Venetiaans Glas op het Eiland Murano

Home > Geschiedenis Venetie > Venetiaans Glas >

Echt Venetiaans glas. Ik ben naar Murano geweest bij een glas demonstratie. Glasblazers aan het werk!

Het blazen van gesmolten glas in fijne vazen. Het creëren van gekleurde staven in talloze vormen. Magische momenten bij het bezoeken van deze ambachtslieden. Dat is gegarandeerd!

Venetiaans Glas kunst

De glasblazers van Murano zijn wereldberoemd. De kunst van het glas is overal op het eiland. Langs de kade, maar ook op het centrale plein zie je glas sculpturen.

Als je glasblazers aan het werk wilt zien, is het beter om vooraf een tour te boeken. Vooral op de dag dat er cruiseschepen aanmeren, kan het erg druk zijn.

Kies bijvoorbeeld een excursie naar Murano en Burano. Incl. Glasblazen demonstratie.

Glasdemonstratie Murano

Sommige glasfabrieken geven een gratis demonstratie, maar ze verwachten dat je iets koopt in hun winkel.

De meeste fabrieken hebben een winkel waar de mooiste glas objecten zijn.

Tijdens de zomermaanden zijn de meeste glasfabrieken gesloten. De temperatuur is dan te warm om te werken.

Je moet in Murano het glasmuseum 'Museo del Vetro' bezoeken. Het is gevestigd in een prachtig 17e eeuws Palazzo 'Giustinian'. Op de eerste verdieping is de beroemde Murano-glas collectie en de meesterwerken van de Venetiaanse glaskunst.

Het museum is gelegen om de hoek van het vaporetto station 'Museo Murano'. Line 4.1 of Line 4,2 vanaf Venetië 'Fondamenta Nuove'. Het museum is dagelijks geopend vanaf 10 uur. Behalve 1 januari, 1 mei en 25 december.

 • Toegangskaarten kosten € 8,00 (kortingen voor 65+ en studenten).
 • Adres: Fondamenta Giustinian 8, 30121 Murano
 • Web: www.visitmuve.it

De oorsprong van het Venetiaans Glas

Glasfarbiek Venetiaans Murano

De geschiedenis van Glas dateert uit het jaar 982 (n. Chr.). Maar het is onbekend wanneer de glasindustrie begon in Murano.

De glazen kroonluchters en spiegels uit Murano domineerden voor lange tijd de wereld. Vooral tijdens de gouden eeuw van de 16e eeuw.

Een glas arbeider 'Angelo' slaagde erin om tijdens een vergissing een transparante glazen bol te maken. Nu konden er kleuren en nieuwe technieken toegepast worden. Glas uit Murano en Venetie werd toen bekend over de hele wereld.

Na dit succes ging het steeds minder in de Venetiaanse glasindustrie. De stijlen van barok namen het over. Ook nam de concurrentie steeds meer toe. En Murano ging niet mee met de veranderingen.

Ondanks dat de glasindustrie elders op de wereld is gestationeerd, houdt Murano de unieke cultuur. Het prachtige glas en de eigenaardige techniek is levend en wel. Het is populair over de hele wereld!

Liefhebbers van glazen kralen en prullaria zijn op Murano en in Venetie in hun nopjes. Dus kijk gerust overal rond!


Parkeren Venetie

Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Lees meer over Venetië 


Je hebt gelezen over het Glas uit Murano. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Geschiedenis Venetie >  Venetiaans Glas >

Lees ook:

Lees ook:

Updates & Vragen

 1. De leukste Activiteiten in Venetie : Gewoon doen!

  Jul 14, 18 03:21 AM

  Ja, je zit goed! In Venetie is veel te beleven, maar de leukste Activiteiten in Venetie heb ik gewoon hier. Deze wil je niet missen en met deze Tickets heb je het beter voor elkaar in Venetie dan een…

  Lees verder

 2. Fietsen in Venetië

  Jul 07, 18 05:33 PM

  Wat voor mogelijkheden zijn er om onder begeleiding fietstochtje te maken, bijvoorbeeld over het lido di jesolo? Of in Venetie?

  Lees verder

 3. Vervoer van marco polo airport naar hotel achter san marco plein

  Jun 27, 18 07:55 AM

  Hoe kom ik het beste van san marco airport naar cavalletto doge orseolo hotel? Dit is vlakbij het san marco plein.

  Lees verder

TIP voor Appartementen in Venetie: