Watertaxi Venetie waarom zou je het doen?

Heb je dat wel eens gevoeld? Wind door je haren in een Watertaxi Venetie. Ik heb van Venetië naar het vliegveld een aantal keer de watertaxi genomen. Gewoon omdat het kan, en zo comfortabel.

Het was ook gewoon surrealistisch. Ik bedoel; avondzon en een steeds kleiner wordende Venetië aan de horizon. Een mooie afsluiting van je stedentrip. 

En zeg nou zelf. Droom je ook net zoals fotogenieke filmsterren tijdens het filmfestival om romantisch door Venetië in een watertaxi te varen? Reik je hand maar vast uit aan je grote liefde om aan boord te stappen, want...

Watertaxi VenetieWatertaxi - VS - Vaporetto - VS - Traghetto

...Hoeveel kost een privé watertaxi Venetie?

Nieuwste Artikel

  1. Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie: Oplossing om te parkeren

    Mar 31, 24 07:22 AM

    Tronchetto parkeren
    Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie. Ik bied dé oplossing voor reizigers die met de Auto, Caravan of Camper komen.

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK
Watertaxi Venetie kostenWatertaxi gereserveerd door mijn hotel

Ja, direct met de feiten op tafel. Net als de rest van het openbaar vervoer in Venetië zijn de watertaxi's relatief duur.

Een watertaxi Venetie van Marco Polo Airport naar het stadscentrum kost ongeveer tussen €105 en €135. De prijs van het treinstation Venezia Santa Lucia en Piazzale Roma naar het San Marco Plein ligt tussen €65 en €100. Als je duidelijkheid wilt dan is vooraf reserveren een optie. Bijvoorbeeld via Getyourguide kun je een prive watertaxi reserveren

De prijs is wel afhankelijk van nachtdienst, het aantal personen en/of extra service gevraagd wordt. Voor transfers 's nachts (van 22:00 tot 07:00 uur) wordt een toeslag van € 10,00 in rekening gebracht. Vanaf 5 personen geldt ook een toeslag van € 10,00 per persoon.

Tip: Het is verstandig om contant geld mee te nemen voor zowel water- als landtaxi's, aangezien in Italië nog steeds veel taxi’s zijn die geen pinbetalingen of creditcards accepteren.

Watertaxi in Venetie prijs

Hoe boek ik een watertaxi in Venetië?

Venetië is de stad van het water. De enige vervoersopties om snel over het water van A naar B te komen is tussen de vaporetto boot (vergelijkbaar met een drukke stadsbus) of een watertaxi in Venetië.

In Venetië kun je een watertaxi laten komen door te bellen naar het centrale Consorzio Motoscafi Venezia*. Bel 041 522 2303 (24 uur per dag) of stuur een e-mail naar info@motoscafivenezia.it. Ook je hotel waar je verblijft kan je helpen om een watertaxi te regelen. Vraag tijdens het boeken om een ​​prijsopgave.

* Het Consorzio is een samenwerkingsverband van watertaxibedrijven, met een vloot van meer dan 100 boten.

Deze taxi centrale neemt ook deel aan Getyourguide. Waar je de taxi gewoon online vooraf kunt reserveren op een afgesproken plek. Bekijk online of een prive watertaxi voor jullie wat is

Eigenlijk zijn watertaxi’s in Venetië de ideale oplossing voor comfortabel en snel vervoer. Bovendien heb je geen wachttijden en mag je veel bagage mee nemen als je wilt. Meer dan 1 koffer in een vaporetto boot mag namelijk niet.

Watertaxi Venetie boekenZo zie je de kapitein. Wij zitten achter. Hij staat voor. Net onder het bruggetje door...

Het is mogelijk om maximaal 12 koffers te vervoeren in een watertaxi. De prijs blijft ongewijzigd voor maximaal 4 koffers; vanaf 5 koffers wordt een toeslag van € 5,00 per koffer in rekening gebracht.

De chauffeur op de watertaxi zal de snelste route kiezen, maar je mag ook zelf de route kiezen. Bijvoorbeeld over de meest fascinerende waterweg ter wereld (Canal Grande) met de Rialtobrug, de Kerk della Salute en het Peggy Guggenheim Museum. Over Canal Grande met een elegante motorboot kan trouwens ook. Dit is een tour die je direct kunt boeken

Hoe lang duurt de watertaxi van de luchthaven Marco Polo naar Venetië? 30 minuten ongeveer.

Een watertaxi Venetië is elegantDe elegantie van authentieke mahoniehouten Venetiaanse watertaxi’s maakt dat de boot de aandacht trekt in heel Venetië. Het zijn boten die je niet ergens anders ziet op het water. De boten zijn vaak handgemaakt en met een luxe interieur.

Watertaxi's zijn beschikbaar in Venetië als een vorm van privévervoer op het water. Ze zijn vaak sneller dan de openbare waterbussen, omdat ze directe routes nemen.

Watertaxi's zijn geschikt voor mensen die snel en comfortabel van de ene naar de andere plaats willen reizen, of voor groepen die de kosten kunnen delen. Ze zijn echter over het algemeen duurder dan de waterbussen en zijn daarom niet de meest geschikte optie voor iedereen.

Houd er rekening mee dat watertaxi's alleen kunnen aanmeren bij bepaalde steigers en locaties, dus het kan zijn dat je nog een stukje te voet moet afleggen om bij je bestemming te komen.

Is zo’n gedeelde watertaxi een optie?

Watertaxi Venetie delenEen watertaxi met mijn kinderen

Het kan uitkomst bieden, want het zal tijd besparen. Je hebt geen gedoe met het openbaar vervoer om van of naar het vliegveld te komen. Met een exclusieve gedeelde bootservice word je in stijl gebracht.

Zo’n gedeelde taxi vertrekt vanaf Piazzale Roma. Een watertaxi delen kan alleen op basis van 2 personen. Voordeel is dat de taxi bij jouw gewenste hotel- en/of pier aan het water kan ophalen. Onderweg stopt de watertaxi voor meer passagiers die dezelfde taxi delen richting het vliegveld. Er mogen 10 personen mee op de watertaxi.

Gedeelde watertaxi’s Venetie kun je vooraf reserveren via Getyouguide. Je koopt een kaartje online. Dit moet minimaal 48 uur van tevoren.

Watertaxi Venetie reserverenTot ziens Venetië! Tot de volgende keer!

Je hebt gelezen over de Watertaxi Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 


Ander vervoer nodig?

Andere pagina's:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website