Venetiaans Glas op het Eiland Murano
Magische momenten tijdens je  bezoek
De bekwame vakmensen blazen glas!

Venetiaans Glas kunst

Echt Venetiaans glas. Ik ben naar Murano geweest bij een glas demonstratie. Glasblazers aan het werk! Het was zo'n aangename ervaring om deze ambachtslieden aan het werk te zien. Ik zal je alles vertellen over dit eiland in de buurt van Venetië.

Gesmolten glas blazen naar prachtig gevormde vazen. Gekleurde staven in talloze diersoorten. Bereid je voor op de vakantie en je bespaart tijd en geld, dat is wat ik zeg...

Dus bezoek het...

...Glasmuseum en maak een Tour op het Eiland 

Glasdemonstratie Murano

Het heet Murano of Venetiaans glas. De glasblazers van Murano zijn wereldberoemd. De kunst van het glas is overal op het eiland. Langs de kade, maar ook op het centrale plein zie je glas sculpturen.

Kies een excursie naar Murano en Burano. Als je glasblazers aan het werk wilt zien, is het beter om vooraf een tour te boeken. Vooral op de dag dat er cruiseschepen aanmeren, kan het erg druk zijn.

Tijdens de zomermaanden zijn de meeste glasfabrieken gesloten. De temperatuur is dan te warm om te werken.

Sommige glasfabrieken geven een gratis demonstratie, maar ze verwachten dat je iets koopt in hun winkel. De meeste fabrieken hebben een winkel waar de mooiste glas objecten van Venetiaans glas zijn. Je moet in Murano het glasmuseum 'Museo del Vetro' bezoeken. Het is gevestigd in een prachtig 17e eeuws Palazzo 'Giustinian'. Op de eerste verdieping is de beroemde Murano-glas collectie en de meesterwerken van de Venetiaanse glaskunst.

Het museum is gelegen om de hoek van het vaporetto station 'Museo Murano'. Line 4.1 of Line 4,2 vanaf Venetië 'Fondamenta Nuove'. Het museum is dagelijks geopend vanaf 10 uur. Behalve 1 januari, 1 mei en 25 december.

 • Toegangskaarten kosten €13,50 (kortingen voor 65+ en studenten).
 • Adres: Fondamenta Giustinian 8, 30121 Murano
 • Web: www.visitmuve.it

Je moet zelf maar kiezen, maar er zijn unieke en goed georganiseerde uitstapjes naar de eilanden. En zoals ik al eerder schreef is het een goed alternatief om even de stad te ontvluchten en de rust te vinden waar je naar op zoek was. Deze uitstapjes kun je boeken:

 • En wat dacht je om op een schip plaats te nemen en de lagune rond te varen. Op het schip een dinner met kaarslicht in de avond? Een uniek avondje uit op het schip. €100,- p.p.
 • Rustgevend overdag in een vissersbootje met een lokale gids de eilanden bekijken. Dit is hoe je het voor je zag. Geen stress, je hoeft niet na te denken. Het wordt voor je gedaan. Boek hier deze unieke eilanden tour in een vissersbootje vanaf €380,- per groep.

Maar wat is de...

...Oorsprong van het Venetiaans Glas

Nieuwste Artikel

 1. Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie: Oplossing om te parkeren

  Mar 31, 24 07:22 AM

  Tronchetto parkeren
  Reserveren Tronchetto Parkeren Venetie. Ik bied dé oplossing voor reizigers die met de Auto, Caravan of Camper komen.

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

De geschiedenis van Glas dateert uit het jaar 982 (n. Chr.). Maar het is onbekend wanneer de glasindustrie begon in Murano.

De glazen kroonluchters en spiegels uit Murano domineerden voor lange tijd de wereld. Vooral tijdens de gouden eeuw van de 16e eeuw.

Een glas arbeider 'Angelo' slaagde erin om tijdens een vergissing een transparante glazen bol te maken. Nu konden er kleuren en nieuwe technieken toegepast worden. Glas uit Murano en Venetiaans glas werd toen bekend over de hele wereld.

Venetiaans glas in de glasfabriek demostratie

Na dit succes ging het steeds minder in de Venetiaanse glasindustrie. De stijlen van het barok namen het over. Ook nam de concurrentie steeds meer toe. En Murano ging niet mee met de wereldwijde vraag en veranderingen.

Ondanks dat de glasindustrie elders op de wereld is gestationeerd, houdt Murano de unieke cultuur. Het prachtige glas en de eigenaardige techniek is levend en wel. Het is nog steeds populair over de hele wereld!

Liefhebbers van glazen kralen en prullaria zijn op Murano en in Venetië in hun nopjes. Dus kijk gerust overal rond!

Venetiaans Glas en Glasblazers | Architectuur en Unieke Souvenirs

Venetiaanse glas: De voornaamste trekpleister van Murano is natuurlijk het wereldberoemde glas uit Murano. De demonstraties geeft jou een uniek inzicht in het complexe en vaardige proces van glasblazen, van het smelten van het glas tot het vormen van verbluffende objecten. Het is fascinerend om te zien hoe de meesters van Murano met vaste hand en ongelooflijke precisie werken om het glas te vormen.

Architectuur: Naast het glasblazen biedt Murano ook een charmante ontsnapping aan de drukte van Venetië. Met zijn pittoreske kanalen, bruggen, en rustige straatjes, biedt Murano een meer ontspannen ervaring. De architectuur van het eiland, met zowel traditionele als moderne invloeden, draagt bij aan zijn unieke sfeer.

Souvenirs: Een bezoek aan Murano biedt ook de gelegenheid om unieke souvenirs en geschenken te kopen, direct van de ambachtslieden die ze maken. Van sierlijke vazen en schitterende sieraden tot kunstzinnige sculpturen, de variëteit en kwaliteit van het glaswerk op Murano zijn ongeëvenaard.

Ik heb zelf zes drinkglazen gekocht. Van goede kwaliteit bij een echte glasfabriek en keurmerk. Erg uniek vormgegeven en een fantastisch souvenir. Maar was wel €200- lichter. 

Kortom: De combinatie van het getalenteerde vakmanschap, de rijke geschiedenis, en de serene schoonheid maakt Murano een waardevolle aanvulling op elke reis naar Venetië. Het biedt een unieke kans om de levende traditie van het Venetiaanse glasblazen van dichtbij te ervaren en te waarderen, iets dat je nergens anders ter wereld op dezelfde manier kunt beleven. Murano is niet alleen een toonbeeld van artistieke uitmuntendheid, maar ook een levendige gemeenschap die haar culturele erfgoed met trots voortzet.Je hebt gelezen over het Glas uit Murano. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetie >  Venetiaans Glas >

Lees ook:

Meer artikelen over Bezienswaardigheden in Venetie


Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

-  TICKETS MET KORTING -


Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com

GOEDKOOP PARKEREN IN VENETIE?

Parkeren Venetie

Je gaat met de auto naar Venetië, maar je hebt geen idee waar de auto geparkeerd moet worden?

Wees slim en reserveer vooraf een parkeerplaats wanneer je naar Venetië gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen. Kijk maar eens! 

 1. Goedkoop parkeren vlakbij de stad Venetië >
 2. Goedkoop parkeren vlakbij het treinstation van Mestre > 

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief NaarVenetie

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Ontvang Gratis de Brochure; "5 beste Tips in Venetië." Elk nummer bevat een verscheidenheid aan informatie.

Updates van de site, antwoorden op veelgestelde vragen, tips van Venetië, do's and don'ts en misschien wel kortingen... Ik heb een speciaal artikel over mijn gratis nieuwsbrief >Schrijf een review over deze informatieve website