Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

Watertaxi VenetieWatertaxi - VS - Vaporetto - VS - Traghetto

Heb je dat wel eens gevoeld? Wind door je haren in een Watertaxi Venetie. Ik heb van Venetië naar het vliegveld een aantal keer de watertaxi genomen. Gewoon omdat het kan, en zo comfortabel.

Het was ook gewoon surrealistisch. Ik bedoel; avondzon en een steeds kleiner wordende Venetië onder de horizon. Een mooie afsluiting van je stedentrip. 

En zeg nou zelf. Droom je ook net zoals fotogenieke filmsterren tijdens het filmfestival om romantisch door Venetië in een watertaxi te varen? Reik je hand maar vast uit aan je grote liefde om aan boord te stappen, want...

...Hoeveel kost een privé watertaxi Venetie?


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com
ABONNEER OP NIEUWSBRIEF
VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Nieuwe Informatie

  1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

    Feb 06, 23 02:16 PM

    Email-Venetie
    Lees tips: Bekijk Vaporetto Routes die je neemt, zodat je weet waar je uit moet stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat. Bij kleinere Haltes komt de Waterbus van 2 kanten

    Lees meer

Watertaxi Venetie kostenWatertaxi gereserveerd door mijn hotel

Ja, direct met de feiten op tafel. Net als de rest van het openbaar vervoer in Venetië zijn de watertaxi's relatief duur.

Een watertaxi Venetie van Marco Polo Airport naar het stadscentrum kost ongeveer tussen € 105 en € 135. De prijs van het treinstation Venezia Santa Lucia en Piazzale Roma naar het stadscentrum ligt tussen € 65 en € 100. Als je duidelijkheid wilt dan is vooraf reserveren een optie. Bijvoorbeeld via Getyourguide kun je een prive watertaxi reserveren

De prijs is wel afhankelijk van nachtdienst, het aantal personen en/of extra service gevraagd wordt. Voor transfers 's nachts (van 22:00 tot 07:00 uur) wordt een toeslag van € 10,00 in rekening gebracht. Vanaf 5 personen geldt ook een toeslag van € 10,00 per persoon.

Tip: Het is verstandig om contant geld mee te nemen voor zowel water- als landtaxi's, aangezien in Italië nog steeds veel taxi’s zijn die geen pinbetalingen of creditcards accepteren.

Watertaxi in Venetie prijs

Hoe boek ik een watertaxi in Venetië?

Venetië is de stad van het water. De enige vervoersopties om snel over het water van A naar B te komen is tussen de vaporetto boot (vergelijkbaar met een drukke stadsbus) of een watertaxi in Venetië.

In Venetië kun je een watertaxi laten komen door te bellen naar het centrale Consorzio Motoscafi Venezia*. Bel 041 522 2303 (24 uur per dag) of stuur een e-mail naar info@motoscafivenezia.it. Ook je hotel waar je verblijft kan je helpen om een watertaxi te regelen. Vraag tijdens het boeken om een ​​prijsopgave.

* Het Consorzio is een samenwerkingsverband van watertaxibedrijven, met een vloot van meer dan 100 boten.

Deze taxi centrale neemt ook deel aan Getyourguide. Waar je de taxi gewoon online vooraf kunt reserveren op een afgesproken plek. Bekijk online of een prive watertaxi voor jullie wat is

Eigenlijk zijn watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer. Bovendien heb je geen wachttijden en mag je veel bagage mee nemen als je wilt. Meer dan 1 koffer in een vaporetto boot mag namelijk niet.

Watertaxi Venetie boekenZo zie je de kapitein. Wij zitten achter. Hij staat voor. Net onder het bruggetje door...

Het is mogelijk om maximaal 12 koffers te vervoeren in een watertaxi. De prijs blijft ongewijzigd voor maximaal 4 koffers; vanaf 5 koffers wordt een toeslag van € 5,00 per koffer in rekening gebracht.

De chauffeur op de watertaxi zal de snelste route kiezen, maar je mag ook zelf de route kiezen. Bijvoorbeeld over de meest fascinerende waterweg ter wereld (Canal Grande) met de Rialtobrug, de Kerk della Salute en het Peggy Guggenheim Museum. Over Canal Grande met een elegante motorboot kan trouwens ook. Dit is een tour die je direct kunt boeken

Hoe lang duurt de watertaxi van de luchthaven Marco Polo naar Venetië? 30 minuten ongeveer.

Een watertaxi Venetië is elegantDe elegantie van authentieke mahoniehouten Venetiaanse watertaxi’s maakt dat de boot de aandacht trekt in heel Venetië. Het zijn boten die je niet ergens anders ziet op het water. De boten zijn vaak handgemaakt en met een luxe interieur.

Is zo’n gedeelde watertaxi een optie?

Watertaxi Venetie delenEen watertaxi met mijn kinderen

Het kan uitkomst bieden, want het zal tijd besparen. Je hebt geen gedoe met het openbaar vervoer om van of naar het vliegveld te komen. Met een exclusieve gedeelde bootservice word je in stijl gebracht.

Zo’n gedeelde taxi vertrekt vanaf Piazzale Roma. Een watertaxi delen kan alleen op basis van 2 personen. Voordeel is dat de taxi bij jouw gewenste hotel- en/of pier aan het water kan ophalen. Onderweg stopt de watertaxi voor meer passagiers die dezelfde taxi delen richting het vliegveld. Er mogen 10 personen mee op de watertaxi.

Gedeelde watertaxi’s Venetie kun je vooraf reserveren via Getyouguide. Je koopt een kaartje online. Dit moet minimaal 48 uur van tevoren.

Watertaxi Venetie reserverenTot ziens Venetië! Tot de volgende keer!

Je hebt gelezen over de Watertaxi Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 


Ander vervoer nodig?

Andere pagina's:

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com