Home >  Venetie Tips >  Venice Connected Card >

Heeft Venetie een Stadspas?
Museums bezoeken met de Venice Connected Card?

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK
Venice Connected

Zelf ben ik geen voorstander van de ‘Venice Card’. De pas heet tegenwoordig VeneziaUnica City Pass. Het is een handige STADSPAS die een a la carte pakket biedt van transport en andere toeristische diensten tegen een lager tarief. Je kunt dus op tarieven besparen. Nadeel is wel je moet de kaart vooraf helemaal persoonlijk maken en is een beetje gedoe. 

Ook vind ik dat het een frustrerend tarievenstelsel heeft die aan een bepaalde tijd gebonden is. De tijd gaat lopen als je voor de eerste keer incheckt. Bijvoorbeeld het inchecken voor een vaporetto en de tijd gaat dus ook lopen voor het museum bezoek die in deze pas zit inbegrepen. Je moet vooraf precies plannen welk museum je wanneer wilt bezoeken.

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Het is in die zin handig, maar je voelt je vrijer als je deze pas niet hebt… Je zult zien dat je niet veel gebruik gaat maken van de vooraf gekochte services. Je kunt de Venice Connected Card hier aanschaffen >

Venice Card

En waarom vind ik deze Venetie pas niet handig? Mijn voorkeur is als je enkele dagen in Venetie bent om een travelcard te kopen en de museums apart te betalen. Vaak ben je goedkoper uit i.p.v. de Venice Connected Card. Als je echt wilt kiezen wat je wil dan schaf je hier tickets aan > Gewoon 10 minuten voor tijd op je smartphone. 

En als je echt nodig moet...

...Dan is Venice Connected Card voor het toilet!

Toilet Venetie

De toiletkaart die op de Venice Connected Card (VeneziaUnica City Pass) zit kun je zoveel gebruikmaken als je zelf wilt. 

Maar zonder de toiletpas kun je ook de toiletten bezoeken, maar je moet per keer betalen. Normaal kost het gauw € 1,- tot € 2,- per keer. 

Het is even zoeken waar de toiletten zijn (blauwe of groene bordjes). Ik weet er twee uit mijn hoofd te vinden, bij de Rialto Brug en vlakbij het San Marco Plein naast de Louis Vuitton winkel, dus zoveel zijn er niet…

Er zijn geen openbare toiletten op de minder toeristische plekken in Venetie… Je kunt gebruik maken van de toiletten in de museums en in de cafés en restaurants. Deze zijn ook openbaar en vaak staat er een schaaltje waar je geld achter kunt laten. Of je moet een cappuccino drinken… ;).

Overigens… in de Tourist Travel Card zijn de openbare toiletten NIET inbegrepen.

Maar waar kun je de....

...Tourist TravelCard dan wel voor gebruiken?

Venice Connected Card

Waarom wel een Tourist Travel Card? Dit is een andere kaart van het bedrijf ACTV (openbaar vervoer bedrijf in en rond Venetie) en is voordeliger als je vaak de vaporetto gebruikt om ergens te komen.

Je hebt verschillende varianten van 1 dag tot 7 dagen, zonder iedere keer een nieuw kaartje te kopen voor de bus, tram of vaporetto boot in en rondom Venetie.

Je kunt de travelcard ook gebruiken naar Burano, Lido en Murano. De kaart is geldig op alle bussen en de tram op het vaste land (ook op Lido) en ook de vaporetto lijnen, behalve op de Alilaguna lijn en de lijnen 16, 19, 21 en Casinò.

Om openbaar vervoer te gebruiken kun je een dagkaart kopen. Na 2x gebruik is de prijs er al uit.

Tourist Travel Card kopen >:

1 Kaartje voor de vaporetto boot kost in de machine € 9.50 (75 minuten) en online via Tiqets.nl € 12,00.

 • €25,00 - €30,00 - 1 DAY TRAVELCARD
 • €35,00 - €40,00 - 2 DAYS TRAVELCARD
 • €45,00 - €50,00 - 3 DAYS TRAVELCARD
 • €65,00 - €70,00 - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor de Alilaguna boot- en de busdiensten vanaf de luchthaven kun je de kaart niet gebruiken.  De Travel Card geeft toegang tot boten (vaporetto) in en rond Venetië, de tram naar Mestre (vice versa) en de meeste bussen van ACTV rond Venetië.

De Travel Card kun je ook op het eiland Lido gebruiken. Het is geldig voor zowel de bus- als de vaporetto-boten. Deze coupon eerst geldig maken in de ticket-machine.

De 'travelcard' kun je kopen bij het ACTV kantoor op Marco Polo Airport of het Hellovenezia kantoortje op Piazzale Roma. Maar je kunt het ook online van te voren kopen via de site van ACTV. De tarieven zijn online hetzelfde. De shuttle bus van airport naar Venetie is niet inbegrepen, maar kan extra aangekocht worden.

TIP: Met de Tourist TravelCard betaal je alleen voor het vervoer. Vergeet niet dat Venetie al fantastisch mooi is, zodat je het geplande museum bezoek snel vergeet. Het is romantischer om te slenteren door de kleine straatjes en over de kleine bruggetjes. 

En ben je jong dan 29 jaar? Dat is mooi, want dan heb je veel korting! Voor jou bestaat de...

...Rolling Venice Card voor mensen onder de 29 jaar

Venetie Stadspas

Deze Card voor bezoekers tussen de 14 en 29 jaar kan alleen gekocht worden in Venetie… De Tourist Travel Card voor 72 uur (3 dagen) kost € 27,- in plaats van € 45,-. Je kunt hier alles lezen over de Rolling Venice Card >

Het klopt dat de 'Rolling Venice Card' niet via internet te bestellen is. Je kunt de Rolling Venice Card kopen bij: 

Ticket offices HelloVenezia (het makkelijkst bij aankomst op Marco Polo Airport of het Hellovenezia kantoortje op Piazzale Roma); 
Tourist Information Offices (IAT/APT); 
365 Agencies – "Grandi Biglietterie".

Als je aankomt op Piazzale Roma zie je daar aan het kanaal één gebouw met het ACTV- en het Hellovenezia toeristenkantoor. Aan hetzelfde loket kun je de Tourist Travel Card kopen en de Rolling Venice Card. Dit is geen probleem. 


Je hebt gelezen over de Venice Card. De pas van alle gemakken voorzien. Oordeel zelf... Ontdek mijn site over Venetie meer en share mijn site via Facebook.

Home >  Venetie Tips >  Venice Connected Card >

Lees ook:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website