Het Kleurrijke Eiland Burano
Weg van de Toerist Massa

Maak een uitstapje naar het kleurige eiland Burano. Neem de tijd om de noordelijke eilanden van de Venetiaanse lagune te bezoeken. Hieronder vertel ik je waarom... Het was namelijk mijn beste keuze toen ik Venetië voor de eerste keer bezocht. Het voelde als een avontuur.

Burano Venetie

Weg van Venetië, weg van de toeristen. Het eiland waar de kleurrijke huizen, smalle kanalen en de kleine bruggen je doen denken aan 'klein' Venetië. Het wereldberoemde kantwerk en de mooie plekken op het eiland maken het een toplocatie.

Het is een tip om een combinatie tour te maken tussen de eilanden Murano, Burano en Torcello. En bezoek ze alle drie. Er zijn hier uitstekende tours naar deze eilandenGeniet, geen haast, en ga met de vaporetto-boot naar de beroemdste musea...

Burano boottocht

Kies een datum en boek een boottour + museumbezoek op Burano:

Je moet zelf maar kiezen, maar er zijn unieke en goed georganiseerde uitstapjes naar de eilanden. En zoals ik al eerder schreef is het een goed alternatief om even de stad te ontvluchten en de rust te vinden waar je naar op zoek was. Deze uitstapjes kun je boeken:

 • En wat dacht je om op een schip plaats te nemen en de lagune rond te varen. Op het schip een dinner met kaarslicht in de avond? Een uniek avondje uit op het schip. €100,- p.p.
 • Rustgevend overdag in een vissersbootje met een lokale gids de eilanden bekijken. Dit is hoe je het voor je zag. Geen stress, je hoeft niet na te denken. Het wordt voor je gedaan. Boek hier deze unieke eilanden tour in een vissersbootje vanaf €380,- per groep.

Zo zie je, er is veel mogelijk om zelfs in Venetie een unieke ervaring op te doen!

En wil je het net als ik allemaal zelf doen? Lees dan...

...Hoe kom je daar zonder tour

Om op het eiland te komen moet je de LN route ('Laguna Nord') nemen. Dit is vaporetto lijn nummer 12 en vertrekt van 'Fondamenta Nove Station'.

Tijdens deze boottocht stop je op haltes; Murano, Burano, Treporti en Punta Sabbioni. De bootreis duurt ongeveer 42 minuten naar het eiland Burano. Je kunt ook vanaf S.Zaccaria station (San Marcoplein) de LN route al beginnen. 

Tip: Als je verblijft op 1 van de campings vlakbij 'Punta di Sabbioni (bijvoorbeeld; Marina di Venezia), brengt de boot je in ongeveer 20 minuten naar het kleurrijke eiland. De LN route is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. 

Bekijk hier mijn... 

...Voorbeeld van een trip naar Burano en de eilanden:

Ochtend: Koop een dagkaartje voor de Laguna Nord (LN). Neem de Vaporetto naar Murano om een demonstratie mee te maken in een glasfabriek. Lees hier alles over het glas op MuranoLoop langs de Canal Grande van Murano naar de 'Faro' (vuurtoren). Bij dit station kun je genieten van heerlijke koffie. Neem de boot naar Burano en eet je lunch bij restaurant DA Romano.


Northern Lagoon Route Enlarge

Middag: Stap over op de andere bootlijn naar Torcello. Het bijna onbewoonde eiland met de mozaïek in de kathedraal.

Beklim de eeuwenoude klokkentoren om van het uitzicht te genieten over de lagune. Ga terug naar het water richting het Vaporetto station. Over het lage water brengt de boottocht je naar Punta Sabbioni. Hier kun je even uitrusten met een hapje en een drankje. Aan het einde van de dag vervolg je de boottocht via Lido terug naar Piazza San Marco.

Je doel op het eiland is... 

...Het Museum voor het beroemde Kantwerk

Nieuwste Artikel

 1. Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie: Oplossing om te parkeren

  Mar 31, 24 07:22 AM

  Tronchetto parkeren
  Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie. Ik bied dé oplossing voor reizigers die met de Auto, Caravan of Camper komen.

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

De bewoners kennen een oude legende over een gelovige zeeman. Met opzet verzette hij zich tegen alle verleidingen die er waren in die tijd.

Hij werd beloond met prachtige cadeaus door zijn bruid. Hij trouwde en begon te werken met kant.

Sinds de 17e eeuw is kantwerk een belangrijk handelsgoed geworden. Het geïsoleerde eiland floreert en werd wereldberoemd. 

Burano plein

Nu nog is er kantwerk te vinden. Er zijn museums waar je vrouwen kunt zien die bezig zijn met kant. Er is echter wel een groot verschil. Het meeste kantwerk die je aantreft is geïmporteerd vanuit China.

Het is je bezoek zeker waard om de kerk 'San Martino' te bezichtigen. Je kunt dit museum makkelijk herkennen aan de scheve toren met klokken. Hier is een prachtig schilderij te bezichtigen van Giambattista Tiepolo.

Een museum over het kantwerk is ‘Museo Del Merletto'. Dit is een klein museum speciaal gericht op de kunst van het kant. In de bijhorende kantschool kun je de vrouwen zien die aan een hun kantwerk zitten te werken. Het museum is open van woensdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. 

En als je honger krijgt dan heb ik een...

...Restaurant aanrader op het eiland

Burano huizen

Restaurant DA Romano: Sinds heugenis gaan Venetianen naar dit restaurant. Inwoners van Venetie steken de lagune over om de delicatessen te proeven van de Trattoria (Italiaans menu met alleen maar lokale producten). 

Adres: Piazza Galuppi 221. Het is tevens een ontmoetingsplek waar bekende kunstenaars komen. De vis is in dit restaurant fantastisch en wordt klaargemaakt op de barbecue. 
Je hebt gelezen over het kleurrijke eiland. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetie >  Burano >

Lees ook:


Bezienswaardigheden naast Burano:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website