Tickets voor de Vaporetto Venetie Boot – Hoe werkt dat Vervoer eigenlijk?

Vaporetto Ticket: Opties voor 75 minuten en 24, 48, 72 uur of een hele week. Allemaal met één ticket. Kaart voor het openbaar vervoer (ACTV) in Venetië, waaronder de vaporetto en de bus.

Phone-Venetie

100% Mobiel. Laat de vaporetto ticket op je telefoon zien.

Email-Venetie

Speciale Wensen? Gebruik de support desk van Tiqets.

Twijfel-Venetie

Heb je twijfels? Lees onze artikelen of Contact ons.

De eerste vaporetto Venetie die actief werd in de stad is bijna 150 jaar geleden. Toen was het een kleine stoomboot dat de concurrentie aanging met de gondeliers.

In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de Vaporetto boot in Venetië.

INHOUDSOPGAVE

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK
 1. Zeker weten dat je gebruik gaat maken van de Vaporetto?
 2. De Vaporetto Venetië Prijzen & Tickets
 3. Korting op de Vaporetto en hoe is de ticket te gebruiken?
 4. Venetië Vaporetto Routes en wat je moet weten
 5. Meer weten over Vervoer in Venetië?

1. Zeker weten dat je gebruik gaat maken van de Vaporetto?

Vaporetto betekent feitelijk ‘kleine stoomboot’, die al snel bekend werd als de waterbus. De gondeliers voelden zich verheven boven de vaporetto, want zij konden met hun gondel door de nauwe kanaaltjes en die stoomboot niet. En dat is nog steeds het geval.

Vandaag de dag is de vaporetto vaak vol met toeristen. Het is de goedkoopste manier om in Venetië van punt A naar punt B te komen. Naast natuurlijk het wandelen over de bruggen en door de nauwe straatjes. Wat ik zeker aanraad om te doen, want daar kun je veel geld mee besparen en is ook nog eens leuk om te doen.

Vaporetto Venetie gebruiken

Maar ik weet het bijna zeker, als je in Venetië bent dan ga je gebruik maken van de vaporreto. Ook al zou het alleen maar zijn om naar de eilanden Lido, Murano of Burano te komen.

Goed om te weten is dat de vaporetto dienst bijna 24-uur per dag actief is. Ze zijn het openbaarvervoer in- en rondom Venetië. 2-daagse tickets voor de vaporetto reserveren kun je doen

Elke vaporetto route heeft haar eigen schema. Een belangrijke is vaporetto Lijn 1. Dit is de drukste vaporetto route. Deze route gaat over de Grand Canal helemaal naar Lido en stopt bij elke halte. Sommige routes zijn alleen actief in het hoogseizoen van april tot en met oktober. 

2. De Vaporetto Venetie Prijzen & Tickets

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Je kunt tickets online kopen of bij de loketten op Piazzale Roma, Ferrovia, Rialto en San Marco. Je kunt ze ook kopen bij tabakswinkels (tabacchi), kiosken (edicole), of waar het ACTV-logo ook wordt weergegeven.

De vervoerder van de vaporetto’s is namelijk het bedrijf ACTV (Azienda Consorzio Trasporti Veneziano). Zij zijn verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de gemeente Venetië. Ze verkopen dag tickets om van het ov-gebruik te maken. Dat is handig want per 75 minuten betaal je voor 1 ticket € 9,50 per persoon.

Je kunt dag tickets online kopen via Tiqets vanaf € 12,00:

 • 24-uur = € 30,00
 • 48-uur = € 40,00
 • 72-uur = € 50,00

De online tickets zijn pas actief als jij ze activeert en bij de HelleoVenezia Ticketoffice bent geweest. Staat je hotel op Guidecca of op Lido? Dan ga je de vaporetto veel gebruiken en is het logisch om een dagkaart aan te schaffen. 

Het particuliere bedrijf Alilaguna exploiteert ook een veel gebruikte waterbusdienst. Bijvoorbeeld van- en naar de luchthaven, hoewel hun boten (inclusief een nieuwe hybride elektrisch/diesel) technisch niet als een vaporetto Venetie wordt gezien. Wel een superhandige vervoersdienst als je van het Marco Polo Airport naar Venetië of Lido moet. Koop je Alilaguna tickets online >

3. Korting op de Vaporetto en hoe is de ticket te gebruiken?

 • Ben je in een leeftijd tussen de 6 – 29 jaar dan kun je flinke korting krijgen met de Rolling Venice Discount Card. Met de helft van de prijzen kun je een dagkaart aanschaffen. Dan moet jij jezelf wel even legitimeren bij de HelloVenezia Ticket office op Piazale Roma.
 • Hetzelfde geldt voor 65+ bezoekers die ook een korting kunnen krijgen.
 • Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis mee
 • Honden mogen ook gratis mee, mits aan de lijn (of op je schoot) en met een muilkorf
 • Op de vaporetto Venetie mag je slechts één bagage of koffer mee per persoon + handbagage.
Vaporetto Venetie gebruiken machine

Hoe te gebruiken: Valideer jouw ticket door ze te "vegen of te tikken" op machines die zich bij de instapingang bevinden. Doet je dit niet, dan kan dit leiden tot een fikse boete.

Het groene lampje op de valideringsmachine en het geluidssignaal geven aan dat de ticket correct is gevalideerd.

Het rode of gele lampje en een geluidssignaal duiden op een mislukte poging om te valideren en om de toegang te weigeren. Tegelijkertijd verschijnt de reden voor de mislukte validatie op het display.

4. Venetië Vaporetto Routes en wat je moet weten

 1. Bekijk van tevoren goed de route van de vaporetto die je neemt, zodat je weet waar je uit moet stappen. Via deze link kun je de route downloaden
 2. Op de vaporetto heb je een klein gedeelte, vaak aan de achterkant waar je in de openlucht kunt zitten. Dat is een mooi plekje om van de route te genieten. Vooral als je over de Canal Grande gaat met lijn 1 of lijn 2.
 3. In de ochtend is de vaporetto van het Piazzale Roma richting het San Marco Plein superdruk in het hoogseizoen. Ook weer in de namiddag als de toeristen de stad verlaten van het San Marco naar Piazzale Roma.

 4. Routes voor rolstoelgebruikers: De vaporetto routes 1 en 2 zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Een vaporetto ticket kost slechts € 1,50 per 75 minuten. En je begeleider is zelfs gratis. Ga naar Accessible Venice om de routes voor rolstoelgebruikers te downloaden. Ze geven goede informatie waar- en hoe je met de rolstoel ergens in Venetië kunt komen.
 5. Blijf altijd opletten welke richting de vaporetto op gaat. Want bij kleinere vaporetto haltes komt de waterbus van twee kanten.
 6. Als je toch vergeet om in te checken met je vaporetto ticket, benader dan de conducteur. Vraag om een biglietto. Het zou namelijk erg zonde zijn dat je een boete krijgt voor het zwart reizen op een vaporetto in Venetië.

  Bespaartip: Venetië is een compacte en goed beloopbare stad, en je zou de vaporetto niet vaak moeten gebruiken, tenzij je moeite hebt met lopen, weinig tijd hebt of naar een eiland gaat (zoals het Lido of Murano).

  Mijn advies: wandel wanneer je kunt. En plan het goed in wanneer je gebruik gaat maken van de goedkopere dagkaarten voor de Vaporetto Venetie.

5. Meer weten over Vervoer in Venetie?

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website