Wat gebeurde vroeger in de Brug der Zuchten?

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

De brug der zuchten in Venetië. Een spannende ervaring als je weet wat hier is gebeurd. Denk eens aan de zuchtende gevangenen en je eetlust verdwijnt. Ik hoefde in elk geval geen eten meer... Het was lunchtijd toen ik de brug voor het eerst bezocht. Deze brug kun je vinden naast het Dogenpaleis

Dus, wat is er dan gebeurd op deze...

...Beroemde brug der zuchten

Brug der zuchten Bezienswaardigheden Venetie

De beroemde brug (ook wel genoemd; Ponte dei Sospiri) is een belangrijke bezienswaardigheid in Venetie. Het is gemaakt in de 17e eeuw in barok stijl. 

Door de Brug der Zuchten lopen!

Wat je kan doen is met een speciale tour door de brug heen lopen. Dan zie je hoe Casanova wist te ontsnappen. Speciale kaartjes voor een tour met gids.

 Heel speciaal voor de prijs van EUR 43,20. 

 • Eén uur durende wandeling
 • Loop door de Brug der Zuchten
 • Sla de (vaak lange) wachtrijen over

Je kan direct veilig met IDEAL betalen of met je creditcard. Vervolgens ontvang je direct de tickets om ze eventueel te gebruiken op de mobiele telefoon. Als je in Venetië boekt kun je direct naar binnen! Bespaar daarom een uur wachttijd om in het Dogenpaleis te komen door hier online tickets te boeken

Hey, maar voor je gaat...

...Hoe komt de brug aan haar naam?

De functie van de brug heeft niet zo'n gelukkige geschiedenis. Het is de verbinding tussen het Dogenpaleis en de gevangenis. 

De gevangenen van het Dogenpaleis hadden alle reden om hier luidkeels nog eens te zuchten. Dit waren beruchte mensen zoals Giacomo Casanova en Galileo Galilei die hier gevangen zaten. Een zucht voordat je de gevangenis betrad. Een laatste adem en daglicht. 

Maar Casanova wist te ontsnappen op een spectaculaire manier. In de nacht van 31 oktober 1756 klom hij uit zijn cel. Hij liep stiekem door het paleis, waar een bewaker hem er gewoon uit liet. 

De bewaker dacht dat hij een ambtenaar was die onverhoopt achtergebleven was in het paleis. De legende gaat verder dat Casanova toen een kop koffie dronk in een cafe aan het San Marco Plein. Daarna is hij in een gondel de lagune over gevaren. 

Als je een foto wilt nemen van de brug, dan adviseer ik je te staan op een andere brug, genaamd Ponte Della Paglia. Vanaf hier zijn er mooie foto's te maken van de brug. Met name in de vroege ochtend! Er zijn dan bijna geen toeristen. Ze zeggen dat je dan nog steeds de zuchten kunt horen...

Brug der Zuchten

Nieuwste pagina op deze site

 1. Maskers Venetie. Wat gaat er achter schuil?

  May 16, 24 01:09 PM

  Boek-Venetie-Haar-Maskers
  De Maskers Venetie zijn lang gebruikt. Maar toen werd het verboden. Waarom eigenlijk en wat weet jij van het masker in Venetie af?

Koop onze Mini Guide op Etsy.com

Bestel nu €2,99

Venetie-Cover-Snippet

Toen ik bovenstaande foto maakte kwam er een duif voor me zitten. En hij ging maar niet weg! Ik stond daar voor bijna 30 minuten.

Het lukte mij niet om het gezucht van de veroordeelden te horen. Ik hoorde alleen de wind en alle heerlijke geluiden in de vroege ochtend. 

De brug is een bezienswaardigheid in Venetië. En zeker het bezoek waard!

Lukt het jou om het gezucht te horen? Of heb je een mooie foto gemaakt van deze brug? laat het mij dan weten...

Gerelateerde Blogs en InformatieJe hebt gelezen over deze beroemde brug. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >  Brug der Zuchten >

Lees ook:

Door Rudmer Hoekstra (auteur):


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website