Verfrissend op zoek naar nieuwe Kunst?
Hulp&Informatie om 'Palazzo Grassi' te bezoeken

Ben je liefhebber van hedendaagse kunst? Dan is na al die historie in de stad, Palazzo Grassi voor jou een bezoek waard om op te frissen. Zeker als je van stijl houdt. Deze collectie zoekt meestal de confrontatie op! 

Het grijs witte marmeren gebouw is ontworpen door Giorgio Massari. Het paleis is ooit van de laatste afstammeling van Romeinse hooggeplaatsten (Patriciër) geweest.

Palazzo Grassi Venetie

Het is gebouwd in de jaren tussen 1748 en 1772. Het gebouw ziet er anders uit qua stijl dan de oudere palazzo’s in Venetië.

Het is de laatste Palazzo nadat Venetië geen eigen republiek meer was.

De Palazzo is in 1980 aangekocht door het Italiaanse automerk Fiat en weer verkocht in 2005 aan de Fransman Francois-Henri Pinault die er een galerie van heeft gemaakt.


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Nieuwe Informatie

  1. Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips

    Jun 02, 23 03:27 PM

    Gratis Nieuwsbrief NaarVenetie Tips – Verhalen – Nieuws - Rechtstreeks in je inbox.

    Lees meer


3 Populaire Activiteiten in Venetie:

ABONNEER OP NIEUWSBRIEF

VOLG OP INSTAGRAM

VOLG OP FACEBOOK

Voordat ik per ongeluk bij dit museum terecht kwam, was ik aan het rondwalen in Venetie. Ik ben naar binnen gegaan, maar ik was binnen 5 minuten weg.

Ik ben er achter gekomen dat je dit soort kunst moet begrijpen. En dat lukte mij toen nog niet ;). 

Om je bezoek aan Palazzo Grassi voor te bereiden ben je op de juiste pagina gekomen. Dus laten we snel ons bezoek voorbereiden met...

...Praktische informatie Museum 'Palazzo Grassi'

Palazzo Grassi Museum Venetie Grand Canal

Hoe kom je daar? De vaporetto halte “San Samuele” is het dichtstbij om er te komen met de boot. Neem vaporetto boot nr. 2 of stap uit op de vaporetto halte “S. Angelo” als je met boot nr. 1 gaat.

De openingstijden van Palazzo Grassi zijn woensdag t/m maandag van 10:00 uur tot 19:00 uur. De entreekaartjes kosten EUR 15,- en EUR 20,- als je wilt combineren om het andere museum van dezelfde eigenaar te bezichtigen. Dit museum is Punta della Dogana en is een galerie van ook grote moderne kunstschatten. Te vinden aan de overkant van de Canal Grande.

Kaartjes waar korting op zit (bijvoorbeeld student, senior) kosten ca. EUR 10,-. Op de website van het museum zie je aanvullende informatie voor welke korting je in aanmerking komt. Het museum is rolstoel vriendelijk.

De expositie ruimte omvat ca. 2000 m2 met kunst uit de verzameling van de steenrijke Fransman (tevens eigenaar) Francois-Henri Pinault. Het hele gebouw, inclusief het andere museum Punta della Dogana is een culturele instelling met exposities, lectuur, workshops enzovoort.

Het gebouw is gemakkelijk te herkennen met de grote sculpturen voor het gebouw. Je indruk is vooral afhankelijk van welke tijdelijke expositie er is. Maar het is hedendaagse kunst wat er staat. Allemaal tentoongesteld in harmonie. In contrast met de Biennale van Venetie probeert de Fransman hier de show te stelen met af en toe een provocatie.

Palazzo Grassi Museum Theater

De Palazzo heeft een fantastisch café. Hier heb je uitzicht op Canal Grande en met interieur die ontworpen is door hedendaagse kunstenaars die in de Palazzo Grassi exposeren.

Ik vind het heerlijk om hier te zitten met lekker iets te drinken/eten. Daarnaast heeft het museum haar eigen theater voor ca. 225 personen. Hier zijn concerten, films en andere vertoningen die eer doen aan kunst. Als je unieke locaties wilt mee maken voor concerten in Venetie. Dan kun je hier kijken of dit aanbod iets voor je is...Je hebt gelezen over deze Palazzo. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >   Palazzo Grassi >

Lees ook:

Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com