Waarom geen Venice Connected Card?

Home >  Venetie Tips >  Venice Connected Card >

Zelf ben ik geen voorstander van de ‘Venice Card’. Maar het is een handige STADSPAS die een a la carte pakket biedt van transport en andere toeristische diensten tegen een lager tarief.

Ik vind dat het een frustrerend tarievenstelsel heeft die aan een bepaalde tijd gebonden is. De tijd gaat lopen als je voor de eerste keer incheckt.

Venice Connected

Bijvoorbeeld het inchecken voor een vaporetto en de tijd gaat dus ook lopen voor het museum bezoek die in deze pas zit inbegrepen. Je moet vooraf precies plannen welk museum je wanneer wilt bezoeken.


Het is in die zin handig, maar je voelt je vrijer als je deze pas niet hebt… Je zult zien dat je niet veel gebruik gaat maken van de vooraf gekochte services. Je kunt de Venice Connected Card hier aanschaffen >

Venice Card

En waarom vind ik deze Venetie pas niet handig? Mijn voorkeur is als je enkele dagen in Venetie bent om een travelcard te kopen en de museums apart te betalen. Vaak ben je goedkoper uit i.p.v. de Venice Connected Card.

Gebruik de Venice Connected Card voor het toilet!

Toilet Venetie

De  toiletkaart die op de Venice Connected Card zit kun je zoveel gebruikmaken als je zelf wilt. 

Maar zonder de toiletpas kun je ook de toiletten bezoeken, maar je moet per keer betalen. Normaal kost het gauw € 1,- tot € 2,- per keer. 

Het is even zoeken waar de toiletten zijn (blauwe of groene bordjes). Ik weet er twee uit mijn hoofd te vinden, bij de Rialto Brug en vlakbij het San Marco Plein naast de Louis Vuitton winkel, dus zoveel zijn er niet…

Er zijn geen openbare toiletten op de minder toeristische plekken in Venetie… Je kunt gebruik maken van de toiletten in de museums en in de cafés en restaurants. Deze zijn ook openbaar en vaak staat er een schaaltje waar je geld achter kunt laten. Of je moet een cappuccino drinken… ;).

Overigens… in de Tourist Travel Card zijn de openbare toiletten NIET inbegrepen.

Ik ben voorstander van de Tourist TravelCard

Venice Connected Card

Waarom wel een Tourist Travel Card? Dit is een andere kaart van het bedrijf ACTV (openbaar vervoer bedrijf in en rond Venetie) en is voordeliger als je vaak de vaporetto gebruikt om ergens te komen.

Je hebt verschillende varianten van 1 dag tot 7 dagen, zonder iedere keer een nieuw kaartje te kopen voor de bus, tram of vaporetto boot in en rondom Venetie.

Je kunt de travelcard ook gebruiken naar Burano, Lido en Murano. De kaart is geldig op alle bussen en de tram op het vaste land (ook op Lido) en ook de vaporetto lijnen, behalve op de Alilaguna lijn en de lijnen 16, 19, 21 en Casinò.

Om het openbaar vervoer te gebruiken kun je een dagkaart kopen. Na 3x heb je de prijs er al uit.

Tourist Travel Card:

1 Kaartje voor de vaporetto boot kost € 7.50 (75 minuten).

  • 20,00 € - 1 DAY TRAVELCARD
  • 30,00 € - 2 DAYS TRAVELCARD
  • 40,00 € - 3 DAYS TRAVELCARD
  • 60,00 € - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor de Alilaguna- en de busdiensten vanaf de luchthaven kun je deze dagkaart  niet gebruiken.  De Travel Card geeft toegang tot alle boten (vaporetto) in en rond Venetië, de tram naar Mestre (vice versa) en de meeste openbaarvervoerbussen van ACTV rond Venetië. De Travel Card kun je ook op het eiland Lido gebruiken. Het is geldig voor zowel de bus- als de vaporetto-boten.

De 'travelcard' kun je kopen bij het ACTV kantoor op Marco Polo Airport of het Hellovenezia kantoortje op Piazzale Roma. Maar je kunt het ook online van te voren kopen via de site van ACTV. De tarieven zijn online hetzelfde. De shuttle bus van airport naar Venetie is niet inbegrepen, maar kan extra aangekocht worden.

TIP: Met de Tourist TravelCard betaal je alleen voor het vervoer. Vergeet niet dat Venetie al fantastisch mooi is, zodat je het geplande museum bezoek snel vergeet. Het is romantischer om te slenteren door de kleine straatjes en over de kleine bruggetjes. 

Wat is een Rolling Venice Card?

Venetie Stadspas

Deze Card voor bezoekers tussen de 14 en 29 jaar kan alleen gekocht worden in Venetie… De Tourist Travel Card voor 72 uur (3 dagen) kost € 22,- in plaats van € 40,-.

Het klopt dat de 'Rolling Venice Card' niet via internet te bestellen is. Je kunt de Rolling Venice Card kopen bij: 

Ticket offices HelloVenezia (het makkelijkst bij aankomst op Marco Polo Airport of het Hellovenezia kantoortje op Piazzale Roma); 
Tourist Information Offices (IAT/APT); 
365 Agencies – "Grandi Biglietterie".

Als je aankomt op Piazzale Roma zie je daar aan het kanaal één gebouw met het ACTV- en het Hellovenezia toeristenkantoor. Aan hetzelfde loket kun je de Tourist Travel Card kopen en de Rolling Venice Card. Dit is geen probleem. 


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over de Venice Card. De pas van alle gemakken voorzien. Oordeel zelf... Ontdek mijn site over Venetie meer en share mijn site via Facebook.

Home >  Venetie Tips >  Venice Connected Card >

Lees ook: