De Accademia Brug is bijzonder!
Waarom en hoe lees je hier...

50 treden naar boven en 50 treden naar beneden. De Accademia Brug is de laatste loopbrug van de vier bruggen over de Canal Grande richting het San Marco Plein.

Accademia Brug Venetie

Het is niet de beroemdste brug van Venetië, maar de Ponte dell' Accademia (zo wordt de brug op z'n Italiaans uitgesproken) heeft een prachtige architectuur.

Ik vind het een mooie locatie om foto’s te maken. Geniet van de uitzichten van de Canal Grande en de kades met de prachtige palazzo’s.

Nieuwste Artikel

  1. Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie: Oplossing om te parkeren

    Mar 31, 24 07:22 AM

    Tronchetto parkeren
    Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie. Ik bied dé oplossing voor reizigers die met de Auto, Caravan of Camper komen.

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

En de Accademia Brug is geliefd om romantische slotjes op te hangen, maar dit is illegaal. De gemeente van Venetie wil het niet, maar het gebeurd toch.

Tegenwoordig zie je geen illegale straatverkoper meer met nep handtassen, de romantische slotjes en andere prullaria. Vroeger was het vaak een kat- en muisspel als de politie er aan kwam en ze snel hun kleedjes of producten opvouwen in doeken. Kom je ze wel tegen? Koop dan niet want je bent aansprakelijk en krijgt een fikse boete. 

Overdag valt de toeristenstroom op de brug mee. En ik vind dat de brug meer sfeer heeft dan de andere drie bruggen over het kanaal. Je kan makkelijker over de leuning hangen en genieten van de gondels en de vaporetto’s die onder je varen. In het bijzonder in de avond is het heerlijk rustig.

Waar is deze brug en heb je een...

...Route naar de Accademia Brug en omgeving? 

De brug 'Ponte dell’ Accademia' is de beste verbinding tussen de wijken San Marco en Dorsoduro. De brug is te vinden tussen Campo di San Vidal & Campo della Carita. Het heeft ook haar eigen vaporetto halte ‘Accademia’, dus het is goed te bereiken.

Vanaf het San Marco Plein volg je de gele pijlen richting “Accademia”. Als je vanuit de wijk Dorsoduro komt volg je ook de gele pijlen “Accademia” richting Gallerie dell’ Accademia waar je de brug automatisch ziet.

Als je toch in de buurt bent kun je ook een bezoek brengen aan de galerie. Je kunt heel goedkoop een audiotour of gids boeken die je door het museum begeleidt. Zeker waard om te doen want er hangen prachtige schilderijen. En je krijgt nog voorrang in de rij ook nog ;).  

Accademia Brug en restaurantjes

De Accademia Brug is van hout en heeft een doorgang van circa 4,20 meter hoog. Het is daardoor een vrij steile brug en lastig om je bagage mee te tillen. 

Aan de Dorsoduro kant van de brug is aan de kade een toilet. Je hebt geld nodig om te betalen of via je eigen Venice Connected Card. In de directe omgeving zijn restaurants en cafés voor toeristen met de tafels vlakbij de brug.

Het is de belangrijkste brug om over heen te lopen richting Gallerie dell’ Accademia, het prachtige museum met een schat aan beroemde schilderijen. Daarnaast als je doorloopt kom je bij het Peggy Guggenheim Museum en de Santa Maria della Salute kerk.

Als je op de brug staat en naar beneden kijkt, wat zie je en voel je dan? Ik ga je iets vertellen over de...

...Historie van de Accademia Brug (Ponte dell’Accademia)

In het Italiaans heet de brug ‘Ponte dell’ Accademia’ en is gebouwd in 1933. Het was eerst een tijdelijke houten brug die een gietijzeren brug verving. Maar de spanwijdte en de fantastische boog was onder de Venetianen erg geliefd en de houten brug is daarom blijven bestaan.

De brug is bedacht door Eugenio Miozzi die ook het Lido Casino heeft ontworpen. In 1984 was het hout verrot en was het niet meer veilig om de brug te gebruiken. Opnieuw kozen de Venetianen voor een houten brug die hetzelfde moest zijn als de oude. 

De brug is in 2012 gerestaureerd om heel wat jaren mee te gaan, zodat wij er van kunnen genieten. De elegante brug is zeker één van mijn favoriete bezienswaardigheden van Venetië.

Als je toch in de buurt bent kun je ook een bezoek brengen aan de galerie. Je kunt heel goedkoop een audiotour of gids boeken die je door het museum begeleidt. Zeker waard om te doen want er hangen prachtige schilderijen. En je krijgt nog voorrang in de rij ook nog ;).  


Deze artikelen zijn ook een bezienswaardigheid


Je hebt gelezen over de brug Accademia in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >     Accademia Brug >

Lees verder:


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

  1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
  2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website