Venetiaans Glas op het Eiland Murano
Magische momenten gegarandeerd tijdens je  bezoek
De bekwame vakmensen blazen glas!


Home > Geschiedenis Venetie > Venetiaans Glas >

Venetiaans Glas kunst

Echt Venetiaans glas. Ik ben naar Murano geweest bij een glas demonstratie. Glasblazers aan het werk! Het was zo'n aangename ervaring om deze ambachtslieden aan het werk te zien. Ik zal je alles vertellen over dit eiland in de buurt van Venetië.

Gesmolten glas blazen naar prachtig gevormde vazen. Gekleurde staven in talloze diersoorten. Bereid je voor op je vakantie en je bespaart tijd en geld, dat is wat ik zeg... Dus bezoek het...

Glasmuseum en maak een Tour op het Eiland 

Glasdemonstratie Murano

De glasblazers van Murano zijn wereldberoemd. De kunst van het glas is overal op het eiland. Langs de kade, maar ook op het centrale plein zie je glas sculpturen.

Kies een excursie naar Murano en Burano. Als je glasblazers aan het werk wilt zien, is het beter om vooraf een tour te boeken. Vooral op de dag dat er cruiseschepen aanmeren, kan het erg druk zijn.

Sommige glasfabrieken geven een gratis demonstratie, maar ze verwachten dat je iets koopt in hun winkel. De meeste fabrieken hebben een winkel waar de mooiste glas objecten zijn. Tijdens de zomermaanden zijn de meeste glasfabrieken gesloten. De temperatuur is dan te warm om te werken.

Je moet in Murano het glasmuseum 'Museo del Vetro' bezoeken. Het is gevestigd in een prachtig 17e eeuws Palazzo 'Giustinian'. Op de eerste verdieping is de beroemde Murano-glas collectie en de meesterwerken van de Venetiaanse glaskunst.

Het museum is gelegen om de hoek van het vaporetto station 'Museo Murano'. Line 4.1 of Line 4,2 vanaf Venetië 'Fondamenta Nuove'. Het museum is dagelijks geopend vanaf 10 uur. Behalve 1 januari, 1 mei en 25 december.

  • Toegangskaarten kosten € 13,50 (kortingen voor 65+ en studenten).
  • Adres: Fondamenta Giustinian 8, 30121 Murano
  • Web: www.visitmuve.it

Maar wat is de...

Oorsprong van het Venetiaans Glas


De geschiedenis van Glas dateert uit het jaar 982 (n. Chr.). Maar het is onbekend wanneer de glasindustrie begon in Murano.

De glazen kroonluchters en spiegels uit Murano domineerden voor lange tijd de wereld. Vooral tijdens de gouden eeuw van de 16e eeuw.

Een glas arbeider 'Angelo' slaagde erin om tijdens een vergissing een transparante glazen bol te maken. Nu konden er kleuren en nieuwe technieken toegepast worden. Glas uit Murano en Venetie werd toen bekend over de hele wereld.

Glasfarbiek Venetiaans Murano

Na dit succes ging het steeds minder in de Venetiaanse glasindustrie. De stijlen van barok namen het over. Ook nam de concurrentie steeds meer toe. En Murano ging niet mee met de veranderingen.

Ondanks dat de glasindustrie elders op de wereld is gestationeerd, houdt Murano de unieke cultuur. Het prachtige glas en de eigenaardige techniek is levend en wel. Het is populair over de hele wereld!

Liefhebbers van glazen kralen en prullaria zijn op Murano en in Venetie in hun nopjes. Dus kijk gerust overal rond!Goedkoper Parkeren in Venetie ?

Parkeren Venetie

Wees slim en reserveer vooraf een goedkope parkeerplaats wanneer je naar Venetie gaat met de auto. Ik heb hier een overzicht van de beste parkeerplaatsen en die zijn met een shuttle service goed verbonden met de stad... Kijk maar eens ! 


Je hebt gelezen over het Glas uit Murano. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Geschiedenis Venetie >  Venetiaans Glas >


Lees ook: