Teveel toeristen in Venetie? Niet leuk.
Ervaar Geheimen van Venetie en Ontsnap Drukte

NAARVENETIE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN EN EEN GRATIS BROCHURE? 

ABONNEER OP MIJN NIEUWSBRIEF

Home >  Venetie Tips >  Geheimen van Venetie >

Kom je voor het eerst in Venetie...? Ik vertel je de geheimen van Venetie. Dingen die andere toeristen niet doen. Elk jaar komen tot 30 miljoen toeristen in Venetie. Ze lopen door de steegjes en over de bruggen. Met name in juli en augustus zijn de straten tussen de Rialto Brug en het San Marco plein vol met toeristen. De charme van de stad wordt weggedrukt. Daar houd ik niet van. En toch blijf ik Venetie regelmatig bezoeken. 

Want ondanks het toerisme brengt de onbeschrijfelijke schoonheid en de emotie van Venetie mij iedere keer terug. Daarom vind ik dit wel de mooiste tour die veel toeristen niet doen. En het is nog wel in het Dogenpaleis. Bezoek de geheime kamers, waar andere niet komen. Boek je geheime tour in Venetie vooraf > 

Ik beschouw ook een unieke...

...Boottocht tot de geheimen van Venetie

Venetie boottocht

Voor een heimelijke plezier moet je de boot nemen en door de lagune varen. Een boottocht tussen Chioggia en Lido. Chioggia is het zuidelijkste plaatsje in de lagune en is een gezellig vissersdorpje. Geïnteresseerd om deze boottocht te maken?

Om deze boottocht te maken start je bij Chioggia of Lido. Je neem de 'Vaporetto' lijn nummer 11 (Lido < - > Chioggia) en je hebt een mooie reis over het water. En misschien het belangrijkste, je ziet bijna geen toeristen. De eilanden en dorpjes die je ziet geven je de indruk hoe het was in deze eeuwenoude lagune. Bezoek sommige eilandjes, kijk rond en ervaar de magie van het echte Venetie, de havens en prachtige kades. 

Het eiland Lido is anders. Hier zijn een paar luxe hotels en privé stranden. Een hele bekende is Hotel Excelsior. Jammer genoeg kan ik deze prijzen mij niet veroorloven, maar misschien jij wel?

En hoe reis je...

...Naar Murano, Burano en Torcello?

Geheimen venetie Burano

Want daar zijn minder toeristen? Ja, dat is waar. Maar hier kan het ook best druk zijn hoor. Daarbij is het wel even lekker. En het voelt als een soort ontsnapping uit Venetie. 

Als je tijd heb voor een korte tour naar een dichtbij gelegen eiland, dan zou ik dat zeker doen. Veel toeristen nemen niet de moeite en maken niet alle geheimen van Venetie mee. Ten noordoosten van Venetie daar zijn namelijk drie eilanden.

Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Wat is de Venetie Weersverwachting vandaag en morgen?

    Nov 29, 22 03:45 PM

    Krijg ik mooi weer als ik in Venetie ben? Hier is de Venetie Weersverwachting. Ik ben vaak in Venetie en heb alle seizoenen meegemaakt...

    Lees meer

Deze worden genoemd in één adem; Murano het eiland van het glas, Burano het eiland van het kant, Torcello het stille eiland met de kerk Santa Maria Assunta. 

Je neemt de LN (Laguna Nord) route: Lijn 12: Van 'Fondamenta Nove' Vaporetto station in Venetie. Deze lijn brengt je naar Murano-Burano-Treporti-Punta Sabbioni. Je kunt ook vanaf S.Zaccaria station (San Marcoplein) de LN route beginnen.

Vanaf Venetie is dit een mooie boottocht. De route is toegankelijk voor rolstoel gebruikers. Kijk op de site van ACTV.it voor route.

Tip: Als je verblijft op één van de campings vlakbij 'Punta di Sabbioni' (bijvoorbeeld; Marina di Venezia). In ongeveer 60 minuten brengt de boot je langs de eilanden. Als je van 'Punta di Sabbioni' lijn 15 neemt dan ben je in Venetie in ongeveer 35 minuten.

Dat is een goed idee om even buiten Venetie te zijn, maar zijn er ook...

...Geheime plekken in Venetie

Geheimen venetie

Mijn favoriete geheime plekken in Venetie zijn de kleine pleinen. Deze pleinen kom je tegen als je in Venetie door de straatjes ronddwaalt.

Opeens loop je op het plein 'Campo San Polo', 'Campo San Margarita' of andere kleinere pleinen. Dan drink je daar een heerlijke cappuccino...

Andere plekken waar je de stilte kunt ervaren zijn de (kleine) kerken. Als je goed kijkt dan zijn ze meestal open!

Dit zijn allemaal uitstapje om te ontsnappen van de vele toeristen in Venetie. Jij zou dit moeten proberen... Het voelt goed, omdat je echt kunt genieten wat Venetie allemaal te bieden heeft. Ontdek het eeuwenoude Venetie, de stilte, de tijd van Casanova, handel, internationale allure en zeemannen.


Je hebt gelezen over mijn de geheimen van Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Tips >  Geheimen van Venetie >

Lees ook:

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com