Wat zijn de beste Hotels Buiten Venetie?
Ik vertel je de voordelen (en ook nadelen)

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Waarom gaat men naar hotels buiten Venetie? Omdat ze denken dat ze geld besparen? 

Daar ben ik het niet helemaal mee eens, want er zijn meer nadelen dan voordelen als je de stad echt wilt bezoeken. 

Ik ga in dit artikel de voordelen opnoemen wat de beste plekken zijn en daarna de nadelen.

Om te beginnen: Ik vind het grootste voordeel met een hotel buiten de stad Venetie dat de restaurants rond de hotels goedkoper zijn dan in Venetie. 

 
Buiten Venetie Hotel Treviso

Je hebt andere uitvalswegen en gemiddeld gezien is de prijs kwaliteitsverhouding van de hotels buiten Venetie beter.

Neem het stadje Treviso. Dit is een prachtige omgeving met een charmant oud centrum. Vanaf Treviso Airport kom je hier met de taxi of met de buslijn no.6.

Met Hotel Continental**** als voorbeeld en een prijs in augustus van EUR 60,- voor een single room per nacht. Vlakbij het station van Treviso. Dat is een mooie deal als je deze reserveert via Booking.com. Ik gebruik deze site altijd, want hoe meer je het gebruikt hoe meer hotels goedkoper voor je worden. Reserveer hier >

Wil je meer hotels buiten Venetie ontdekken? Kijk dan eens voor...

...Een hotel op het eiland Lido

Venetie hotel Buiten Lido

Op het eiland Lido kun je gebruik maken van het lange uitgestrekte strand van 7 km. Ideaal als je met kinderen gaat en wilt gaan zwemmen voor de verkoeling.

Op Lido zijn de wegen en trottoirs breder (hier mogen auto’s rijden) en is alles ruimtelijker dan het drukke Venetie.

Met veel vaporetto’s naar de stad Venetie zijn er voldoende verbindingen naar Venetie. Het duurt vanaf Lido 20 min naar het San Marco Plein in Venetie. Op slechts 100m afstand van het strand heb je het familie Hotel Byron*** met een prijs in augustus van EUR 130,- voor een tweepersoonskamer per nacht via Booking.com. 

Andere opties zijn de grotere stad Mestre. Dan kun je zo met de tram, bus of trein naar het hart van Venetie. Kijk voor...

...Hotels Buiten Venetie in Mestre en Marghera

Mestre hotel Venetie buiten

De stad Mestre heeft enkele leuke straatjes en pleintjes. Maar het stadse gevoel is hier fors aanwezig. Toeterend verkeer, drukte en industrie maakt het voor mij minder aantrekkelijk.

Maar het maakt veel goed als je lekker dichtbij het treinstation slaapt en makkelijk naar Venetie kunt met de trein. Tegenover het station is het kwalitatieve Best Western Hotel Bologna****.

Je bent dan met de trein of bus lekker snel in Venetie. Als voorbeeld met een prijs in augustus voor een tweepersoonskamer van EUR 120,- per nacht.

Met het vliegtuig? Dan is een...

...Hotel vlakbij het vliegveld een optie

Hotel Buiten Venetie - Airport

En ik had er al eerder over geschreven; Een hotel vlakbij Marco Polo Airport, dat is Courtyard by Marriott Venice Airport**** als voorbeeld met een prijs in augustus van EUR 110,- voor een tweepersoonskamer per nacht.

Het is slecht op enkele minuten afstand van het vliegveld en voldoende vervoersmogelijkheden. Dit hotel heeft een eigen shuttle dienst naar Venetie. Ideaal!

Maar wat is nu het nadeel van een hotel buiten Venetie?

Mijn voorkeur gaat naar een hotel in de stad namelijk. Lees waarom... 

...Geen hotels buiten Venetie

Nieuwste pagina op deze site

 1. Van het Vliegveld naar Venetie? Hoe doe je het Snel & Goedkoop?

  May 26, 24 06:14 AM

  Email-Venetie
  Hoe kom je Van het Vliegveld naar Venetie? Ik help je, want ik laat opties zien Sne Hoe kom je daar het Snelst & Goedkoopst. Mijn Venetie Ervaring

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet
Hotels buiten Venetie

Zoals ik al zei, ik vind dat er meer nadelen zijn voor een hotel buiten Venetie dan een hotel in de historische stad. Een hotel buiten Venetie is gewoon niet hetzelfde als in de stad zelf. Is de prijs jouw drempel, dan zijn er voldoende alternatieven in B&B’s, hostels en appartementen. De kwaliteit is echt voldoende.

Maar een **sterren hotel in Venetie raad ik niet aan; klein; muf, dit wil je niet. Je moet goed zoeken en ruim van te voren reserveren. Dit scheelt in de prijs. Met hotels buiten Venetie moet je rekening houden met extra uitgaven:

 • Het transport iedere dag naar Venetie en terug naar je hotel buiten Venetie
 • Vaak is de trip retour naar het hotel erg onplezierig
 • Je mist de Venetiaanse sfeer in de stad, s'ochtends vroeg op de Rialto Brug bijvoorbeeld

Vervoer tussen een hotel buiten Venetië en de stad zelf kan aardig in het budget oplopen. Je zult realiseren dat een hotel buiten Venetië niet goedkoper is dan een hotel in Venetië. De drukte van de toeristen die gelijktijdig de stad verlaten en jij gaat met de stroom mee.

Naar mijn mening moet een reiziger in Venetië blijven en lekker verdwalen als je het hotel terug probeert te vinden na een gezellige avond. Wat is nou heerlijker als je na een dag slenteren direct je hotel in kunt en gaat genieten van je rust.

Ik denk dat het goed is dat je jezelf gaat onderdompelen in de prachtige 'feel' van Venetie. Na 21:00 uur wordt het rustiger in de stad en is het uitzicht prachtig. Hetzelfde geldt in de ochtend. Tot 10:00 uur is het heerlijk om in de stad te zijn. Je ziet de stad echt tot leven komen.

Mijn tip is om 6:00 uur in de ochtend naar buiten te gaan en prachtige foto’s te nemen. Of neem een verse cappuccino in de zaakjes die al open zijn. Bijvoorbeeld waar ik mijn heerlijkste koffie ooit had Torrefazione Marchi

Je moet goed beseffen; Venetie heeft geen verkeer en ook geen fietsers. Dus die geluiden heb je niet. Het is daarom erg gemoedelijk en rustiger dan je denkt. Vooral met kinderen, want die hoef je niet bij de hand te houden dat ze de straat op rennen.

Als je de toeristendrukte wilt vermijden met een hotel buiten de stad, dan begrijp ik dat. Maar ook in Venetie zijn er rustige wijken en plekken waar je charmante hotels kunt vinden waar je geen last hebt van de toeristen. Dus denk nog eens na… 

Bekijk hier alle hotels buiten Venetie om toch even te kijken ;)


Je hebt gelezen over hotels buiten Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Hotels >  Hotels Buiten Venetie >

Andere Hotel artikelen op de site: 

Lees ook:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website