Teveel toeristen in Venetie? Niet leuk.
Ervaar Geheimen van Venetie en Ontsnap Drukte

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Kom je voor het eerst in Venetie...? Ik vertel je de geheimen van Venetie. Dingen die andere toeristen niet doen. Elk jaar komen tot 30 miljoen toeristen in Venetie. Ze lopen door de steegjes en over de bruggen. 

Met name in juli en augustus zijn de straten tussen de Rialto Brug en het San Marco plein vol met toeristen. De charme van de stad wordt weggedrukt. Daar houd ik niet van. En toch blijf ik Venetie regelmatig bezoeken. 

Want ondanks het toerisme brengt de onbeschrijfelijke schoonheid van Venetie mij iedere keer terug. Daarom heb ik de mooiste tour gevonden die veel toeristen niet doen. En het is nog wel in het Dogenpaleis. Bezoek de geheime kamers, waar anderen niet komen. Boek je geheime tour in Venetie vooraf > 

Ik beschouw ook deze unieke...

...Boottocht tot de geheimen van Venetie

Venetie boottocht

Voor een heimelijke plezier moet je de boot nemen en door de lagune varen. Een boottocht tussen Chioggia en Lido. Chioggia is het zuidelijkste plaatsje in de lagune en is een gezellig vissersdorpje. Geïnteresseerd om deze boottocht te maken?

Om deze boottocht te maken start je bij Chioggia of Lido. Je neem de 'Vaporetto' lijn nummer 11 (Lido < - > Chioggia) en je hebt een mooie reis over het water. En misschien het belangrijkste, je ziet bijna geen toeristen. De eilanden en dorpjes die je ziet geven je de indruk hoe het was in deze eeuwenoude lagune. Bezoek sommige eilandjes, kijk rond en ervaar de magie van het echte Venetie, de havens en prachtige kades. 

Het eiland Lido is anders. Hier zijn een paar luxe hotels en privé stranden. Een hele bekende is Hotel Excelsior. Jammer genoeg kan ik deze prijzen mij niet veroorloven, maar misschien jij wel?

En hoe reis je...

...Naar Murano, Burano en Torcello?

Geheimen venetie Burano

Want daar zijn minder toeristen? Ja, dat is waar. Maar hier kan het ook druk zijn hoor. Daarbij is het wel even lekker. En het voelt als een soort ontsnapping uit Venetie. 

Als je tijd heb voor een korte tour naar een dichtbij gelegen eiland, dan zou ik dat zeker doen. Veel toeristen nemen niet de moeite en maken niet alle geheimen van Venetie mee. Ten noordoosten van Venetie daar zijn namelijk drie eilanden. lees hieronder verder...

Nieuwste pagina op deze site

 1. Vaporetto Venetie Vervoer – Hoe werkt dat eigenlijk?

  Jul 13, 24 06:42 AM

  Ticket Vaporetto
  Bekijk Vaporetto Routes die je neemt | Weet waar uit te stappen. Opletten welke richting de Vaporetto Venetie op gaat.

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Deze eilanden worden genoemd in één adem; Murano het eiland van het glas, Burano het eiland van het kant, Torcello het stille eiland met de kerk Santa Maria Assunta. 

Je neemt de LN (Laguna Nord) route: Lijn 12: Van 'Fondamenta Nove' Vaporetto station in Venetie. Deze lijn brengt je naar Murano-Burano-Treporti-Punta Sabbioni. Je kunt ook vanaf S.Zaccaria station (San Marcoplein) de LN route beginnen.

Vanaf Venetie is dit een mooie boottocht. De route is toegankelijk voor rolstoel gebruikers. Kijk op de site van ACTV.it voor de route.

Tip: Als je verblijft op één van de campings vlakbij 'Punta di Sabbioni' (bijvoorbeeld; Marina di Venezia). In ongeveer 60 minuten brengt de boot je langs de eilanden. Als je van 'Punta di Sabbioni' lijn 15 neemt dan ben je in Venetie in ongeveer 35 minuten.

Het is een goed idee om even buiten Venetie te zijn, maar zijn er ook mijn favoriete...

7 Geheime plekken in Venetie

Geheimen venetie
 1. ONTSNAP AAN DE TOERISTEN IN CAMPO SANTA MARGHERITA. Campo Santa Margherita is een rustige plek verscholen in de wijk Dorsoduro. Locals komen hier om te ontsnappen aan de drukte van San Polo en San Marco.
 2. VERTRAAG OP HET EILAND BURANO. Gelegen in het noordelijke deel van de lagune van Venetië, is het eiland Burano een lust voor het oog en de Instagram-feed! Check mijn artikel over Burano >
 3. CHIT CHAT ALS EEN LOCAL IN EEN WIJNBAR EN EET CICCHETTI. Voor een authentieke Venetiaanse eetervaring hoef je niet verder te zoeken dan lokale wijnbars. Deze kleine ‘bacaro’ (denk aan: Venetiaanse wijnbar) is meestal de hele dag open, maar is het beste voor een aperitief in de avond.
 4. REN DE SCALA CONTARINI DEL BOVOLO OP. De trap loopt omhoog langs de zijkant van een historisch Palazzo en is een prachtige mix van Venetiaanse, renaissance- en gotische architectuur.
 5. ONTDEK DE MYSTERIES VAN DE OVERSTROOMDE CRYPT VAN SAN ZACCARIA. Chiesa di San Zaccaria (kerk van San Zaccaria) biedt een prachtige gevel die sterk is geïnspireerd op Venetiaanse renaissance-architectuur.
 6. ONTDEK HET VENETIAANSE GETTO VIA EEN STADSONTDEKKINGSSPEL. Wist je dat het Engelse woord 'ghetto' afkomstig is van het Venetiaanse woord 'geto'? Deze buurt was het eerste getto ooit gebouwd in Europa in 1516. Doe een Getto rondleiding >
 7. KIJK OMHOOG IN PALAZZO GRIMANI. Venetië staat bekend om zijn kunst en cultuur, maar je zult buiten de gebaande paden moeten gaan om ons eerste verborgen juweeltje te vinden. Doe een tour in deze verborgen hoek van Venetie > 

Mijn favoriete geheime plekken in Venetie zijn de kleine pleinen. Deze pleinen kom je tegen als je in Venetie door de straatjes ronddwaalt.

Opeens loop je op het plein 'Campo San Polo', 'Campo San Margarita' of andere kleinere pleinen. Dan drink je daar een heerlijke cappuccino...

Andere plekken waar je de stilte kunt ervaren zijn de (kleine) kerken. Als je goed kijkt dan zijn ze meestal open!

Dit zijn allemaal uitstapje om te ontsnappen van de vele toeristen in Venetie. Jij zou dit moeten proberen... Het voelt goed, omdat je echt kunt genieten wat Venetie allemaal te bieden heeft. Ontdek het eeuwenoude Venetie, de stilte, de tijd van Casanova, handel, internationale allure en zeemannen.Je hebt gelezen over mijn de geheimen van Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Tips >  Geheimen van Venetie >

Lees ook:

Lees meer over geheime tips in Venetie:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website