Accademia Gallerie Bezoeken

Home >  Bezienswaardigheden Venetie >  Accademia Gallerie >


Waarom moet je Accademia Gallerie bezoeken? Zelfs als je niet liefhebber bent van kunstschilderijen is het een bezoek waard.

Er hangen hier belangrijke stukken uit Venetie, die je van kunstles op de middelbare school kent! Het is grootste collectie kunstschilderijen in Venetie en wereldbefaamd. En ik houd niet zoveel van kunst, maar de machtig grote schilderijen hebben een grote indruk op mij gemaakt.


Waarom Accademia Gallerie een bezienswaardigheid is

Ken je Bellini, Carpaccio, Tintoretto en Tiepolo? Hun kunstwerken hangen hier allemaal. Deze mooie collectie komt door Napoleon die de kunstwerken ging stelen uit kerken door heel Europa en in Venetie verzamelde. En natuurlijk door doordat de kunstschool Accademia di Belle Arti hier dichtbij huisvest. Dit heeft een aantrekkingskracht!

In totaal zijn er 24 kamers met schilderijen. Als je bij kamer 1 begint, dan wordt je geleidt door de kamers met schilderijen die uit één stijl, van dezelfde schilder en tijdsperiode komen. In het museum huisvesten werken uit de veertiende t/m de achttiende eeuw. In kamer 10 zie je het pronkstuk die voor veel jaren verboden was om te tonen.

Het door Paolo Veronese gemaakte schilderij dreef de spot aan met de kerk. Het gerestaureerde schilderij zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen in de katholieke kerk. Schilderijen gebaseerd op Bijbelverhalen met het “Laatste avondmaal in het huis van Levi”.

Dit is een wild etentje van dronkaards, dwergen, honden met Moslims en Duitsers naast de apostelen. Napoleon hield hiervan, maar ze zijn dus een lange tijd verboden om tentoon te stelen.

Praktische bezoekersinformatie

Gallerie dell'Accademia is op dinsdag t/m zondag open van 8:15 uur tot 19:15 uur. En op maandag tot 14:00 uur. Een entreekaartje kost ca. EUR 15,- en EUR 12,- als je korting hebt (student of onder de 18 jaar oud enzovoort).

Op de website van het museum kun je precies zien wanneer je voor korting in aanmerking komt. De galerie is eerst een kerk geweest. Je hebt minstens 90 minuten nodig om het museum te bezichtigen.

TIP! Een audio gids kost EUR 6,- extra. Maar ik raad een audio gids niet aan. Laat je betoveren door de grote schilderijen en lees de Engelse tekst die keurig naast de schilderijen staat opgesteld! In het hoogseizoen in de zomermaanden kan het druk zijn en dan sta je in de rij te wachten. Ga daarom in de namiddag. De meeste dagtoeristen maken hun weg huiswaarts en schoolreis kinderen zijn verdwenen.

Hoe kom je bij dit fantastische museum?

Accademia Gallerie heeft zijn eigen vaporetto halte “Accademia” aan Canal Grande. Het museum is te vinden in de wijk Dorsoduro aan de Campo della Carita. En natuurlijk bij de Accademia Brug. Hier heb je ook allemaal eettentjes, een toilet en je kunt op dezelfde dag ook het Peggy Guggenheim Museum bezichtigen. Deze is namelijk vlakbij.

Accademia Gallerie Museum Venetie


Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over de Gallerie dell'Accademia in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Bezienswaardigheden Venetie >  Accademia Gallerie >

Lees verder: