180 pagina's over Venetie - Bespaar geld - Reis Ervaringen - Tips, do's & don'ts - Jouw gids


TIPS & SNELMENU


Wat zijn de beste hotels buiten venetie?

Home >  Venetie Hotels >  Hotels Buiten Venetie >Waarom gaat men naar hotels buiten Venetie? Omdat ze denken dat ze geld besparen? 

Daar ben ik het niet helemaal mee eens, want er zijn meer nadelen dan voordelen als je de stad echt wilt bezoeken. Ik ga voor jouw de voordelen opnoemen wat de beste plekken zijn en daarna de nadelen.

Ik vind het grootste voordeel met een hotel buiten de stad Venetie dat de restaurants rond de hotels goedkoper zijn dan in Venetie. 

Buiten Venetie Hotel Treviso

Je hebt andere uitvalswegen en gemiddeld gezien is de prijs kwaliteitsverhouding van de hotels buiten Venetie beter.

Neem het stadje Treviso. Dit is een prachtige omgeving met een charmant oud centrum.

Vanaf Treviso Airport kom je hier met de taxi of met de lijn no.6.

Met het goede Hotel Continental**** als voorbeeld en een prijs in augustus van EUR 60,- voor een single room per nacht. Vlakbij het station van Treviso. 


Venetie hotel Buiten Lido

Op het eiland Lido kun je gebruik maken van het lange uitgestrekte strand van 7 km. Ideaal als je met kinderen gaat en even wilt gaan pootje baden voor de verkoeling.

De strandhuisjes geven je een goed gevoel. Op Lido zijn de wegen en trottoirs breder (hier mogen auto’s rijden) en is alles ruimtelijker dan het drukke Venetie.

Met veel vaporetto’s naar de stad Venetie zijn er voldoende verbindingen naar Venetie. Het duurt 20 min naar het San Marco Plein. Op slechts 100m afstand van het strand heb je het familie Hotel Byron*** met een prijs in augustus van EUR 130,- voor een tweepersoonskamer per nacht. 


Mestre hotel Venetie buiten

De stad Mestre heeft enkele leuke straatjes en pleintjes. Maar het stadse gevoel is hier fors aanwezig. Toeterend verkeer, drukte en industrie maakt het voor mij minder aantrekkelijk.

Maar het maakt het goed als je lekker dichtbij het treinstation slaapt en makkelijk naar Venetie kunt. Tegenover het station is het kwalitatieve Best Western Hotel Bologna****.

Je bent dan met de trein of bus lekker snel in Venetie. Als voorbeeld met een prijs in augustus voor een tweepersoonskamer van EUR 120,- per nacht.


Hotel Buiten Venetie - Airport

En ik had er al eerder over geschreven; Een hotel vlakbij Marco Polo Airport, dat is Courtyard by Marriott Venice Airport**** als voorbeeld met een prijs in augustus van EUR 180,- voor een tweepersoonskamer per nacht.

Het is slecht op enkele minuten afstand en voldoende vervoersmogelijkheden. Dit hotel heeft een eigen shuttle dienst naar Venetie. Ideaal!!!

Waarom geen hotels buiten Venetie 

Zoals ik al zei, ik heb meer nadelen op een hotel buiten Venetie dan een hotel in de historische stad. Het is gewoon niet hetzelfde als Venetie. Is de prijs jouw drempel, dan zijn er voldoende alternatieven in B&B’s, hostels en appartementen. Kwaliteit is voldoende.

Een **sterren hotel in Venetie raad ik niet aan; klein; muf, dit wil je niet. Je moet goed zoeken en ruim van te voren reserveren. Dit scheelt in de prijs.

Kwaliteit-prijs verhouding is de belangrijkste en met een hotel buiten Venetie moet je rekening houden dat er vervoerskosten bijkomen. Al met al kan dit behoorlijk oplopen.

Daar komt bij dat de reis naar je hotel buiten de stad het minst aantrekkelijke einde is van de dag. De toeristenstroom in het hoogseizoen is niet fijn. En wat is nou heerlijker als je na een dag slenteren direct je hotel in kunt en gaat genieten van je rust.

Ik denk dat het goed is dat je jezelf gaat onderdompelen in de prachtige 'feel' van Venetie. Na 21:00 uur wordt het rustiger in de stad en is het uitzicht prachtig. Hetzelfde geldt in de ochtend. Tot 10:00 uur is het heerlijk om in de stad te zijn. Je ziet de stad echt tot leven komen.

Mijn tip is om 6:00 uur in de ochtend naar buiten te gaan en prachtige foto’s te nemen. Of neem een verse cappuccino in de zaakjes die al open zijn. Bijvoorbeeld waar ik mijn heerlijkste koffie ooit had Torrefazione Marchi

Je moet goed beseffen; Venetie heeft geen verkeer en ook geen fietsers. Dus die geluiden heb je niet. Het is daarom erg gemoedelijk en rustiger dan je denkt. Vooral met kinderen, want die hoef je niet bij de hand te houden dat ze de straat op rennen.

Als je de toeristendrukte wilt vermijden met een hotel buiten de stad, dan begrijp ik dat. Maar ook in Venetie zijn er rustige wijken en plekken waar je charmante hotels kunt vinden waar je geen last hebt van de toeristen. Dus denk nog eens na… Goedkoop Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetie, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden? Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over hotels buiten Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Hotels >  Hotels Buiten Venetie >

Lees ook: