Favoriete Hotel aan het Kanaal in Venetie!
Ik heb Hotels in Venetie bezocht 
Gelukkig breng je niet veel door op je kamer 

Een hotel aan het kanaal in Venetie? Ik dacht dit moet geen probleem zijn. Toch was mijn zoektocht voor een mooi hotel aan het 'Canal Grande' moeilijker dan ik dacht. Welk hotel kies jij?

Er is voldoende keuze, maar kies eens de beste.

Ik laat je drie van mijn favoriete hotels aan het kanaal zien: 

  1. **** Hotel Rialto  Direct reserveren >
  2. **** Canal Grande Hotel Direct reserveren >
  3. **** Boscolo Bellini Direct reserveren >

Maar welke is mijn favoriet?

Dat lees je in mijn...

Booking.com

...Top 3 hotel aan het kanaal in Venetie 

Hotel Rialto Venetie

No. 14 sterren Hotel Rialto is naast de Rialto Brug. De locatie is ideaal en de 'Vaporetto' stopt aan de voorkant van het hotel! 

Het San Marco Plein ligt op 600 meter afstand. En je hebt een fantastisch uitzicht als je een hotelkamer hebt die uitkijkt over Canal Grande. Stiekem is dit hotel aan het kanaal wel mijn favoriet. 

Het personeel gaf me namelijk een warm welkom toen ik arriveerde. Ze hebben me geholpen met de 2 koffers die ik bij me had. Hotel Rialto heeft traditionele Venetiaanse hotelkamers. De airconditioner werkt naar behoren en geeft weinig geluid. De ramen sluiten goed en heeft hierdoor voldoende geluidsisolatie. 

Het ontbijt is prima. En je kunt buiten eten op het terras langs het kanaal! Kort samengevat heeft het hotel een goede prijs-kwaliteit en ligt het direct aan het kanaal in Venetie.  

Canal Grande Hotel Venetie

No. 2: Venetie heeft veel Kanalen... Maar het heeft ook Canal Grande Hotel! De naam zegt het al; 'Canal Grande Hotel' is een 4 sterren hotel aan het kanaal in deze prachtige stad. 

Het hotel aan het water heeft de stijl uit de 18e eeuw. Het gebouw is een oude woning geweest van een aristocraat. Het hotel kijkt uit op Canal Grande en is een prachtige locatie in het centrum van Venetie. 

Geniet van de ruime suites. Relax met een drankje op het terras van het hotel. Boten kunnen bij het hotel aanmeren. Dus wil je een taxi-boot gebruiken? Geen probleem.

Hotel Boscolo Bellini Venetie

No. 3: Een ander hotel aan het kanaal is ‘Boscolo Bellini’. Het 4-sterren hotel is vlakbij het treinstation van Venetie. Een goede locatie vind ik zelf!

Het personeel was heel vriendelijk tegen mij. De schone kamers zijn ruim en comfortabel. Ik vond de antieke meubels en marmeren badkamer het mooist. En sommige hotelkamers kijken uit op het kanaal Canal Grande.  

Hotel Boscolo Bellini is gehuisvest in een historisch gebouw in de wijk Cannareggio. Ideaal als je aankomt of weg gaat uit Venetie. Dan hoef je niet zo ver te lopen om op Piazzale Roma (parkeer of busstation) of het treinstation Santa Lucia te komen. Slechts twee minuten afstand van het station. 

Andere plekken aan het water vlakbij Venetie

Nieuwste Artikel

  1. Boek Nu: Expert-Geleide Busreis Venetie!

    Dec 05, 23 02:26 PM

    Ervaar het gemak van een comfortabele Busreis Venetie. Boek nu en ontvang deskundige Venetië-tips op onze website!

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Er zijn tal van andere hotels die aan het kanaal zitten. Vaak een klein hotel of ze hebben maar twee kamers aan de kant van het kanaal. De hotelkamers zijn dan vaak 30% duurder in vergelijking met een kamer zonder raam of uitzicht op een muur. 

Hotel-Lisbona-KameruitzichtVanuit mijn hotelkamer in Venetie

Gelukkig weet ik dat je toch niet veel tijd zult doorbrengen op je kamer. Dus wat heb je aan het uitzicht. Toch? Buiten heb je veel mooier uitzicht. En als je in de ochtend wakker wilt worden met een uitzicht op het kanaal in Venetie, dan loop je toch even naar buiten. De straten zijn nog rustig en de eerste schoonmakers zijn op de straat en het vuilnis wordt opgehaald.

Heerlijk om zo de dag te beginnen. En als je geluk hebt is het koffie tentje al open voor een heerlijke espresso of cappuccino. Lees hier over de hotels in de 8 wijken van Venetië.

In essentie: Terwijl het vinden van het perfecte hotel aan het kanaal in Venetië een mooie aanvulling kan zijn op je ervaring, nodigt de stad je uit om te verkennen, waardoor je waarschijnlijk weinig tijd in je kamer zult doorbrengen.Je hebt gelezen over Hotels die romantisch naast het water staan. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Hotels >  Hotel aan het kanaal in Venetie >

Lees ook:

Meer artikelen over hotels in Venetie:


- UNIEKE COMBINATIE TICKETS MET KORTING -

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com