Instagram Venetie

De Accademia Brug is bijzonder!

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >     Accademia Brug >


50 treden naar boven en 50 treden naar beneden. De Accademia Brug is de laatste loopbrug van de vier bruggen over de Canal Grande richting het San Marco Plein.

Het is niet de beroemdste brug van Venetie, maar de Ponte dell'Accademia (zo wordt de brug op z'n Italiaans uitgesproken) heeft een prachtige architectuur en ik vind het een mooie locatie om foto’s te maken. Geniet van de uitzichten van de Canal Grande en de kades met de prachtige palazzo’s.

Accademia Brug Venetie

En de brug is geliefd om romantische slotjes op te hangen, maar dit is illegaal. De gemeente van Venetie wil het niet, maar het gebeurd toch. Je zult waarschijnlijk enkele illegale straatverkopers aantreffen met nep handtassen, de romantische slotjes en andere prullaria (dit moet je niet kopen anders ben je aansprakelijk voor een fikse boete).

Overdag valt de toeristenstroom op de brug mee. En ik vind dat de brug meer sfeer heeft dan de andere drie bruggen over het kanaal. Je kan makkelijker over de leuning hangen en genieten van de gondels en de vaporetto’s die onder je varen. In het bijzonder in de avond is het heerlijk rustig.

Route naar de Accademia Brug en de omgeving 

Ponte dell’Accademia is de beste verbinding tussen de wijken San Marco en Dorsoduro. De brug is te vinden tussen Campo di San Vidal & Campo della Carita. Het heeft ook haar eigen vaporetto halte ‘Accademia’, dus het is goed te bereiken.

Vanaf het San Marco Plein volg je de gele pijlen richting “Accademia”. Als je vanuit de wijk Dorsoduro komt volg je ook de gele pijlen “Accademia” richting Gallerie dell’Accademia waar je de brug automatisch ziet.

Accademia Brug en restaurantjes

De brug is van hout en heeft een doorgang van circa 4,20 meter hoog. Het is daardoor een vrij steile brug en lastig om je bagage mee te tillen. Aan de Dorsoduro kant van de brug is aan de kade een toilet. Je hebt geld nodig om te betalen of via je eigen Venice Connected Card. In de directe omgeving zijn voldoende restaurants en cafés voor toeristen met de tafels vlakbij de brug.

Het is de belangrijkste brug om over heen te lopen richting Gallerie dell’Accademia, het prachtige museum met een schat aan beroemde schilderijen. Daarnaast als je doorloopt kom je bij het Peggy Guggenheim Museum en de Santa Maria della Salute kerk.

Historie van de Ponte dell’Accademia

In het Italiaans heet de brug ‘Ponte dell’Accademia’ en is gebouwd in 1933. Het was eerst een tijdelijke houten brug die een gietijzeren brug verving. Maar de spanwijdte en de fantastische boog was onder de Venetianen erg geliefd en de houten brug is daarom blijven bestaan.

De brug is bedacht door Eugenio Miozzi die ook het Lido Casino heeft ontworpen. In 1984 was het hout verrot en was het niet meer veilig om de brug te gebruiken. Opnieuw kozen de Venetianen voor een houten brug die hetzelfde moest zijn als de oude. 

De brug is in 2012 gerestaureerd om heel wat jaren mee te gaan, zodat wij er van kunnen genieten. De elegante brug is zeker één van mijn favoriete bezienswaardigheden van VenetieGoedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over de brug Accademia in Venetie. Er is genoeg te ontdekken, zoals je ziet. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad. 

Home >    Top 15 Bezienswaardigheden Venetië >     Accademia Brug >

Lees verder: