonheid, het weidse uitzicht op het Canal Grande. Vaak hoef je bij dit uitkijkpunt niet eens in de rij te staan om naar boven te gaan.

Wil je toch meer van de stad weten een beetje geld uitgeven? Een goedkope audiotour is een perfecte optie!

Waar je beter over naar kunt denken...

4. ...Bezoek Venetië in het goede seizoen en boek je accommodatie ruim van tevoren

Het komt nog voor dat mensen op de bonnefooi goedkoop naar Venetie gaan en verwachten ergens een goedkope slaapplaats te kunnen krijgen. Dat lukt meestal niet of je betaalt de hoofdprijs. Pas ook op dat je de stad niet bezoekt in de zomermaanden van eind juni t/m september. De stad is dan te druk. Het is echt een verschil, want je geniet veel minder van de stad door de drukte en ook de hitte. Daarbij komt dat de prijzen in het algemeen hoger zijn, dan in andere seizoenen.

5. Goedkoop naar Venetie en andere tips:

Goedkoop naar Venetie en Tips
 • Eet je hoofdmaaltijd tijdens de lunch en weg van de belangrijkste toeristische gebieden.
 • Van al het wandelen krijg je waarschijnlijk dorst, vooral als het warm weer is. Koop goedkoop een fles water bij een supermarkt in Venetie
 • Er zijn ongeveer 100 drinkfonteinen met goed en gratis drinkwater in Venetië. Vul hier je flesje bij.
 • Breng goedkoop tijd door met het genieten van de prachtige winkelstraatjes en arcades!
 • Volg een goedkopere rondleiding door het Fenice Opera House als je geen kaartje hebt van een voorstelling
 • Als het luisteren naar een Vivaldi concert op je to-do lijst staat, zijn er verschillende kerken en kleine concertzalen waar uitvoeringen relatief goedkoop zijn
 • Breng een avond door in een campo en geniet van een glas wijn terwijl je de lokale families ziet samenkomen om te socializen.
 • Vermijd het zomerse hoogseizoen en het carnaval


Je hebt gelezen over goedkoop naar Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Vakantie in Venetie >  Goedkoop naar Venetie >

Ook interesse in een andere Venetie Vakantie pagina?

Verder lezen:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website