De Brug der Zuchten in Venetie

Home >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >     Brug der Zuchten >

De brug der zuchten in Venetie. Een spannende ervaring als je weet wat hier is gebeurd. 

Denk eens aan de zuchtende gevangenen en je eetlust verdwijnt. Ik hoefde in elk geval geen eten meer... Het was lunchtijd toen ik de brug voor het eerst bezocht. Deze brug kun je vinden naast het Dogenpaleis. 

De beroemde brug der zuchten

Brug der zuchten Bezienswaardigheden Venetie

De beroemde brug (ook wel genoemd; Ponte dei Sospiri) is een belangrijke bezienswaardigheid in Venetie. Het is gemaakt in de 17e eeuw in barok stijl. 

Je kunt door de Brug der Zuchten heen lopen!

Wat je ook kan doen is met een speciale tour door de brug heen lopen. Dan zie je hoe Casanova wist te ontsnappen. Omdat ik een partnerschap heb met Tiqets.com (een Nederlands bedrijf en helpdesk voor vragen) hebben we speciale kaartjes voor een tour met gids. Heel speciaal voor de prijs van EUR 38,-. 

 • Een één uur durende wandeling
 • Loop door de Brug der Zuchten
 • Sla de (vaak lange) wachtrijen over

Je kan direct veilig met IDEAL betalen of met je creditcard. Vervolgens ontvang je direct de tickets om ze eventueel te gebruiken op de mobiele telefoon. Als je het in Venetie boekt kun je dus direct naar binnen! Bespaar daarom een uur wachttijd om in het Dogenpaleis te komen door hier online tickets te boeken

Hoe komt de brug aan haar naam?

De functie van de brug heeft niet zo'n gelukkige geschiedenis. Het is de verbinding tussen het Dogenpaleis en de gevangenis. 

De gevangenen van het Dogenpaleis hadden alle reden om hier luidkeels nog eens te zuchten. Dit waren beruchte mensen zoals Giacomo Casanova en Galileo Galilei die hier gevangen zaten. Een zucht voordat je de gevangenis betrad. Een laatste adem en daglicht. 

Maar Casanova wist te ontsnappen op een spectaculaire manier. In de nacht van 31 oktober 1756 klom hij uit zijn cel. Hij liep stiekem door het paleis, waar een bewaker hem er gewoon uit liet. 

De bewaker dacht dat hij een ambtenaar was die onverhoopt achtergebleven was in het paleis. De legende gaat verder dat Casanova toen een kop koffie dronk in een cafe aan het San Marco Plein. Daarna is hij in een gondel de lagune over gevaren. 

Als je een foto wilt nemen van de brug, dan adviseer ik je te staan op een andere brug, genaamd Ponte Della Paglia.

Vanaf hier zijn er mooie foto's te maken van de brug.

Met name in de vroege ochtend! Er zijn dan bijna geen toeristen. Ze zeggen dat je dan nog steeds de zuchten kunt horen...

Brug der Zuchten

Venetie brug der zucthen

Toen ik bovenstaande foto maakte kwam er een duif voor me zitten. En hij ging maar niet weg! Ik stond daar voor bijna 30 minuten.

Het lukte mij niet om het gezucht van de veroordeelden te horen. Ik hoorde alleen de wind en alle heerlijke geluiden in de vroege ochtend. 

De brug is zeker een bezienswaardigheid in Venetie. En zeker het bezoek waard!

Lukt het jou wel om het gezucht te horen? Of heb je een mooie foto gemaakt van deze brug? laat het mij dan weten...


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over deze beroemde brug. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >     Brug der Zuchten >

Lees ook:

Lees ook:

Updates & Vragen

 1. Vraag over vertrektijden trein

  Jun 03, 18 10:51 AM

  Goedemiddag! Aanstaande dinsdag 5 juni hopen wij 9.10u aan te komen op treviso AirPort. Ik heb zojuist de tijden bekeken van het trein rooster, de laatste

  Lees verder

 2. Trip naar mestre

  May 21, 18 12:55 PM

  Wij kolen op 18 juni aan op de luchthaven van treviso om 19.30u. Hoe geraken wij het voordeligst in mestre. Op 21 juni vertrekt onze vlucht om 09.05u.

  Lees verder

 3. Vraagje

  May 12, 18 05:20 AM

  Goede avond, wij hebben een 4 daagse trip geboekt naar Venetië, plaats Mestre. Wij landen pas om 23.30. Ik neem aan dat er dan geen bussen meer rijden

  Lees verder


Top 15 Bezienswaardigheden Venetie:

 1. Basilica San Marco
 2. Dogen Paleis
 3. Piazza San Marco
 4. Grand Canal
 5. Accademia Galleries
 6. Santa Maria Gloriosa dei Frari
 7. Rialto Market
 8. Het eiland Torcello
 9. Campo Santa Margherita
 10. Uitzicht klokkentoren San Giorgio
 11. Harry's Bar
 12. Venetie  carnaval
 13. Gondels in Venetie
 14. Brug der Zuchten Venetie
 15. Burano

TIP voor Appartementen in Venetie: