Met de auto naar Venetie. Kan dat wel? En wat is de beste route? En waar moet je Parkeren?

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Geen zorgen. Ik begrijp waarom je met de auto naar Venetie wilt. Ik weet het nog goed. Auto vol geladen. Kinderen achterin. In de avond vertrekken, avondeten net op. En gaan met die banaan!

Met de auto naar venetie

Het kan! En ik verklap alvast. Het was super. In totaal had ik drie dames achterin en één naast mij. En een man – zoals ik - die moet zich dan laten zien. “Ik rijd wel in één keer door”, zei ik nog. Om de 2 uur even stoppen. Maar als de kleine kinderen slapen en die twee andere volwassenen ook, dan rijd ik mooi door.

Ik zat vol energie. Hupsakee met de auto naar Venetie, via Duitsland over de A3 naar Innsbruck in Oostenrijk. Vermoeiend tot diep in de nacht. Met het plan dat we woensdagochtend om 9.00 uur in Venetië zouden aankomen. De auto parkeren vlakbij Venetië en dan zorgen dat we rond inchecktijd om 15:00 uur op de camping in de stacaravan konden relaxen...

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Ik heb het gered. Alles heb ik alleen gereden. Bek af. Maar vol enthousiasme. Ik had besloten om toch eerst te kijken dat we op de camping al terecht konden. In ieder geval met de gedachte de auto goedkoper te parkeren en de bagage kwijt. Het plan was om met de tronchetto boot direct van Venetië naar Punta Sabbioni te varen.

Dit is een veerpont waar de auto ook op kan. Helaas, die ging niet. Deze tronchetto was geschrapt. Dan maar gewoon met de auto omrijden van Venetië naar Punta Sabbioni. Normaal zou dit 40 minuten zijn...

Maar wat heeft zo’n schier- uitloper met aan weerzijden het water? Juist, één doorgaande weg. En in Punta Sabbioni zijn talloze campings. In het hoogseizoen is het hier superdruk met toeristen die ook met de auto naar Venetie zijn gegaan.

We waren nog niet eens in Punta Sabbioni en toen begon de file al. Warm, uitgeput gingen we als slakken naar camping Marina di Venezia.

Eind goed al goed. We zijn met de auto naar Venetie gegaan en veilig op de plaats van bestemming gekomen.

Met de auto kan dus echt wel. In feite zijn er...

...3 goede Routes met de auto naar Venetie

Optie 1: De route die ik nam met mijn gezin duurt zo’n 13 uur en 33 minuten vanuit Utrecht. Via de A3 door Duitsland (Düsseldorf, Frankfurt) richting Stuttgart en bij Innsbruck de grens over naar Oostenrijk. Vervolgens ga je door de mooie Brennerpas de grens over naar Italië. Helemaal doorrijden tot aan Verona om vervolgens de borden te volgen naar Padua en Venezia.

Optie 2: Met deze route ga je niet door de Brennerpas, maar door Zwitserland. Wat ook fantastisch is. En deze reisduur met de auto naar Venetie is het ongeveer gelijk als optie 1.

Je gaat eveneens via de A3 door Duitsland, maar rijdt niet helemaal door tot aan Stuttgart. Je zorgt dat je na Heidelberg op de A5 blijft tot aan het Zwitserse Bazel.

In Zwitserland moet je zorgen dat je op de A2 komt. Deze moet je helemaal volgen tot aan Milaan in Italië. Vanaf hier de tolweg A4 richting Verona en de weg vervolgen naar Padua en Venezia.

Optie 3: Dit is de langste route, maar wel heel speciaal. De reis duurt zo’n 14 uur zonder te stoppen. Als je een aantal landen op je bucketlist hebt om te bezoeken, dan moet je deze route doen.

Je doorkruist namelijk 5 verschillende landen. Via Antwerpen, Brussel ga je naar Luxemburg. Vanuit dit land ga je via Metz en Straatsburg in Frankrijk naar het Zwitserse Bazel. Daarna vervolg je de route zoals bij optie 2.

En als je dan met de auto naar Venetie bent gegaan...

Mijn ultieme tip: Neem de tijd en geniet van de tussenstops.

Venetië is ongetwijfeld een prachtige bestemming, maar de route ernaartoe kan net zo betoverend zijn, vooral als je door Duitsland en de Alpen rijdt. Hier zijn een paar suggesties:

 1. Stop in Duitsland: Steden als Keulen of München zijn perfect voor een tussenstop. Bezoek de Dom van Keulen of geniet van een traditioneel Beiers gerecht in München.
 2. De Alpen: Wanneer je door Oostenrijk en mogelijk Zwitserland rijdt, bevind je je midden in de majestueuze Alpen. Overweeg een tussenstop in Innsbruck of zelfs een kleine omweg naar steden als Salzburg.
 3. Geniet van de landschappen: Zodra je de grens van Italië oversteekt, verandert het landschap. De Alpen maken geleidelijk plaats voor de glooiende heuvels van Noord-Italië. Stop in een stad als Verona, bekend van Shakespeare's "Romeo en Julia", voordat je doorrijdt naar Venetië.
 4. Bereid je voor: Controleer altijd de verkeersregels van de landen waar je doorheen rijdt. Denk bijvoorbeeld aan vignetten in Oostenrijk en Zwitserland.

Door de reis zelf een deel van de ervaring te maken, verrijk je je hele vakantie. Het is niet alleen de bestemming die telt, maar ook de reis ernaartoe! Safe travels!

...Waar moet je dan Parkeren in Venetië?

Met de auto naar venetie parkeren

De meeste mensen die zullen net als ik een camping of een andere verblijfplaats hebben bij Venetië waar je de auto kunt parkeren. Dus dan is dat je beste optie om daar de auto te parken en met het openbaar vervoer Venetië te bezoeken.

Maar wil je Venetië gewoon voor een dagje bezoeken of misschien wel meerdere nachten en daarna doorrijden naar een andere plek? Dan kun je het beste de informatie lezen op mijn pagina over parkeren in Venetië.

Lees mijn andere blogs over vervoer in Venetie


Je hebt gelezen over hoe je met de auto in Venetie komt. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website