Eiland San Giorgio met uitzicht over Venetie
Hier kun je de skyline mooi zien!

Ja, San Giorgio is een eiland aan de zijkant van het Dogenpaleis. Als je hierheen gaat, kun je de klokkentoren beklimmen en een fantastisch uitzicht hebben. Met mijn site bereid je je goed voor op een bezoek. Er zijn niet veel toeristen die naar S. Giorgio gaan, dus je kunt genieten van je uitzicht en de tijd nemen...

San Giorgio uitzicht Venetie

De klokkentoren van het eiland San Giorgio is twee minuten met de vaporetto boot no. 2. Deze vaporretto kun je nemen vanaf halte 's. Zaccaria', vlakbij het Dogenpaleis. Of ergens anders vanaf een halte aan de Canal Grande. De vaporetto stopt altijd op de halte S. Giorgio. Klik hier om vaporetto kaartjes te kopen >

Het best bewaarde geheim is nog steeds, dat toeristen alleen het eiland zien vanaf het San Marco Plein. Maar in een paar minuten ben je hier en het is veel minder druk dan de Campanile toren op het San Marco Plein. Toen ik ging waren er twee andere toeristen,,, heerlijk… Je kunt ongestoord genieten en je hoeft niet in de wachtrij…

Hoe doe je het? 

Je stapt uit de vaporetto en gaat de kerk in – genaamd San Giorgio Maggiore - die je eerst stilletjes van binnen gaat bewonderen met twee beroemde schilderijen (Tintoretto’s laatste avondmaal).

Je loopt door tot links aan het einde en je gaat de hal door. Hier kun je kaartjes kopen om bovenin de kerktoren te komen. Een kaartje kost EUR 6,- per persoon.

Je kunt alleen met de lift naar boven, want er is geen trap voor het publiek. De kerk en de toren zijn van april t/m oktober open tot 17.00 uur.

Activiteiten die te boeken zijn op het eiland San Giorgio (tijdelijk online niet beschikbaar):

Je ziet de skyline van Venetie en de rest van de lagune. Ik denk dat je een kwartier nodig hebt om in de toren van het uitzicht te genieten. En dat komt mooi uit, want op het eilandje San Giorgio is verder niet veel te doen. Je kunt binnen de tijdsduur van je vaporetto kaartje (75 minuten) terug naar het San Marco Plein.

Het is uniek als je ook nog de tour doet met een audiogids in het Giorgio Cini Foundation museum. Koop hier kaartjes voor deze tour. Kun je het mooi combineren!

Is dat alles....?

Wat is er meer te doen op het eiland San Giorgio?

Nieuwste Artikel

  1. Boek Nu: Expert-Geleide Busreis Venetie!

    Dec 05, 23 02:26 PM

    Ervaar het gemak van een comfortabele Busreis Venetie. Boek nu en ontvang deskundige Venetië-tips op onze website!

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

Isola Di S. Giorgio is de officele naam van het eiland. Het was eerst een eiland voor monniken en een centrum om te leren. Dat is het nog steeds.

De gebouwen worden gebruikt door de organisatie Fondazione Giorgio Cini met een onderzoekscentrum en arbeidersschool. Je kunt kijken op www.cini.it.

De gebouwen op het eiland zijn in het weekend te bezichtigen met een rondleiding. Het kost ongeveer EUR 8,- voor de rondleiding. Je zult enkele voorwerpen zien van de componist Vivaldi en de doolhof tuin bezichtigen.

En dan is er nog iets heel speciaals wat je kunt doen op het eiland San Giorgio. Weg van de drukte en de toeristen. Geniet bijvoorbeeld van een lunch en combineer het met de klokkentoren en ingang in het Cini. Koop je unieke combinatie activiteit vooraf >Je hebt gelezen over het eiland S. Giorgio in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >      San Giorgio >

Lees verder:


Hele goede andere bezienswaardigheden:


- UNIEKE COMBINATIE TICKETS MET KORTING -

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com