Indrukwekkende schilderijen
Accademia Gallerie. Museuminformatie en Locatie

Waarom moet je Accademia Gallerie bezoeken? Zelfs als je niet liefhebber bent van kunstschilderijen is het een bezoek waard. Lees deze pagina en je weet waarom. 

Er hangen hier belangrijke stukken uit Venetië, die je van kunstles op de middelbare school kent! Het heeft wereldbefaamde kunstschilderijen uit Venetië.

En ik houd niet zoveel van kunst, maar de machtig grote schilderijen hebben een grote indruk op mij gemaakt.

Je bent vast benieuwd...

...Waarom Accademia Gallerie een bezienswaardigheid is?

Deze video hierboven toont voor mij aan waarom de Accademia Gallerie een top bezienswaardigheid is in Venetie.

Ken je Bellini, Carpaccio, Tintoretto en Tiepolo? Hun kunstwerken hangen hier allemaal. Deze mooie collectie komt door Napoleon die de kunstwerken ging stelen uit kerken door heel Europa en in Venetie verzamelde. En natuurlijk door doordat de kunstschool Accademia di Belle Arti hier dichtbij huisvest. Dit heeft een aantrekkingskracht!

Zelf door het museum lopen heeft zijn voordelen. Maar met een kundige gids steek je heel wat meer op. Er is nu een 2 uur durende rondleiding met gids door het museum. Een sterke aanrader. Controleer hier of deze rondleiding met gids in het museum nog beschikbaar is. 

In totaal zijn er 24 kamers met schilderijen. Als je bij kamer 1 begint, dan wordt je geleidt door de kamers met schilderijen die uit één stijl, van dezelfde schilder en tijdsperiode komen. In het museum huisvesten werken uit de veertiende t/m de achttiende eeuw. In kamer 10 zie je het pronkstuk die voor veel jaren verboden was om te tonen.

Nieuwste Artikel

  1. Boek Nu: Expert-Geleide Busreis Venetie!

    Dec 05, 23 02:26 PM

    Ervaar het gemak van een comfortabele Busreis Venetie. Boek nu en ontvang deskundige Venetië-tips op onze website!

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Het door Paolo Veronese gemaakte schilderij dreef de spot aan met de kerk. Het gerestaureerde schilderij zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen in de katholieke kerk. Schilderijen gebaseerd op Bijbelverhalen met het “Laatste avondmaal in het huis van Levi”.

Dit is een wild etentje van dronkaards, dwergen, honden met Moslims en Duitsers naast de apostelen. Napoleon hield hiervan, maar ze zijn dus een lange tijd verboden om tentoon te stelen.

Een goede voorbereiding op je bezoek is wel nodig in de Accademia Gallerie. Daarom heb ik voor jou...

...Praktische bezoekersinformatie

Gallerie dell'Accademia is op dinsdag t/m zondag open van 8:15 uur tot 19:15 uur. En op maandag tot 14:00 uur. Een entreekaartje kost ca. EUR 15,- en EUR 12,- als je korting hebt (student of onder de 18 jaar oud enzovoort).

Op de website van het museum kun je precies zien wanneer je voor korting in aanmerking komt. De galerie is eerst een kerk geweest. Je hebt minstens 90 minuten nodig om het museum Accademia Gallerie te bezichtigen.

Ik vertelde eerder over de rondleiding. Controleer hier of deze rondleiding met gids nog beschikbaar is. Ook kun je kaartjes krijgen voor andere musea en rondleidingen. 

TIP! Een audio gids kost EUR 6,- extra. Maar ik raad een audio gids niet aan. Laat je betoveren door de grote schilderijen en lees de Engelse tekst die keurig naast de schilderijen staat opgesteld!

In het hoogseizoen in de zomermaanden kan het druk zijn en dan sta je in de rij te wachten. Ga daarom in de namiddag naar de Accademia Gallerie.

De meeste dagtoeristen maken hun weg huiswaarts en schoolreis kinderen zijn verdwenen.

Na deze besparing tip, de volgende stap...

...Hoe kom je bij dit fantastische museum?

Accademia Gallerie heeft zijn eigen vaporetto halte “Accademia” aan Canal Grande. Het museum is te vinden in de wijk Dorsoduro aan de Campo della Carita. En natuurlijk bij de Accademia Brug. Hier heb je ook allemaal eettentjes, een toilet en je kunt op dezelfde dag ook het Peggy Guggenheim Museum bezichtigen. Deze is namelijk vlakbij.

Accademia Gallerie Museum Venetie

Je hebt gelezen over de Gallerie dell'Accademia in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetie >  Accademia Gallerie >


Bezoek de andere bezienswaardigheden in Venetie

Lees verder:


- UNIEKE COMBINATIE TICKETS MET KORTING -

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com