Praktische Toeristen Informatie Venetie

Home >  Venetie Tips >  Toeristen Informatie Venetie >


De beste Toeristen Informatie Venetie ! Veel mensen krijgen stress voordat ze op vakantie gaan. Zij hebben geen goede voorbereiding...

Met name voor een vakantie naar Venetie wil je weten wat je te wachten staat. Met mijn informatie over Venetie lees je praktische tips. En... waarom start ik dan niet met de dagelijkse uitgaven!

Toeristen informatie Venetie

Het draait altijd om geld.

 • Sandwiches: van € 3,00 voor een ‘Panino’;
 • Wijn: van € 2,50 voor een glas witte wijn in een bar;
 • Kerk: € 2,80 tot 3,80 om toegang te hebben tot 1 van de grote kerken;
 • Koffie: € 2,00 voor een espresso; 
 • Water taxi: € 22,00 voor een ritje van 10 minuten. Van het San Marco plein tot Piazzale Roma betaal je al gauw tussen de € 80,00 - € 100,00;
 • Vaporetto: € 7,50 per kaartje. Dit openbaar vervoer per boot is zeker niet goedkoop, maar vooraf kun je kaartjes kopen bij de Hellovenezia op het Piazzale Roma. 

Je aankomst in Venetie

Vliegtuig: Het internationale vliegveld van Venetie is Marco Polo Airport en ligt in Tessera.

Van hier zijn er bootlijnen naar het San Marco plein, Murano en Lido. Het vliegveld van Treviso is kleiner. Het ligt ongeveer 32km van Venetie. 

Openbaar vervoer: Bussen vertrekken elk halfuur vanaf Marco Polo Airport naar Piazzale Roma (buslijn 35 - en buslijn 5). Vanaf Treviso airport zijn er buslijnen. Lees hier verder hoe je vanaf het vliegveld komt >

Shuttle dienst: ATVO shuttle bussen rijden af en aan. Zowel vanaf Marco Polo Airport (€ 15,- voor een retour, € 8,- enkel) als Treviso Airport (€ 22,- voor een retour, € 12,- enkel). Vanaf het vliegveld naar Venetie >

Auto: Iedereen die reist met de auto naar Venetie gaat over de brug 'Della Liberta'. De brug die Venetie verbinding geeft met het vaste land. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheden zijn de parkeergarages rond het Piazzale Roma. Garage San Marco is de duurste. Het kost nu ongeveer € 35,00 voor 24 uur. Je moet je autosleutel achterlaten. 

Informatie over Venetie Toeristen Vaparetto

De Vaporetto is de waterbus in Venetie. Ik vind dat de Italianen dit fantastisch geregeld hebben. Het brengt je over de Canal Grande en om de 300 meter stopt het op een halte. Lijn nummer 1 stopt op elke halte langs Grand Canal.

Er zijn ongeveer 20 lijnen die ook naar de bijliggende eilanden varen. Eén kaartje kost € 7.50. Lees hier verder over het vervoer in Venetie >

Om het openbaar vervoer te gebruiken kun je een dagkaart kopen. Na 3x heb je de prijs er al uit.

Tourist Travel Card:

1 Kaartje voor de vaporetto boot kost € 7.50 (75 minuten).

 • 20,00 € - 1 DAY TRAVELCARD
 • 30,00 € - 2 DAYS TRAVELCARD
 • 40,00 € - 3 DAYS TRAVELCARD
 • 60,00 € - 7 DAYS TRAVELCARD

Voor de Alilaguna- en de busdiensten vanaf de luchthaven kun je deze dagkaart  niet gebruiken.  De Travel Card geeft toegang tot alle boten (vaporetto) in en rond Venetië, de tram naar Mestre (vice versa) en de meeste openbaarvervoerbussen van ACTV rond Venetië. De Travel Card kun je ook op het eiland Lido gebruiken. Het is geldig voor zowel de bus- als de vaporetto-boten.

Andere toeristen informatie Venetie

Veel toeristen informatie Venetie is te vinden bij: Azienda DI Promozione Turistica (APT): Het is bij Vaparetto station 'Vallaresso'. Naast dat het een informatiebalie is, is het ook een boekenwinkel en kun je er allerlei entree kaartjes kopen.

Andere toeristenkantoren zijn te vinden op het Piazzale Roma, het treinstation en het vliegveld. Je kunt kaartjes kopen voor verschillende bootlijnen, buskaartjes, theater en andere evenementen. Voor meer informatie ga naar: www.hellovenezia.it


Informatie Venetie

Geld: De banken in Venetie zijn open van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur en van 14.30 tot 16.00 uur. Er zijn voldoende geldautomaten in de stad te vinden. Bijna alle creditkaarten worden geaccepteerd!

Hoog water in Venetie: In het najaar maakt 'acqua alta' deel uit van het dagelijks leven in Venetie. Als er hoog water komt dan klinkt er een sirene in de stad. Normaal is het hoge water na een paar uur weer weg. Er is veel te doen om het hoge water. De discussie laait weer op als er enkele dagen sprake is van hoog water. Wat denk jij? Is Venetie aan het zinken?

De Publieke vakantiedagen:

Naar Venetie Gids

De Vaporetto tijden hebben een aangepaste dienstregeling. Sommige winkels zijn gesloten, maar gelukkig de museums meestal open. 

 • 1 januari: Nieuwjaarsdag
 • 6 januari: Festival Epifania
 • April: Tweede Paasdag
 • 25 april: Bevrijdigingsdag en Heilige Markus dag
 • 1 mei: Dag van de Arbeid
 • 2 juni: Dag van de republiek
 • 15 augustus: Hemelvaart van de heilige Maagd Maria (Ferragosto)
 • 1 november: Allerheiligen
 • 8 december: Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria
 • 25 - 26 december: Kerst en St. Stephen's Day

Benieuwd naar welke festivals je kan verwachten tijdens de winter in Venetie?Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over mijn toeristen informatie Venetie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Venetie Tips >  Toeristen Informatie Venetie >

Lees ook: