Varen over Canal Grande Venetie
Dit zal jouw Goedkoopste Boottour zijn

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >     Canal Grande Venetie >

Het is de drukste waterstraat ter wereld. Dwars door Venetie. Dit is de Canal Grande Venetie. Het grote kanaal met aan weerzijden de rijkdommen, prachtige paleizen (palazzo’s) en architectuur. 

En aan het einde van het kanaal zie je de Basiliek San Marco… Drukke vaporetto’s (waterbussen), zoals no. 1 en vaporetto no. 2 varen hier af en aan om reizigers te vervoeren over de Canal Grande.

Het is de allermooiste route in de wereld om met de boot af te leggen. Afhankelijk van welke vaporetto duurt de route over het kanaal ongeveer 45 minuten.

Vanaf startpunt Piazzale Roma begint je tocht over het water. Met de vaporetto over de Canal Grande in Venetie.

De beste plek is om achterop de vaporetto te zitten en te genieten van de tocht richting het San Marco Plein.

Een Tour over de Canal Grande in een Watertaxi!

Wat je ook kan doen is een tour met gids over de Canal Grande. Omdat ik een partnerschap heb met Tiqets.com (een Nederlands bedrijf en helpdesk voor vragen) hebben we speciale kaartjes voor een tour met gids over Canal Grande.

Stap op de boot en ontvang persoonlijk uitleg over de palazzo's en bezienswaardigheden. Heel speciaal voor een goedkope prijs inclusief:

 • In een privé watertaxi!
 • Spectaculaire uitzichten op mooie paleizen tijdens een 60 minuten durende tocht per motorboot over het Canal Grande (en een aantal kleinerekanalen van Venetië)
 • Luister naar de geschiedenis van la Serenissimia dankzij de vriendelijke, Engelstalige gids, en leer waarom (en hoe) het kwam dat dit alles op water werd gebouwd
 • Neem geweldige foto's van het prachtige Venetië vanaf de beste posities die de stad te bieden heeft: vanaf een boot op het water

Je kan direct veilig met IDEAL betalen of met je creditcard. Vervolgens ontvang je direct de tickets om ze eventueel te gebruiken op de mobiele telefoon. Als je het in Venetie boekt kun je dus direct dezelfde dag aan de tour mee doen! Hier kun je de online tickets boeken


De Canal Grande is 3,5 km lang en is de belangrijkste vaarroute door Venetie. 

Met aan weerzijden ongeveer 300 gebouwen die belangrijk zijn voor de geschiedenis van Venetie. Hier zijn handelaren en kooplieden actief geweest.

De palazzo’s als handelshuis en elk huis heeft z’n eigen elegante uitstraling. De gebouwen stammen uit de periode 12e t/m 18e eeuw. Je ziet de verschillende stijlen die verwerkt zijn in de palazzo gebouwen.

Vanaf Piazzale Roma is de eerste brug gelijk de recentste brug over de Canal Grande; Ponte di Calatrava (2008). Je vaart langs de Rialto Markt en onder de Rialto Brug door.

Vanaf hier vervolgd de vaporretto zijn weg richting Palazzo Grimani en Palazzo Grassi. In één van deze paleizen huisvest een prachtig museum met moderne kunst.

Langzaam vaar je onder de Accademia Brug door. Dit is de houten brug die de wijk San Marco met de wijk Dorsoduro verbindt.

De Canal Grande Venetie wordt breder en het uitzicht wijder. Je ziet het eiland San Giorgi Maggiore, eiland Giudecca en misschien het eiland Lido liggen. Je bent gearriveerd bij het San Marco plein en stapt uit op de halte San Marco Vallaresso.

Als je tijd hebt moet je geregeld uitstappen en Venetie ontdekken aan beide kanten van het kanaal. Fijn om te weten is dat vaporetto lijn no. 1 op iedere halte stopt aan weerzijden van Canal Grande. Als je vergeet uit te stappen geeft het niet zoveel. De volgende halte is namelijk dichtbij…

Dit zijn de belangrijkste vaporetto haltes vanaf Piazzale Roma naar het San Marco Plein:

 • Piazzale Roma (het laatste punt waar je met de auto naar Venetie kunt komen en waar je aankomt met de bus)
 • Ferrovia (voor het treinstation Santa Lucia in Venetie)
 • Riva di Biasio
 • San Marcuola
 • San Stae
 • Ca’ d’Oro
 • Rialto Mercato (Rialto Markt)
 • Rialto (Rialto Brug)
 • San Silvestro
 • Sant’Angelo
 • San Tomá
 • Ca’ Rezzonico
 • San Samuele
 • Accademia
 • Giglio
 • Salute
 • San Marco Vallaresso

Meer informatie over de Canal Grande Venetie

Vaporetto Grand Canal Venetie

Bij de opstapplaats ter hoogte van het dogenpaleis en bij het Piazzale Roma is een informatieloket waar je boekjes en plattegronden van de bezienswaardigheden kunt halen.

Je leert over wat voor gebouwen er op de kades van de de Canal Grande staan.

Canal Grande Venetie Rialto

Langs de Canal Grande staan namelijk ongeveer 50 pallazzo’s, 6 kerken en je vaart onder de Rialto Brug door!

Wil je meer achtergrond informatie over de bouw en het onderhouden van Venetie?

Check deze fantastische website www.venicebackstage.org >

Of boek hier een tour over de Canal Grande en geniet met gids in een watertaxi van de fantastische foto momenten. Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over de Canal Grande in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >     Canal Grande Venetie >


Lees verder over: