Waarom zou je een Venetie vakantie gaan boeken?

Deel hier je eigen Venetie review en Reis Verhaal

Een Venetie Vakantie is een mooie citytrip. Makkelijk met het vliegtuig en de charme van de stad + de activiteiten en historie die er is - is dit een vakantie die je eens moet maken. 

Waarom?

 • De stad heeft top bezienswaardigheden
 • Je kunt op veel manieren de stad ontdekken
 • Ze hebben heerlijke lokale wijn uit de Venetië
 • Veel romantische hotspots in de stad
 • Heerlijk lokaal eten tijdens je Venetie vakantie
 • Veel cultuur, de stad ademt het uit

Nieuwe Informatie

 1. Kamperen in Venetie - Ontdek de Betovering

  Oct 03, 23 07:29 AM

  Union Lido 5 sterren
  Met Kamperen in Venetie vertel ik over de Venetië campings, voor Campers + Mijn Top 4 beste Campings om ultiem te genieten.

  Lees meer


Direct regelen


VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Venetie vakantie beleven

Venetië zit vol met onontdekte hoekjes en culturele juweeltjes. Naast het verkennen van de vele paleizen, pleinen en steegjes moet je ook de eilanden in de lagune bezoeken voor een beter beeld van dé Venetie vakantie.

En Venetië mag dan wel de meest romantische stad ter wereld zijn met haar mooie grachten, indrukwekkende kunst, muziek en wijn - als je er niet bent geweest dan staat Venetië ook m.n. bekend om de vele toeristen.

Daarom een paar...

...activiteiten uitgelicht die je wel of niet zou moeten doen:

Bridges sightseeing venice

Fantastisch eten: Als je de vakantie naar Venetië hebt geboekt, ben je waarschijnlijk op zoek naar authentiek Italiaans eten en drinken dat bij je budget past. Als je trek krijgt tijdens het wandelen door de stad, kun je een hapje eten bij de kleine buurtbars (bàcari) die Cicchetti (tapasachtige gerechten) serveren, weggespoeld met lokale Italiaanse wijn.

Tip vooraf: Als je aankomt op het vliegveld shop dan nog even wat te drinken of wat snacks. Als je een transfer naar het hotel neemt in Venetië duurt het nog even voordat je er daadwerkelijk bent.

Wandelen Venetie

Breng geen eigen stadskaart van Venetië: Gun jezelf een dag om te verdwalen in de nauwe steegjes. Dwaal rond zonder ergens op een bepaald tijdstip te hoeven zijn. Ik beloof dat je net zoveel verbazingwekkende mooie dingen zult ontdekken, omdat het echte ontdekkingen waren.

Ik raad vooral de wandeling 's nachts aan of vroeg in de ochtend bij zonsopgang, wanneer de straten leeg zijn. Het geluid van voetstappen op steen en het kabbelen van water tegen de muren zijn de enige geluiden. Dan heb je pas een heerlijke Venetie vakantie.

Bezoek Venetië niet in de zomer: In de zomer is de stad heel intens. Warmte weerkaatst op het stilstaande water en op de keien van de straten. Normaal gesproken zonder epidemie krioelt het van de toeristen met cruiseschepen af- en aan. Overnachtingen tijdens een Venetie vakantie zijn extra duur en je hebt veel dagjesmensen.

Ga NIET naar Harry's Bar. Het is absoluut een teleurstelling. Terwijl er verhalen in de rondte gaan dat de barman op spectaculaire wijze een spritz of een martini voorzet. En dan de carpaccio waar ze zeggen dat het hier is uitgevonden. Als je echt 20 euro wilt uitgeven aan een cocktail of 30 euro aan klein theeschaaltje met carpaccio dan moet je hier zijn.

Daarbovenop word je niet onthaalt en word je als slecht uitziende toerist neergezet op de begane vloer aan een tafeltje zonder ramen. Dit is een echte toeristenval. Dus pas op tijdens je Venetie vakantie. Natuurlijk mijn persoonlijke ervaring in Harry's Bar. Ik ben daarom erg benieuwd hoe jij het hebt beleefd.

Hoeveel kost een reis naar Venetië?

Als je het per persoon berekent dan geef je ongeveer € 31 uit aan maaltijden in Venetië voor één dag en € 23 aan plaatselijk vervoer. Bovendien is de gemiddelde hotelprijs in Venetië voor een tweepersoonskamer € 120.

Een Venetië vakantie voor twee personen en 4 dagen kost dus gemiddeld € 715 per persoon. En dan moet je nog vliegen of met de auto (kijk welke goedkope parkeerplekken er zijn) naar Venetië.

Hoeveel dagen in Venetië is genoeg?

Venetie genieten

Ik weet dat er veel (één)dagjesmensen zijn. Maar ik raad aan om minstens 3 nachten in Venetië te blijven. Dan heb je vaak 4 volle dagen om de stad te verkennen. Anders ben je alleen maar bezig met vervoer en zo snel mogelijk van A naar B.

Verdwaal 1 dag. Bezoek 1 dag de eilanden in de lagune. Bezoek op 1 dag de hotspots. En bepaal 1 dag wat je het liefst nog zou willen doen in Venetië.

Is Venetië de reis waard?

Tussen het lopen over de eindeloze bruggen, het eten van Cicchetti en het drinken van 'spritz', kun je gemakkelijk meer dan een week in Venetië blijven. Venetië is een drijvende stad die vastzit in de tijd. Elke seconde die je kunt geven is het waard om van dit museum te genieten.

Deze pagina's horen bij je Venetie Vakantie!


Je hebt gelezen over Venetie Vakantie. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetië en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Vakantie in Venetie >  Venetie Vakantie >

Ook geïnteresseerd in:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com
Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com