"Het is allemaal Goud in de Basiliek San Marco in Venetie. En je kan het bijna aanraken!"

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Lees hier alles over de grote Basiliek San Marco. Een paar ogen zijn niet genoeg om het wonder en de schatten van de Basiliek op het San Marco Plein te zien. 

Bijna 1000 jaar oude architectuur, veel mozaïek en goud. Ik vind het prachtig als de eerste ochtendgloren de basiliek in de schijnwerper zetten. Alles lijkt net iets meer te blinken! Prachtig.

Bezoek Basiliek San Marco

Eén van mijn ideeën is om je bezoek aan de Basiliek combineren met het Dogenpaleis Deze activiteit is dan inclusief een gids en een 2 uur durende tour!

Omdat ik een partnerschap heb met Tiqets.com (een Nederlands bedrijf en helpdesk voor vragen) heb ik speciale combinatie kaartjes voor een tour met gids en je hoeft niet in de lange wachtrij te staan.

Heel speciaal en het is inclusief:

 • Entree geld voor beide locaties
 • Skip the line toegang
 • Engelse gids
 • Gevangenis in Palazzo Ducale (Dogenpaleis)

Je kan direct veilig met IDEAL betalen of met je creditcard. Vervolgens ontvang je direct de tickets om ze eventueel te gebruiken op de mobiele telefoon.

Als je het in Venetië boekt kun je dus direct dezelfde dag aan de tour mee doen! Hier kun je de online tickets boeken >

Maar mijn slogan ;) 'Je moet je wel voorbereiden' en dit kan met...

...Praktische informatie en Tips!

De Basiliek San Marco dankt haar naam aan de laatste begraafplaats van de Heilige Evangelist Marcus. Daarvoor was het een kapel voor de dogen in het Dogenpaleis.

Basilica di S. Marco is van maandag t/m zondag open vanaf 9:45 uur t/m 16:45 uur (zondags van 14:00 tot 16:00 uur).

Het interieur van de basiliek is gratis te bezoeken en zal ongeveer 15 minuten duren. Het gedeelte is afgebakend met touw. Let op dat je geen kleding draagt met te veel bloot. Het gouden altaar (Pala d’Oro) is te bezoeken voor EUR 2,- p.p.. Veel goud en bling bling!

Basiliek San Marco is samen met het paleis van de Dogen een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Venetië. Geen reis is compleet zonder het te bezoeken. De rij buiten is vaak erg lang, ongeacht wanneer je in de rij staat te wachten. Pro-tip: boek van tevoren skip-the-line tickets en verspil geen tijd in de rij. De extra tijd die je hebt gekregen kun je mooi gebruiken om een echte gelato ijs te eten (dat is wat ik deed!).

Het museum van Basiliek San Marco laat je de schatten zien die de Dogen hebben verzamelt.

Je kunt naar boven op het balkon aan de voorkant van de basiliek waar je dus de bronzen paarden in galop ziet en uitzicht hebt op het San Marco Plein. Entree kost EUR 5,- p.p. Dit museum moet je zeker bezoeken.

De schatkamer (Tesoro) kost ca. EUR 3,- p.p. met veel spullen en bekende overblijfselen uit het handelsverleden van Venetie. Kijk op de website www.basilicasanmarco.it voor verdere informatie.

Note: Als je de gehele Basiliek gaat zien heb je zeker twee uur nodig.

Maar wat is dan de...

...Beste periode om Basiliek San Marco te bezoeken? 

Als je in het hoogseizoen komt zie je lange wachtrijen. Maar de rijen gaan gelukkig snel. Je staat er bijna nooit meer dan 20 minuten te wachten. Wil je de wachtrij omzeilen? Dat kan! Check hier hoe >

Natuurlijk, hoef je minder te wachten als je er keurig om 09:45 uur bent, wanneer de basiliek open gaat. Ook aan het einde van de dag valt het mee met de drukte.

TIP! Sta even stil op het San Marcoplein. Kijk naar de gevel en je ziet de verschillende mozaïeken die elk hun eigen verhaal uitbeelden.

TIP! Misschien goed om te doen. De basiliek is open voor gebed tussen 7:00 en 9:45 uur in de ochtend. De ingang is aan de Piazzetta dei Leoncini. Als je voor de basiliek staat is de deur aan de linkerkant. Draag kleding die bij een kerk hoort en niet te opvallend je camera meebrengen.

Hoe zit het nu verder met de...

...Historie van Basiliek San Marco?

Nieuwste pagina op deze site

 1. Van het Vliegveld naar Venetie? Hoe doe je het Snel & Goedkoop?

  May 26, 24 06:14 AM

  Email-Venetie
  Hoe kom je Van het Vliegveld naar Venetie? Ik help je, want ik laat opties zien Sne Hoe kom je daar het Snelst & Goedkoopst. Mijn Venetie Ervaring

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

In het jaar 828 hebben Venetiaanse handelaren de relikwieën van de evangelist Marcus mee genomen uit Egypte (Alexandrië).

Dit hebben ze gesmokkeld in een ton met varkensvet om de toen heersende Moslims te misleiden. Hier was goed over nagedacht, want de schat zorgde ervoor dat de basiliek een bedevaartsoord werd.

En dit zorgde voor meer handel. Toen bouwden ze de basiliek groter en mooier om alle schatten het beste te bewaren.

Hoe de basiliek er nu uit ziet stamt uit het jaar 1071. De marmeren vloer, de kostbare versieringen en het gouden mozaïek geeft de basiliek een oosterse mystiek. In de Tesoro (kerkschat) wordt de Byzantijnse buit uit het jaar 1204 bewaard. Zeldzame schoonheid. Omdat de basiliek naast het Dogenpaleis staat is geloof en politiek vroeger veel door elkaar gebruikt. 

Venetianen die in de basiliek kwamen wisten heel goed, dat niet de paus maar de Doge de baas was. En dat werd hun dikwijls kenbaar gemaakt.

Basilica di S. Marco is een met oorlogstrofeeën gevuld museum, met prachtig versierde pilaren. Het is de schatkamer van de vroegere republiek Venetie. In de volksmond van de Venetianen is en blijft de basiliek van Venetie. 

De oorlogsbuit uit het verleden is prachtig met veel goud en weelde. Het is om te laten zien om wat voor rijkdom ze hadden. Aan de westgevel zie je de bronzen (kopieën) paarden uit Constantinopel (uit het jaar 1204). Het leuke is dat je ze van dichtbij kunt bewonderen op het balkon/galerij waar ze staan opgesteld en jij uitzicht hebt over Piazza San Marco. Binnen staan de echte gouden paarden. Je hebt gelezen over Basilica di S. Marco in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >    Basiliek San Marco >


Lees verder:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website