3 nachten in Hotel al Vagon

Home >  Venetie Hotels >  Hotel al Vagon >

Overnachten in Venetie hotel al vagon

Ik had een goed hotel nodig als ik mee deed aan de marathon van Venetie. En ik kwam uit bij Hotel al Vagon.

Terwijl de start van de marathon helemaal niet in Venetie is, vond ik een hotel in het midden van Venetie erg belangrijk.

Het hotel heeft helemaal niets met de marathon te maken. Het hotel is redelijk goedkoop, is zeer comfortabel, maar ze hebben geen ontbijt. Benieuwd? Boek en reserveer nu Hotel al Vagon >

Verblijf in het hotel

Bij binnenkomst zie je een eenvoudige receptie en rechts de trap naar boven. Ik had kamer 29 met uitzicht op een kanaal ‘Santi Apostoli’. Dit is wel één van de ruimste kamers. Er is nog een kamer die zo ruim is, maar die zit aan de andere kant met uitzicht op het kleine plein.

De kamer is klassiek Venetiaans ingericht met een 2-persoonsbed, een eigen badkamer met douche, satelliettelevisie en voldoende ruimte om de bagage kwijt te kunnen. Handig is ook de goede WiFi verbinding van het hotel. Hier had ik geen enkel probleem om in te loggen.

Het personeel aan de incheckbalie wisselde iedere dag en waren erg vriendelijk. Als we onze kamer verlieten leverden wij de sleutel in. 24 uur per dag is iemand aanwezig. In de nacht is de deur op slot, maar door aan te bellen laten ze je zo binnen.

Er is dus geen ontbijt in dit hotel. Maar dat vond ik niet erg, want in Venetie kun je gemakkelijk je eigen lunch kopen in de ochtend of de avond voor het slapen gaan. Ik mocht de laatste dag bij het uitchecken op de foto met de eigenaar (Maurizio La Faci).


Beoordeling Hotel al Vagon

Venetie Hotel al Vagon

Mijn verblijf van 3 nachten heeft mij EUR 432,- gekost. Dit was van vrijdag t/m maandag. Nieuwsgierig naar jouw tarief? Reserveer Al Vagon hier >

Concluderend heb ik het erg goed gehad in het hotel. De hotelkamer was schoon, ik had een uitzicht en de locatie was ideaal.

Ik heb opnieuw alles kunnen verkennen rond de Rialto en de fantastische restaurants/bar in de omgeving. Overdag ben je veel buiten en op andere plekken in Venetie.

Zo’n hotel is erg comfortabel na een dag intensief Venetie en een marathon ;). Ik beoordeel de prijs/kwaliteitverhouding daarom als positief.

Route naar het Hotel

Vanuit Marco Polo Airport heb ik de Allilaguna boot genomen naar de Rialto en vanaf daar is het 7 minuten lopen naar het hotel. Klinkt simpel,, en ik ben ervaren in Venetie. Toch kun je verdwalen met die nauwe steegjes, scheve bruggetjes en drukte door de toeristen. Via Google Maps ben ik er uiteindelijk gekomen.

Route Venetie hotel

Als volgt: Uitstappen bij Rialto -> vanaf de voet van de brug lopen richting ‘Campo S. Bortolomio’ -> direct links op het pleintje -> rechtdoor lopen langs het warenhuis “Coin” ->

links van je moet het historisch restaurant Fiaschetteria Toscana tegenkomen -> nog een klein stukje rechtdoor over het bruggetje -> op het kleine plein links en dan ben je er en zie je het uithangbord met al Vagon.


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over Hotels in Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Hotels >  Hotel al Vagon >

Lees verder: