Met de auto naar Venetie. Kan dat wel? En wat is de beste route? En waar moet je Parkeren?

Geen zorgen. Ik begrijp waarom je met de auto naar Venetie wilt. Ik weet het nog goed. Auto vol geladen. Kinderen achterin. In de avond vertrekken, avondeten net op. En gaan met die banaan.

Met de auto naar venetie

Het kan! En ik verklap alvast. Het was super. In totaal had ik drie dames achterin en één naast mij. En een man – zoals ik - die moet zich dan laten zien. “Ik rijd wel in één keer door”, zei ik nog. Om de 2 uur even stoppen. Maar als de kleine kinderen slapen en die twee andere volwassenen ook, dan rijd ik mooi door.

Ik zat vol energie. Hupsakee met de auto naar Venetie, via Duitsland over de A3 naar Innsbruck in Oostenrijk. Vermoeiend tot diep in de nacht. Met het plan dat we woensdagochtend om 9.00 uur in Venetië zouden aankomen. De auto parkeren vlakbij Venetië en dan zorgen dat we rond inchecktijd om 15:00 uur op de camping in de stacaravan konden relaxen.


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Met de Trein naar Venetie - alle info NaarVenetie.nl

    Mar 11, 23 01:58 PM

    Trein naar Venetie
    Trein naar Venetie? Lees hier de tips en Informatie! Vanuit Nederland naar de Venetiaanse stad?

    Lees meer

ABONNEER OP NIEUWSBRIEF
VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Ik heb het gered. Alles heb ik alleen gereden. Bek af. Maar vol enthousiasme. Ik had besloten om toch eerst te kijken dat we op de camping al terecht konden. In ieder geval met de gedachte de auto goedkoper te parkeren en de bagage kwijt. Het plan was om met de tronchetto boot direct van Venetië naar Punta Sabbioni te varen.

Dit is een veerpont waar de auto ook op kan. Helaas, die ging niet. Deze tronchetto was geschrapt. Dan maar gewoon met de auto omrijden van Venetië naar Punta Sabbioni. Normaal zal dit 40 minuten zijn...

Maar wat heeft zo’n schier- uitloper met aan weerzijden het water? Juist, één doorgaande weg. En in Punta Sabbioni zijn talloze campings. In het hoogseizoen is het hier superdruk met toeristen die ook met de auto naar Venetie zijn gegaan.

We waren nog niet eens in Punta Sabbioni en toen begon de file al. Warm, uitgeput gingen we als slakken naar camping Marina di Venezia.

Eind goed al goed. We zijn met de auto naar Venetie gegaan en veilig op de plaats van bestemming gekomen.

Met de auto kan dus echt wel. In feite zijn er...

...3 goede Routes met de auto naar Venetie

Optie 1: De route die ik nam met mijn gezin duurt zo’n 13 uur en 33 minuten vanuit Utrecht. Via de A3 door Duitsland (Düsseldorf, Frankfurt) richting Stuttgart en bij Innsbruck de grens over naar Oostenrijk. Vervolgens ga je door de mooie Brennerpas de grens over naar Italië. Helemaal doorrijden tot aan Verona om vervolgens de borden te volgen naar Padua en Venezia.

Optie 2: Met deze route ga je niet door de Brennerpas, maar door Zwitserland. Wat ook fantastisch is. En qua route tijd met de auto naar Venetie is het ongeveer gelijk als optie 1.

Je gaat eveneens via de A3 door Duitsland, maar rijdt niet helemaal door tot aan Stuttgart. Je zorgt dat je na Heidelberg op de A5 blijft tot aan het Zwitserse Bazel.

In Zwitserland moet je zorgen dat je op de A2 komt. Deze moet je helemaal volgen tot aan Milaan in Italië. Vanaf hier de tolweg A4 richting Verona en de weg vervolgen naar Padua en Venezia.

Optie 3: Dit is de langste route, maar wel heel speciaal. De reis duurt zo’n 14 uur zonder te stoppen. Als je een aantal landen op je bucketlist hebt om te bezoeken, dan moet je deze route doen.

Je doorkruist namelijk 5 verschillende landen. Via Antwerpen, Brussel ga je naar Luxemburg. Vanuit dit land ga je via Metz en Straatsburg in Frankrijk naar het Zwitserse Bazel. Daarna vervolg je de route zoals bij optie 2.

En als je dan met de auto naar Venetie bent gegaan...

...Waar moet je dan Parkeren in Venetië?

Met de auto naar venetie parkeren

De meeste mensen die zullen net als ik een camping of een andere verblijfplaats hebben bij Venetië waar je de auto kunt parkeren. Dus dan is dat je beste optie om daar de auto te parken en met het openbaar vervoer Venetië te bezoeken.

Maar wil je Venetië gewoon voor een dagje bezoeken of misschien wel meerdere nachten en daarna doorrijden naar een andere plek? Dan kun je het beste de informatie lezen op mijn pagina over parkeren in Venetië.

Lees mijn andere blogs over vervoer in Venetie


Je hebt gelezen over hoe je met de auto in Venetie komt. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com