Varen over de Canal Grande Venetie
Dit is jouw Goedkoopste Boottour met de Vaporetto

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

De Canal Grande Venetie. Het is de drukste waterstraat ter wereld. Dwars door Venetië. Het grote kanaal met aan weerszijden de rijkdommen, prachtige paleizen (palazzo’s) en architectuur. En aan het einde van het kanaal zie je de Basiliek San Marco… Het is de allermooiste route in de wereld om met de boot af te leggen.

Welke activiteiten heb je op de Canal Grande in Venetië en kun je direct boeken?

Zo goed dat je dit soort activiteiten kunt boeken in Venetië. Dan zie je vaak meer dan dat je zonder voorbereiding deze waterstraat over gaat. Maar je hebt altijd de goedkopere drukke vaporetto’s (waterbussen), zoals no. 1 en vaporetto no. 2.

Deze boten varen af en aan om reizigers te vervoeren over de Canal Grande. Afhankelijk van welke vaporetto duurt de route over het kanaal ongeveer 45 minuten. 

Vanaf startpunt Piazzale Roma begint je tocht over het water. Met de vaporetto over de Canal Grande Venetie. De beste plek is om achterop de vaporetto te zitten en te genieten van de tocht richting het San Marco Plein.

Heerlijk uitwaaien. Maar wat dacht je van een echte...

...Tour over de Canal Grande in een Watertaxi!

Wat je gaat doen is een tour met gids over de Canal Grande. Omdat ik een partnerschap heb met Tiqets.com (een Nederlands bedrijf en helpdesk voor vragen) hebben we speciale kaartjes voor een tour met gids over Canal Grande Venetie. En de gids is echt goed! Je eigen prive taxi door Venetie. En het is goedkoop!

Stap op de boot en ontvang persoonlijk uitleg over de palazzo's en bezienswaardigheden. Heel speciaal voor een goedkope prijs inclusief:

 • Een privé watertaxi!
 • Spectaculaire uitzichten op mooie paleizen tijdens een 60 minuten durende tocht per motorboot over het Canal Grande (en een aantal kleinere kanalen van Venetië)
 • Luister naar de geschiedenis van la Serenissimia dankzij de vriendelijke, Engelstalige gids, en leer waarom (en hoe) het kwam dat dit alles op water werd gebouwd
 • Neem geweldige foto's van het prachtige Venetië vanaf de beste positie die de stad te bieden heeft: vanaf een boot op het water

Je kan direct veilig met IDEAL betalen of met je creditcard. Vervolgens ontvang je direct de tickets om ze eventueel te gebruiken op de mobiele telefoon. Als je het in Venetie boekt kun je dus direct dezelfde dag aan de tour mee doen! Hier kun je de online tickets boeken

De Canal Grande Venetie is 3,5 km lang en is de belangrijkste vaarroute door Venetië. 

Met aan weerszijden ongeveer 300 gebouwen die belangrijk zijn voor de geschiedenis van Venetië. Hier zijn handelaren en kooplieden actief geweest.

De palazzo’s als handelshuis en elk huis heeft z’n eigen elegante uitstraling. De gebouwen stammen uit de periode 12e t/m 18e eeuw. Je ziet de verschillende stijlen die verwerkt zijn in de palazzo gebouwen.

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Vanaf Piazzale Roma is de eerste brug gelijk de recentste brug over de Canal Grande; Ponte di Calatrava (2008). Je vaart langs de Rialto Markt en onder de Rialto Brug door. Vanaf hier vervolgd de vaporretto zijn weg richting Palazzo Grimani en Palazzo Grassi. In één van deze paleizen huisvest een prachtig museum met moderne kunst.

Langzaam vaar je onder de Accademia Brug door. Dit is de houten brug die de wijk San Marco met de wijk Dorsoduro verbindt. 

De Canal Grande Venetie wordt breder in de uitmonding en het uitzicht wijder. Je ziet het eiland San Giorgi Maggiore, het eiland Giudecca en misschien het eiland Lido liggen. Je bent gearriveerd bij het San Marco plein en stapt uit op de halte San Marco Vallaresso.

Als je tijd hebt moet je geregeld uitstappen en Venetie ontdekken aan beide kanten van het kanaal. Fijn om te weten is dat vaporetto lijn no. 1 op iedere halte stopt aan weerzijden van Canal Grande Venetie. Als je vergeet uit te stappen geeft het niet zoveel. De volgende halte is namelijk dichtbij…

Dit zijn de belangrijkste vaporetto haltes vanaf Piazzale Roma naar het San Marco Plein:

 • Piazzale Roma (het laatste punt waar je met de auto naar Venetie kunt komen en waar je aankomt met de bus)
 • Ferrovia (voor het treinstation Santa Lucia in Venetie)
 • Riva di Biasio
 • San Marcuola
 • San Stae
 • Ca’ d’Oro
 • Rialto Mercato (Rialto Markt)
 • Rialto (Rialto Brug)
 • San Silvestro
 • Sant’Angelo
 • San Tomá
 • Ca’ Rezzonico
 • San Samuele
 • Accademia
 • Giglio
 • Salute
 • San Marco Vallaresso

Meer informatie over de Canal Grande Venetie

Vaporetto Grand Canal Venetie

Bij de opstapplaats ter hoogte van het dogenpaleis en bij het Piazzale Roma is een informatieloket waar je boekjes en plattegronden van de bezienswaardigheden kunt halen.

Je leert wat voor gebouwen er op de kades van de Canal Grande staan. Langs de Canal Grande staan namelijk ongeveer 50 pallazzo’s, 6 kerken en je vaart onder de Rialto Brug door!

Tip: Er zijn leuke en betaalbare activiteiten die je op Canal Grande Venetie kunt doen. Je kunt direct boeken:

Wil je meer achtergrond informatie over de bouw en het onderhouden van Venetie? Check deze fantastische website www.venicebackstage.org >

Of boek hier een tour over de Canal Grande en geniet met gids in een watertaxi van de fantastische foto momenten. Je hebt gelezen over de Canal Grande in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >     Canal Grande Venetie >


De volgende artikelen zijn ook een bezienswaardigheid in Venetie

Lees verder over:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website