Venetiaans Glas op het Eiland Murano
Magische momenten gegarandeerd tijdens je  bezoek
De bekwame vakmensen blazen glas!

Venetiaans Glas kunst

Echt Venetiaans glas. Ik ben naar Murano geweest bij een glas demonstratie. Glasblazers aan het werk! Het was zo'n aangename ervaring om deze ambachtslieden aan het werk te zien. Ik zal je alles vertellen over dit eiland in de buurt van Venetië.

Gesmolten glas blazen naar prachtig gevormde vazen. Gekleurde staven in talloze diersoorten. Bereid je voor op je vakantie en je bespaart tijd en geld, dat is wat ik zeg...

Dus bezoek het...

...Glasmuseum en maak een Tour op het Eiland 

Glasdemonstratie Murano

Het heet Murano of Venetiaans glas. Maar de glasblazers van Murano zijn wereldberoemd. De kunst van het glas is overal op het eiland. Langs de kade, maar ook op het centrale plein zie je glas sculpturen.

Kies een excursie naar Murano en Burano. Als je glasblazers aan het werk wilt zien, is het beter om vooraf een tour te boeken. Vooral op de dag dat er cruiseschepen aanmeren, kan het erg druk zijn.

Tijdens de zomermaanden zijn de meeste glasfabrieken gesloten. De temperatuur is dan te warm om te werken.

Sommige glasfabrieken geven een gratis demonstratie, maar ze verwachten dat je iets koopt in hun winkel. De meeste fabrieken hebben een winkel waar de mooiste glas objecten van Venetiaans glas zijn. Je moet in Murano het glasmuseum 'Museo del Vetro' bezoeken. Het is gevestigd in een prachtig 17e eeuws Palazzo 'Giustinian'. Op de eerste verdieping is de beroemde Murano-glas collectie en de meesterwerken van de Venetiaanse glaskunst.

Het museum is gelegen om de hoek van het vaporetto station 'Museo Murano'. Line 4.1 of Line 4,2 vanaf Venetië 'Fondamenta Nuove'. Het museum is dagelijks geopend vanaf 10 uur. Behalve 1 januari, 1 mei en 25 december.

  • Toegangskaarten kosten € 13,50 (kortingen voor 65+ en studenten).
  • Adres: Fondamenta Giustinian 8, 30121 Murano
  • Web: www.visitmuve.it

Je moet zelf maar kiezen, maar er zijn unieke en goed georganiseerde uitstapjes naar de eilanden. En zoals ik al eerder schreef is het een goed alternatief om even de stad te ontvluchten en de rust te vinden waar je naar op zoek was. Deze uitstapjes kun je boeken:

  • En wat dacht je om op een schip plaats te nemen en de lagune rond te varen. Op het schip een dinner met kaarslicht in de avond? Een uniek avondje uit op het schip. EUR 100,- p.p.
  • Rustgevend overdag in een vissersbootje met een lokale gids de eilanden bekijken. Dit is hoe je het voor je zag. Geen stress, je hoeft niet na te denken. Het wordt voor je gedaan. Boek hier deze unieke eilanden tour in een vissersbootje vanaf EUR 380,- per groep.

Maar wat is de...

...Oorsprong van het Venetiaans Glas

Nieuwste Artikel

  1. Boek Nu: Expert-Geleide Busreis Venetie!

    Dec 05, 23 02:26 PM

    Ervaar het gemak van een comfortabele Busreis Venetie. Boek nu en ontvang deskundige Venetië-tips op onze website!

Direct regelen

VOLG OP INSTAGRAM
VOLG OP FACEBOOK

De geschiedenis van Glas dateert uit het jaar 982 (n. Chr.). Maar het is onbekend wanneer de glasindustrie begon in Murano.

De glazen kroonluchters en spiegels uit Murano domineerden voor lange tijd de wereld. Vooral tijdens de gouden eeuw van de 16e eeuw.

Een glas arbeider 'Angelo' slaagde erin om tijdens een vergissing een transparante glazen bol te maken. Nu konden er kleuren en nieuwe technieken toegepast worden. Glas uit Murano en Venetiaans glas werd toen bekend over de hele wereld.

Venetiaans glas in de glasfabriek demostratie

Na dit succes ging het steeds minder in de Venetiaanse glasindustrie. De stijlen van het barok namen het over. Ook nam de concurrentie steeds meer toe. En Murano ging niet mee met de wereldwijde vraag en veranderingen.

Ondanks dat de glasindustrie elders op de wereld is gestationeerd, houdt Murano de unieke cultuur. Het prachtige glas en de eigenaardige techniek is levend en wel. Het is nog steeds populair over de hele wereld!

Liefhebbers van glazen kralen en prullaria zijn op Murano en in Venetië in hun nopjes. Dus kijk gerust overal rond!Je hebt gelezen over het Glas uit Murano. Er is genoeg te ontdekken. Ontdek mijn site over Venetie en ontvang nog meer informatie over deze prachtige Italiaanse stad.

Home >  Top 15 Bezienswaardigheden Venetie >  Venetiaans Glas >

Lees ook:

Meer artikelen over Bezienswaardigheden in Venetie


- UNIEKE COMBINATIE TICKETS MET KORTING -

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jullie beoordelen ons met
4.8 (95.67%) 17 reviews
30 september 2022 : "In Venetie zijn veel bezienswaardigheden. Maar met de goede tips van jou heb ik een gewelde tijd gehad. Bellissimo!"Niet gevonden waar je naar zocht? Doorzoek NaarVenetie.com

Zoek alvast een goedkope verblijfplaats om in Venetië te slapen

Booking.com Booking.com